Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nem lesz baja a babánknak?

Ugye nem lesz baja a babánknak?

Figyelt kérdés

Nagyon szépen kérek mindenkit hogy csak a kérdésre válaszoljon! A párommal 3-szor történt meg eddigi terhessége során (15 hetes elmúlt most) hogy alkoholt ivott egy rossz társasággal (belevitték) és 2-szer drogozott.

Tehát ennyi alkalom volt összesen. Első alkalommal pezsgőztek ez történt kb. a 10. heten. A 12. heti ultrahangon kiderült hogy a baba egészséges, szépen fejlődik. Utána a 13. hétben már töményt ivott: kb. 2 dl-t és 1 üveg vörösbort. Ami szívott az egyetlen kis csík volt ami felpörgette kb. fél óráig. A harmadik alkalommal a 15. hétben szintén töményet ivott, kb. 2 és fél dl-t és szintén egy hasonlót szívott. Nem volt semmi baja neki, nem volt rosszul és nem is hányt.

Nem fog többé előfordulni, jobban fogok rá figyelni és foglalkozni vele, teljesen maga alatt van hogy lehetett ilyen gyenge hogy hagyta magát belevinni. Csak normális válaszokat kérek akik tényleg tudják a választ, hogy megnyugodjunk. Köszönöm!

2016. júl. 19. 09:59
 61/104 anonim ***** válasza:
88%
És ilyen nincs, hogy "belevitték". HA tudom, hogy ártok egy emberi életnek, akiért én vagyok a felelős, NEM teszek ilyet. Itt aligha lesz változás. A gyerek pedig NEM eszköz, hogy babázzunk vele, aztán majd lesz valahogy. Ti ássátok el magatokat , de nagyon mélyre...kezdjetek hozzá.
2016. júl. 19. 17:31
 62/104 anonim ***** válasza:
91%

A legújabb kutatások szerint a designer-drogok vakságot, süketséget, értelmi fogyatékosságot okoznak/okozhatnak. A tömény alkohol "csak" egyéb belső szervi panaszokat, illetve enyhe szellemi retardációt.

A legnagyobb baj az, hogy nem nagyon vannak adatok, mert a drogok gyorsabban változnak, semmint messzemenő következtetést lehetne hozni.

Ugye nem vársz/vártok gratulációt?!

2016. júl. 19. 17:40
 63/104 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy egy alkoholista drogfüggő "anya" vagy drogozni és inni fog a csecsemő mellett is, vagy az elvonási tünetekkel együtt kell megküzdenie az első pár hónappal. Most borítékolom, hogy nem fog menni.

Még egy normális embernek is megpróbáltatás (tudod maga a szülés is komoly fizikai és szellemi megpróbáltatás), nemhogy egy függőnek...

Amit írsz, hogy majd a baba "meggyógyítja", meg hogy "nekünk normálisaknak" nehézség a kezdeti időszak, de ő majd megbírkózik vele, és ő azért lesz szuperanya, mert most függő...

Ez nagyon szép mese. Csak nem igaz. Te ezt hiszed. De neked még nincs gyereked. Nekünk van. Tudjuk, miről beszélünk.

Nagyon remélem, nem ti lesztek a következő hír a kékfényben...

2016. júl. 19. 19:41
 64/104 Költőnő? ***** válasza:
100%

Nekem ez kérdés fáj. És nem a most viccesleszekésodamondom, hogy fáj, hanem a lelkemnek fáj. Alkoholista családban nőttem fel, egy életre sebeket hagyva a személyiségemben. A szüleim emberileg és szülőként is sztem teljes mértékben diszfunkcionálisak. Ők is fájnak, mert szeretem őket, de hogy szülőként mit kaptam tőlük, hogy emiatt szorongó görcs voltam egész életemben... nem kértem az életet. Pláne nem ezt az életet. Mikor tesómmal volt terhes; nem ivott egyáltalán. Nálam már ment a konyak a "hasfeszülésre". Koraszülött lettem és a fél gyermekkorom kórházakban töltöttem.

Bennem is van függőség. Elsősorban lelki dolgokban nyilvánul meg.

Nem fogom a gyerekkorra, a múltra. Felnőtt ember vagyok, a hibáim nem a múlttal mentegetem.

Sztem soha nem fogok szülni, mert félek, hogy nem lennék jó anyja a hibás működésem miatt.

De még én is felelősségteljesebb "anya" vagyok, a te gyermekednek is gondolatban, mint ti ketten, a biológiai szülei.

