Mikor kezdjem el átnézni a babaholmikat, hogy mindennel időben elkészüljünk?
Hát, én a 30. hét körül vettem elő a ruhákat (szintén második baba) de közben rájöttem, hogy az új cuccokkal együtt nagyon nem is tudom hova rakni. Kimostam, kivasaltam mindent, aztán ment vissza a zacskóba:(
Most remélem a napokban kész lesz a szekrényük, úgyhogy újramosok mindent. 36 hetes vagyok.
A másik, úgy gondoltam alig kell majd venni valamit, hát...egyrészt a nagy fiú, a kicsi lány, rengeteg új ruhát szereztem neki, új hálózsákokat, bébijátékokat, pihenőszéket, új textilpelusokat, mert a régiek nagyon rondák már, szóval azért tényleg át kell nézni időben a dolgokat.
És hozzátenném, hogy még sehol sem tartunk a babaszobával:)
Én már elkezdeném, ha voltál már terhes, akkor tudod milyen nehéz a vége, örülsz, ha élsz, nemhogy boltokba járkálj vásárolni. Ráadásul egy nagyobb gyerek is nehezíti a pihenésedet, amíg van erőd, legyél túl rajta. Persze nem kell mosni, meg ilyenek, csak nézd át, dobozold be, válogasd külön a méreteket, hogy később csak elő kelljen venni.
Mondjuk az nem derült ki milyen nemű a nagy, és a picit tudod-e már..
Már ha ez fontos a cuccok szempontjából.
én a 12. héten kezdtem el, mégis messze vagyok még a végétől. De nem a pénzt gyűjtögetem, hanem apránként vásárolgatok. A babaruhákból minden megvan, készen a plédek, takarók, textílpelus, törölközők, cumisüveg kifőzve, fülbevaló készen, etetőcumit már vettem.
Ami hiányzik (javarésze nem egy vagyon, de nem mindíg állunk úgy anyagilag, hogy 1-2 nap alatt megvegyem):
- egy jó kézi mellszívó, betét, játszócumi, tejszaporító tea és homeós bogyó (nem tudtam szoptatni, de azért próbálkozunk), hordozó, bimbóvédő, babaágy tartozékokkal, kapucnis törölköző.
Én kb 16 hetesen vettem elő a régi kisruhákat,átnéztem hogy mi használható még és mi nem,külön dobozokba raktam a fiús és a lányos ruhákat,most a szoba egyik sarkában várnak arra hogy kimossam,vasaljam őket.Én már tudom hogy kisfiam lesz de azért még a lányos ruhákat sem teszem el.Kimosni csak a 30.hét környékén fogom.
23hkm
Én 12. héttől vásároltam, kaptunk ruhákat. Nekem már a 72-es méretik ki van vasalva mosva minden. Még a kórházi cuccokat mosom ki újra, még textilpelust kell venni, cumisüveget és amit a doki kiír, de ez még ráér:)
27hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!