Miért jobb megtartani egy nem kívánt gyereket majd örökbe adni mint abortálni? Csak kérdezem, azoktól akik folyton ezt ajánlgatják az abortuszra készülő nőknek? Miért gondoljátok, hogy jobb lesz a gyereknek?
Nekem van már egy kisfiam, így el tudom képzelni, hogy milyen érzés lenne, lemondani róla. Hogy soha többé nem láthatom, hogy nem engem hívna anyának, hogy nem látnám felnőni. Biztosan belehalnék a fájdalomban.
Biztosan az abortusz is baromi fájdalmas lelkileg, de inkább azt választanám. Furán hangzik, de számomra az feldolgozhatóbb, mint egy örökbe adás.
Sokan fel fognak háborodni, hogy de az gyilkosság. Én nem gondolom így, pl egy 6-8 hetes terhességnél, azért még nem beszélünk babáról.
engem is nevelőszülők neveltek fel.
számomra nem volt trauma ezt tudni kiskorom óta, néha édesanyámmal is találkoztam, én nagyon szerettem nevelőszüleimet, nagyszerű, jószívű kedves emberek voltak. Szerintem nagyon nagyon rossz döntés abortálni a gyereket.
Az anyuka nagyon mély lelki sérelmeket gyűjthet be. Nagyon sok ilyen alapítvány van ahol ilyen hölggyekkel foglalkozni
Ne tudom szerinted jobb nem létezni mint egy szerető családra )mert kicsik egyszerre családba kerülnek) felnőni?
Örökbefogadott ma már felnőttet ismerek az pl tudja hogy fiatal szülők gyereke volt és egyáltalán nem haragszik a vér szerinti szüleire.
A legjobb barátnőm örökbefogadott gyerek. Ő csak 16 évesen tudta meg, és nagyon-nagyon kiborult. De, viszonylag hamar lecsengett benne a düh, és azóta is teljesen normális teljes életet él a nevelőanyjával. Sok édesanya nem tesz annyit a gyerekéért, mint ő és fordítva is igaz.
Anyaként viszont én egyszerűen nem döntenék ebben. Ha a védekezésem ellenére becsúszna még egy gyerek (2 van, jelenleg többet nem tervezünk) akkor megtartanám. Sem az abortuszra, sem az örökbeadásra nem lennék képes. Fiatalabb koromban, biztos az abortusz mellett voksoltam volna, de már másképp gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!