Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a megoldás, ha a gyerek...

Mi a megoldás, ha a gyerek azért sir, mert nem akarja megenni az ételt az oviban?

Figyelt kérdés
Elején nem volt gond,evett,megkóstolta az ételt,majd köv.nap olyat adtak,amit nem szeret,nem evett semmit,aztán már előre sir,mert jön az evés...Van olyan,aki hasonlót tapasztalt a gyereknél? Mit lehet tenni?
2013. szept. 12. 09:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Elmagyarázni neki, hogy nem kell megenni, ha nem ízlik, de legalább kóstoltatni meg, mert lehet, hogy épp olyat kap, ami ízlik neki,
2013. szept. 12. 09:23
 2/14 anonim ***** válasza:

Ez nálam is gond volt. Ne aggódj nem fog éhen halni.

Azt a hibát ne kövesd el, hogy mindig csak a kedvencét adod neki, mert abból evési zavarok lehetnek.

Tehát például mindig krémtúró, az nem jó.

2013. szept. 12. 09:23
 3/14 A kérdező kommentje:
Tény,hogy nagyon válogatós. Elmondtam neki,hogy ne sirjom már előre az ebédnél,mert lehet ,hogy pont olyat adnak,amit szeret. Ha nem jó,nem kell megenni. De ha megkóstolná,lehet izlene. Már amit szeret azt se ette meg az oviban. Nem tudom,változni fog-e ez a helyzet,azt hittem,hogy ha látja a többi gyereket enni.megjön a kedve,de nem.
2013. szept. 12. 09:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon válogatós volt mindig,enni oviben nem is volt hajlandó szinte soha.

Reggel jól megreggelizett,aztán csomagoltam neki ebédre gyümölcsöt,3kor hoztam el,otthon evett akor.

Mi igy csináltunk végig 3 évet oviban.

Iskolában már egyszerűbb,amikor végez,bemegy a nagyihoz,és kap ebédet.

A menzán sosem eszik,de állitólag én se ettem,elnézve a mostani menzákat,nem is csodálkozok.

Én nem erőltettem,otthon,nagyszülőknél szinte mindent megeszik,menzán nem.

2013. szept. 12. 11:11
 5/14 anonim ***** válasza:

ha most kezdte az ovit-akkor lehet dacból is.sokszor a gyerekek igy "bűntetnek".ha az óvónő normális-nem erőltet.bár sokszor mondják,h legalább az izét kóstolja meg.egyébként közösségben sokkal jobban esznek-a szülők le szoktak döbbenni-mit megesznek bent a gyerekek..-és ha együtt esznek jobban is megy.én sosem tukmáltam rá semmit a gyerekekre(belém oviban a céklát-azóta sem birok ránézni)jól is evett mind-de a dadus néni kenyeret mindig hozott be-és ha nem szerette-azt evett..

üdv egy óvónéni

2013. szept. 12. 13:20
 6/14 anonim ***** válasza:

igen!

sajnos nálunk emiatt utált oviba menni elég sokáig, csak nekem nem mondta meg

de kiderült, hogy nem pusztán az a baj hogy ő nem szereti, és nem akarja megenni, (mert ugye ez itthon is így van, még sem sír) hanem mert az óvónők erőltetik :(

kérdezz rá, lehet hogy nálatok is ez a baj.

mikor kiderült beszéltem az óvónővel, kértem, hogy ne erőltesse

aztán eltelt pár hónap, egyik este nézzük a mesét, kisfiam egyik percről a másikra éktelen ordításba kezd, hogy neki fáj a hasa, nem megy az oviba, na mindjárt tudtam, hogy itt vmi más van, és nagy nehezen kihúztam belőle, hogy az óvónő azt mondta neki hogy ha nem eszi meg a főzeléket, belétömi :(( na azzal a lendülettel írtam az óvónőnek, és ismételten nyomatékosan megkértem, hogy hagyja a francba, mert nem ér annyit, hogy az egész óvodás korára rányomja bélyegét, és megutálja a gyerek az ovit

azóta másik csoportba került, és már első nap örömmel újságolta, hogy itt nem kell megenni, elég megnyalni :) azóta nincs gondja

2013. szept. 12. 19:38
 7/14 A kérdező kommentje:
Csak az a baj,hogy egész nap nem lehet úgy ott,hogy nem eszik semmit. És meg se kóstolja,a kanalat se fogja a kezébe,meg se próbál enni, és amit egyébként itthon megeszik,azt ott nem.
2013. szept. 12. 20:40
 8/14 anonim ***** válasza:
Magától meg fog oldodni hamar rájön hogy nincs értelme sírni és ha nem eszik éhen marad ez csak tiltakozás az ovi ellen így sztrájkol.
2013. szept. 12. 20:58
 9/14 anonim ***** válasza:
73%
Ez most nem a témába vág és nagyon csúnya dolog,tudom! Kedves óvónő,ilyen helyesírással hogy lehet valaki óvodapedagógus? Tudom,hogy az ovisoknak nem kell írni tanulniuk,de akkor is szemet szúrt.Sajnos azt tapasztalom,hogy akinek a helyesírása nem jó,annak a kiejtése,hangsúlyozása sem mindig helyes.Én nem örülnék,ha a gyermekem ilyen helyre járna.Főleg,hogy oktatási intézmény.
2013. szept. 29. 10:39
 10/14 anonim ***** válasza:

kedves utolsó! az nem tűnt fel az óvónéni írásából, hogy valószínűleg nagyon sietett?

de javasolni tudom, hogy mielőtt beíratod gyermekedet az oviba, kérd el az óvónők diplomáját, hogy megtudd, milyen minősítéssel végeztek, de ha ez nem lenne elég, akkor még az érettségi bizonyítványukat is bekérheted, hogy megtudd, milyenek voltak nyelvtanból! (mert máskülönben ez nem derül ki)

2013. szept. 29. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!