Mi a megoldás, ha a gyerek azért sir, mert nem akarja megenni az ételt az oviban?
Ez nálam is gond volt. Ne aggódj nem fog éhen halni.
Azt a hibát ne kövesd el, hogy mindig csak a kedvencét adod neki, mert abból evési zavarok lehetnek.
Tehát például mindig krémtúró, az nem jó.
Nekem nagyon válogatós volt mindig,enni oviben nem is volt hajlandó szinte soha.
Reggel jól megreggelizett,aztán csomagoltam neki ebédre gyümölcsöt,3kor hoztam el,otthon evett akor.
Mi igy csináltunk végig 3 évet oviban.
Iskolában már egyszerűbb,amikor végez,bemegy a nagyihoz,és kap ebédet.
A menzán sosem eszik,de állitólag én se ettem,elnézve a mostani menzákat,nem is csodálkozok.
Én nem erőltettem,otthon,nagyszülőknél szinte mindent megeszik,menzán nem.
ha most kezdte az ovit-akkor lehet dacból is.sokszor a gyerekek igy "bűntetnek".ha az óvónő normális-nem erőltet.bár sokszor mondják,h legalább az izét kóstolja meg.egyébként közösségben sokkal jobban esznek-a szülők le szoktak döbbenni-mit megesznek bent a gyerekek..-és ha együtt esznek jobban is megy.én sosem tukmáltam rá semmit a gyerekekre(belém oviban a céklát-azóta sem birok ránézni)jól is evett mind-de a dadus néni kenyeret mindig hozott be-és ha nem szerette-azt evett..
üdv egy óvónéni
igen!
sajnos nálunk emiatt utált oviba menni elég sokáig, csak nekem nem mondta meg
de kiderült, hogy nem pusztán az a baj hogy ő nem szereti, és nem akarja megenni, (mert ugye ez itthon is így van, még sem sír) hanem mert az óvónők erőltetik :(
kérdezz rá, lehet hogy nálatok is ez a baj.
mikor kiderült beszéltem az óvónővel, kértem, hogy ne erőltesse
aztán eltelt pár hónap, egyik este nézzük a mesét, kisfiam egyik percről a másikra éktelen ordításba kezd, hogy neki fáj a hasa, nem megy az oviba, na mindjárt tudtam, hogy itt vmi más van, és nagy nehezen kihúztam belőle, hogy az óvónő azt mondta neki hogy ha nem eszi meg a főzeléket, belétömi :(( na azzal a lendülettel írtam az óvónőnek, és ismételten nyomatékosan megkértem, hogy hagyja a francba, mert nem ér annyit, hogy az egész óvodás korára rányomja bélyegét, és megutálja a gyerek az ovit
azóta másik csoportba került, és már első nap örömmel újságolta, hogy itt nem kell megenni, elég megnyalni :) azóta nincs gondja
kedves utolsó! az nem tűnt fel az óvónéni írásából, hogy valószínűleg nagyon sietett?
de javasolni tudom, hogy mielőtt beíratod gyermekedet az oviba, kérd el az óvónők diplomáját, hogy megtudd, milyen minősítéssel végeztek, de ha ez nem lenne elég, akkor még az érettségi bizonyítványukat is bekérheted, hogy megtudd, milyenek voltak nyelvtanból! (mert máskülönben ez nem derül ki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!