Akinél kis korkülönbséggel születtek a gyerekek, milyen volt várandósnak lenni oviskorú kisgyerekek mellett? Így utólag nem gondoljátok, hogy jobb lett volna várni még a tesóval, vagy ha választhatnátok, ugyanígy tennétek?
3 és 1 évesek a gyerekeink, tervezzük a harmadik babát. A második terhességemnél még itthon volt a "nagy", de most már ovis én viszem minden nap, a kicsivel együtt.
Terhesen nagyon megerőltető ez?
Hogyan éltétek meg?
Köszi, nekünk 2 év van a gyerekek között, akkor nem is volt gond, végig itthon voltam.
Csak most az ovibajárástól tartok majd pocakkal, meg a betegségek átvészelésétől, beteg gyerekekkel éjszakázni terhesen...
Két nagyobbik gyerekem között pont 2 év van, a 2. és 3. között pedig 17 hónap. Mikor a nagylányom kiscsoportos volt, akkor született a második kistestvére.
Előfordult, hogy utólag azt gondoltam, jó lett volna legalább 2 év a második és harmadik között is, mert néha elég nehéz volt a hárommal így, hogy mindegyik még nagyon kicsi volt, de cserébe elég hamar összenőttek, nagyon jól eljátszanak már egymással (5,5 most a legnagyobb, 2 a legkisebb).
Maga a terhesség nem volt vészes, ugyanúgy tudtam hozni-vinni a gyerekeket. A nehezebb inkább akkor volt, mikor már megszületett a pici. Elég nehéz volt a két kicsit összekészíteni és időre odaérni az oviba. Meg ami betegséget a nagy hazahozott az oviból, azt a két kisebb is elkapta, a nagy tüsszentett egyet otthon, a két kicsit meg hetekig hordtam az orvoshoz hörghuruttal.
Összességében nem bánom, hogy kicsi köztük a korkülönbség, de voltak időszakok, amikor elég nehéz volt összehangolni a három gyereket, hogy mindegyik egyen is, aludjon is, meg még a dolgaimat is el tudjam intézni.
Köszönöm a válaszokat! :)
4-es, én is pont erre gondoltam, köszönöm, hogy leírtad!
Ezek miatt talán várunk még a harmadikkal, lehet, hogy csak a kicsi második szülinapja előtt pár hónappal kezdünk majd próbálkozni, így talán 2,5 év lesz majd a 2. és 3. között.
Szívem szerint most is jöhetne, rajtam van a babaláz. :) De nem szeretném, hogy a családunk rovására menjen és "túlvállaljuk" magunkat ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!