Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, hogy végezzek...

Kismamák, hogy végezzek mindennel?

Figyelt kérdés

Reggel óta takarítok, most leültem 5 percre mert megörülők.Amivel végeztem azt a gyerekek, már szétpakolták, olyan mint atomtámadás után....A mosogatni való még halomban áll, sajnos még akad közte tegnap előttről is, mert akkor meg beállított a barátnőm 4 gyerekkel, na akkor inkább nem csinálok semmit mert törik minden.Ma meg muszáj volt reggel nekiállnom az ablakoknak, meg minden egyébnek, de nem gondoltam,hogy KO leszek, mire a mosogatáshoz érek:(Legszívesebben lefeküdnék kicsit de inkább felállok elindulok mosogatni.

Ti,hogy csináljátok, hogy mindenre jusson idő.vagy csak én vagyok ilyen béna????És még fáradok is:(((

2010. ápr. 18. 14:31
 1/8 A kérdező kommentje:
Lehet rossz kategória bocsi.
2010. ápr. 18. 14:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

már a 2 évest is "be tudod fogni" összepakolni...

és először csináld azokat,amik nagyobbak,pl mosogatás,ne álljon hegyben,az ablak ráér...

2010. ápr. 18. 14:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Asszem ezzekkel a dolgokkal minden anyuka így van. Nahéz beosztani az időt, hogy mindenre maradjon idő. És akkor még nem is mondtad, hogy mikor foglalkozol a gyerekekkel.

Én nem mosogatok, mert van mosogatógépem, így egy plussz meló kiesett. Aztán megpróbáltam olyan kajákat kitaláni, amikkel nincs sok gond, nem kell vele sokat foglalkozni, és mégis finom. Az ablakpucoláshoz meg használd a csodatörlőkét, így gyorsabb.

Hajrá és kitartás...:-)))

2010. ápr. 18. 14:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én is így vagyok, ahogyan te. Nálunk is itt van a két gyerek, akik minden szétpakolnak. Már csak este pakolok utánuk, vagyis most már segítenek nekem. minden áldott nap két adagot kell mosnom, vasalnom, feltakarítanom, mosogatnom, főznöm és akkor még velük is foglalkozni. Jah és a 7köznapokon még melózni is kell. :S És apával is foglalkozni. Nagyon nehéz, de szerencsés vagyok, mert ha itthon van a férjem, akkor sokat segít nekem. Még csak 6hetes kismama vagyok, még túl is kell élnünk ezt a 12-13 hetet. KITARTÁS CSAJOK!
2010. ápr. 18. 15:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én így csinálom: Délelőtt mosogatás, közben megfőzöm az ebédet-vacsorát. Amíg fő, felporszívózok, előtte beteszem a mosógépbe a ruhákat. Mire kész a kaja, már kiteregettem. Utána játszótér, haza, majd ebéd és alvás (mindketten, mivel 39 hetes vagyok, muszáj pihennem). Utána uzsi és játék, ha apa hazajön, akkor fejezem be azt, ami még elmaradt. Minden napra beosztom a tennivalókat. Heti 2x porszívózok, 1x felmosok, 2x tengerimali takarítás. A mindennapi teendő "csak" a mosogatás és a főzés. Esténkét, amikor a gyerek lefekszik, akkor pakolok/pakolunk össze, előbb felesleges, mert újra kezdhetném. Néha csak odébbrugom, amik útban van... :) Vásárolni a játszótér előtt szoktam, viszek hűtőtáskát, így a melegben sem romlik meg az étel. Szerintem a nagyobb dolgokat, hagyd hétvégére, amikor apa is otthon van, és leköti a gyerekeket, vagy átviszi a mamához, vagy a játszóra stb... Próbálj meg tervet készíteni egy pár hétig, utána úgyis belejössz! Fel a fejjel! A lényeg: ne kapkodj! Egyszerre csak egyet!
2010. ápr. 18. 19:39
 6/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Köszi a válaszokat.Sajnos apa külföldön dolgozik, a mama pedig soha nem vigyázz rá, eddig sem tette,nem ér rá szaladgálni utána ez a ok:) Így tök egyedül vagyok:(

De megpróbálok valami tervet csínálni mint ahogy írtátok is hátha jutok valamire:)

Köszi.

2010. ápr. 18. 20:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Még lehet némi pihenést is beiktatok, én "csak"17 hetes vagyok.
2010. ápr. 18. 20:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én napom az alábbi szerint szokott alakulni (általában):

Fél 7 körül kelünk (20 hónapos fiammal). Zuhizok, átöltöztetem, reggelizünk. Kimegyünk sétálni, esetleg játszótérre, vagy ilyenkor megyünk vásárolni (ez heti egy alkalom). Fél 11 felé hazaérünk, adok neki (általában) joghurtot, majd lefektetem. Amíg hallom, hogy ébren van, addig netezni szoktam. Ha már hallom, hogy 5 percig csönd van, akkor felmegyek betakarni. Ezután jön a mosógépbe és mosogatógépbe való bepakolászás. Ha ezzel meg vagyok akkor főzök valamit. Amíg fő a kajcsi tudok pakolászni, takarítani, felmosni. Az is előfordul, hogy nem főzök, hanem én is inkább alszok. Vagy valami gyorsat főzök, mint pl a borsófőzelék. Porszívózni reggeli után is szoktam. Amikor felébred a fiam akkor megetetem, és ismét kimegyünk. Mostanában sajnos csak a kertig jutunk, mert ilyenkor szoktam gazolni. 6 óra körül vacsi, utána ismét porszívózás. Nem tudom, hogy hogyan, de sok szösz, morzsa gyűlik össze. Persze játszani is szoktam vele, és könyvet nézegetni.

2010. ápr. 20. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!