Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem fogják fel egyes...

Miért nem fogják fel egyes szülők, hogy attól nem lesznek jobb szülők, hogy mindenre kap ajándékot a gyerek?

Figyelt kérdés
Szerintem az, ha például karácsonyi ajándékot folyton odaadja az anyuka előbb, mert hogy új dolog, és ő maga nem bír várni karácsonyig elveszi annak a varázsát, hogy jön a karácsony és a fa alatt ajándék várja. A gyermek teljesen hozzászokik ahhoz, hogy mindent megkap előbb. A húsvét is... Szerintem mókásabb együtt festegetni tojásokat a gyerkőccel, mint hogy húsvét alkalmából 1001 ajándékot kapjon. Ti mit gondoltok erről?
2014. ápr. 3. 22:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem,mindig i volt karácsonyi ajándék és kis apróság húsvétra,most az,hogy ajándékot kap nem zárja ki,hogy együtt festik a tojásokat,ráadásul emlékszem nagyon szerettem a kertben keresgélni vajon a nyuszi hova tojta a tojást,sőt készítettünk neki fészket is.Olyat meg szerintem nem sokan csinálnak,hogy hamarabb adják oda a karácsonyi ajándékot mert elveszíti a varázsát.Valahogy mát kérdezel,mint ami a magyarázat.
2014. ápr. 3. 22:24
 2/14 A kérdező kommentje:
Sajnálom ha nem fogalmaztam érthetően. Vannak a köreimben olyan anyukák akik mindenre elhalmozzák a gyereket. 50 ezer ft értékű ajándék csak húsvétra, karácsonyi ajándék hamarabb (december legeleje) kézhez vétele a gyermek részéről. Visszaemlékezve én imádtam gyerekkoromban várni türelmetlenül karácsonyig, és izgulni, hogy mit kapok majd. Na meg csoki tojásokat keresni amik elvoltak rejtve :)
2014. ápr. 3. 22:38
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Na azt értem,szerintem is felesleges elhalmozni,ráadásul a gyerek sem tudja értékelni és kiélvezni,ha túl sok mindent kap.
2014. ápr. 3. 22:39
 4/14 anonim ***** válasza:
53%

Nem tudom, én nem ismerek ilyen anyukákat.

Nálunk "normálisan" és időben történik az ajándékozás, és soha nem arra hajtunk, hogy drága ajándék legyen. Mi lesz 18 évesen??

2014. ápr. 3. 22:49
 5/14 anonim ***** válasza:
69%

Karácsonyi ajándék december elején nem karácsonyi hanem mikulás ajándék.

Én nem gondolnám, hogy ez baj lenne. Attól,hogy sok ajándékot kap a gyerek még foglalkozhatnak vele. Várni persze szerettél, ugyan már ne viccelj, ezt te sem hiszeddel.

2014. ápr. 3. 23:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt nem értem,hogy miért nem lehet felfogni,hogy van olyan is, aki bár megengedheti és meg is veszi a gyerekének az ajándékot, de mégis leül vele mondjuk fadíszt is készíteni, meg tojást is festegetni.

Megmondom őszintén, nálunk nagy ajándékot kapott a 2 éves fiam karácsonyra. Most húsvétra is kap! De már meg vannak a tojások alaprajzai is, amit ő segít nekem kidíszíteni! Sőt húsvét hétfőn a kertben eldugott apróságokat kell neki megtalálni, mi meg kamerázzuk az apjával. Nem gondolom,hogy azért mert ezek mellett megvettük neki a kerti házikót, nem lennénk vele, nem együtt ünnepelnénk!

2014. ápr. 4. 06:16
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk is kap ajándékot,sokszor "csak úgy " is...Karácsonykor ,húsvétkor időben ajándékozunk,abban igazat adok,hogy nem jó idő előtt odaadni...de,miért is zavar az téged,hogy ki milyen értékben ad a gyerekének???Neked nem teljesen mindegy,hogy ki mit vesz és mennyiért a sajátjának.Mindenki annyit vesz és annyiért amennyit tud,jónak lát,és amennyire telik.

Itt a példa arra,hogy nálunk magyaroknál mennyire jellemző,hogy a többség mindig a másikkal szeret foglalkozni.

2014. ápr. 4. 06:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező arra gondol,hogy állandóan el van halmozva,pl mikulásra 10 ajándék,karácsonyra 10 ajándék(csak a szülőktől 10),húsvétra,névnapra,gyereknapra,szülinapra,állandóan annyi ajándékot kap,hogy már tele a ház, a következő évben már ötlet sincs mert mindent megkapott.Na és igen ez túlzás,amikor rengeteg az ajándék tényleg a gyerek sem fogja élvezni,a végén értékelni sem,és itt nem az összegről van szó,mert pl karácsonyra fiam konyhát kapott ami 33ezer volt,nagyon strapabíró kiskonyha rengeteg kiegészítővel,nem gondolom,hogy pénzkidobás,de nem vettem mellé még 3-4 dolgot pluszba,mikulásra meg kapott könyvet és kirakót.Na remélem érthető.
2014. ápr. 4. 07:01
 9/14 anonim ***** válasza:
80%
De felfogják a szülők, hogy nem ettől lesznek jobb szülők, de azért hagy vegyen már mindenki annyit és olyat az ajándékokból, amilyet akar. Nem értem a felháborodásodat kedves kérdező. Mi közöd hozzá, hogy ki mennyi ajándékot vesz a gyerekének?
2014. ápr. 4. 07:22
 10/14 anonim ***** válasza:

A kérdésedre válasz, hogy mit gondolok az elhalmozásról? Szerintem felesleges. Ennyit.

DE attól, hogy valaki iszonyú mennyiségű játékkal halmozza a gyerekét, még valóban le tud ülni tojástfesteni és gömböket készíteni, vagy mézeskalácsot sütni a gyerekkel, a kettő azért nem zárja ki egymást.

Sajna én is látom a közvetlen környezetemben ezt a jelenséget. Unokatesómnak egy gyereke van. Minden alkalommal ha tescoba vagy bárhova mennek, valami landol a gyereknek. Nem irigységből írom- még mielőtt valaki beszólna érte. A kissrác 7éves, és mindent ""elvár"". Pl karácsonyoztunk anyukámnál, ők is ottvoltak, az én fiaim kaptak valamilyen autós játékot - óvodások, ő meg egy nagyon jó kis könyvet- mert már iskolás, de fél este duzzogott és hisztizett, hogy ő miért csak egy könyvet kapott, neki is autós jéték kellene.

6éves fiam szülinapján buli volt- ők is jöttek, és szabályos hisztirohamot kapott, hogy nem ő kapja a sok ajándékot, hanem más.

Ettől függetlenül anyukája kreatív, apukája is nagyon jó fej és családcentrikus, nagyon sok időt töltenek együtt, és nagyon sokat magyaráz anyukája-apukája neki, hogy ne legyen irigy, és hasonlók. Ők is együtt sütik a mézeskalácsot és a többi ünnepre is készülnek. De a fiu egyenlőre nemigen tudja kordában tartani az érzelmeit...

Ettől függetlenül sokat járunk össze velük, mert közel lakunk, és a sok surlódás ellenére, amikor nem a dacoskodás van azért a fiaink nagyon is jól elvannak együtt, és szeretik egymást. :))

2014. ápr. 4. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!