Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem fogják fel egyes...

Miért nem fogják fel egyes szülők, hogy attól nem lesznek jobb szülők, hogy mindenre kap ajándékot a gyerek?

Figyelt kérdés
Szerintem az, ha például karácsonyi ajándékot folyton odaadja az anyuka előbb, mert hogy új dolog, és ő maga nem bír várni karácsonyig elveszi annak a varázsát, hogy jön a karácsony és a fa alatt ajándék várja. A gyermek teljesen hozzászokik ahhoz, hogy mindent megkap előbb. A húsvét is... Szerintem mókásabb együtt festegetni tojásokat a gyerkőccel, mint hogy húsvét alkalmából 1001 ajándékot kapjon. Ti mit gondoltok erről?
2014. ápr. 3. 22:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igazat adok neked abban, hogy felesleges ünnepek elott megajándékozni. Gondolom azért is szúrja a szemed, mert előtted csináljak, vagy mondjak, dicskedek vele, vagy a gyerekek egymás között. Ez zavaró, de próbálj meg nem foglalkozni vele. Mindig is lesznek ilyenek akik nem tudjak megállni az állandó ajándékozást. Nekem anyósom ilyen, egyszerűen nem bírja ki, minden találkozáskor hoz a gyereknek ajándékot (nagy értékut) ad karácsonyi előajándékot, húsvéti előajándékot, névnap, szülinap elott is. Hiába mondom neki hogy ne. Mi is szoktunk venni év közben, de nem ennyire sűrűn. Most pl azzal idegesített fel hogy hozott egy csomó csokitojást meg nyuszit, en meg előtte magyaráztam el a gyereknek, hogy a boltban az a sok csokitojás azert van hogy a nyuszi hozza majd, mi nem vehetjük meg. Ezek után mit mondjak? Ugyanezt csinálta mikulaskor is, mert nem bírja kivárni.

Meg tudnánk venni mi is azt a sokmindent, de pont ezért nem akarjuk.

2014. ápr. 4. 18:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Jaj utolsó mint több millió ember akik nem tudnak pont ünnepekkor találkozni. Nagyihoz előbb jött a nyuszi és oda a tiéd is előbb érkezett.
2014. ápr. 4. 19:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Megértenem ha ritkán találkoznánk. De anyossal fog még találkozni joparszor húsvétig, addig még kioszt neki pár tojást. Ahány találkozás annyi ajándék vagy bármi más.
2014. ápr. 5. 21:32
 14/14 anonim ***** válasza:

én a húsvétot nem értem. én úgy nőttem fel hogy sosem kaptam semmi ajándékot húsvétra (csak locsolást :D). a környezetemben sem volt szokás másoknál sem. nem azért mert rosszul éltünk, mert nem, de basszus ajándékot kaptunk karácsonyra, szülinapra/névnapra, meg gyereknapra. ezek azok az alkalmak amikre kap a gyerek. nálunk másra nem kaptak a gyerekek (és nem falun nőttem fel hanem egy nagy borsodi városban). húsvétkor tojásokat festettünk, locsoltak minket a fiúk, mi tojásokat adtunk nekik és finomakat ettünk.

ez most az új divat hogy húsvétra is ajándék kell a gyereknek? miért?

2014. ápr. 10. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!