Igenigen gyorsan fel kéne nőni, mert kifogás mindig lesz, és ennél csak nehezebb lesz.

a butaságotok, a felelőtlenségetek... érzem, hogy jön egy pánikroham (ami hónapok óta nem volt), annyira sajnálom azt a gyereket.

2016. júl. 19. 19:42
 65/104 anonim ***** válasza:
90%
Más az alapélelmiszerek összetételét is megnézi terhesen nehogy valami egészségtelent fogyasszon, ez meg mindenféle csíkokat szív, amiről azt se tudja micsoda, agyam eldobom!!!!!!
2016. júl. 19. 20:13
 66/104 anonim ***** válasza:
86%

A helyedben kezdetnek ha terhes ha nem, ha nő hanem rohadtul felképeltem volna aztán takarodjon az orvoshoz és RÉSZLETESEN elmondani miből mikor mennyit!!

Bàr biztos elmentem volna hogy semmit ne tudjon elhallgatni!

Észrevetted egyébként hogy jövő időben beszélsz? Ember! Az a baba már ott van, nem lesz!! Ugye te sem gondolod komolyan -ha még te el is hiszed- hogy bàrki is elhiszi hogy nem lesz több ilyen?

Ha meg is ússza ezt a baba (kétlem) akkor se tartsátok meg szerintem, a párodnak egyáltalán nem való a gyerek! Komolyan egyből azok az esetek jutottak az eszembe mikor az alapból instabil kismama otthon megszüli a fürdőben a babát és a hormonoktól elborult elmével megfojtja, a megértő "apuka" pedig segít eltűntetni a holttestet...

Az unokatestvérem nője ivott és drogozott a terhesség alatt, még egy éves kora előtt beadták egy olyan intézetbe ahol beteg gyerekekkel foglalkoznak mert ők már nem bírtàk... a szülinapjàn és karàcsonykor hozzák csak el. Részleteket sajnos nem tudok mert nem tartjuk a kapcsolatot, csak annyit tudok hogy szellemileg és fizikailag is elég rossz állapotban van.

Ez a belevitték dolog meg.. Érdekes, a baráti társaságomban mindenki cigizett csak én nem... vaajon hogy lehet? És mégcsak terhes sem voltam...

2016. júl. 19. 20:14
 67/104 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mit tett a barátnőd ezzel a babával, nem is biztos, hogy mostanában fog kiderülni. Hanem majd amikor újszülöttként folyamatosan sír, és ti már napok óta nem aludtatok, mert üvölt a baba, mert az idegrendszerét úgy hazavágta a csajod. Vagy majd amikor nem kúszik, mászik időben, és hordhatjátok fejlesztésre, ami nem biztos, hogy a babának kellemes lesz, és majd ott is sír, üvölt szegény. És majd amikor a barátnőd ettől annyira padlón lesz, hogy "csak egy pár kortyocskát" iszik a baba mellett is. Aztán még egy kicsit, mert olyan ideges, olyan bánatos azért, mert nem tud segíteni a babán. Az de szép lesz, amikor majd egyszer részegen elejti szegényt. Vagy majd amikor az óvónő panaszkodik, hogy Pistike egy pillanatra sem tud megülni a fenekén, jár a keze-lába, ideges, a beszédfejlődése sem kielégítő, nem tud a többi gyerekkel együtt játszani. Érted? Nem biztos, hogy fogyatékos lesz, de az idegrendszerét mindenképpen behatás érte, és ez tuti nem válik az előnyére. Előre borítékolható a tanulási, magatartási, beilleszkedési probléma. Rengeteg baja lehet: epilepszia, lassú értelmi fejlődés, hiperaktivitás, tanulási nehézségek, probléma-megoldási nehézségek, gyenge emlékezőképesség, mozgáskoordinációs zavarok, beszédzavarok, gyenge hallás, hiperaktivitás, figyelmetlenség, lobbanékonyság, ítélőképesség zavarai, társadalmi beilleszkedési zavarok.

De lehet még kisszeműség (mikroftalmia), fejletlen állkapocs, elálló fülek, rövid nyak, nyaki csigolya rendellenesség, szívfejlődési rendellenesség, érdaganat (angióma), rövid 4. és 5. kézközépcsontok, agyhártya-agyvelősérv (meningomyelokele), vízfejűség (hidrokefalusz), fogrendellenességek, fülkürt átjárhatatlanság, a szem fénytörési rendellenességei.

2016. júl. 20. 13:18
 68/104 A kérdező kommentje:

A második trimeszterben történtek a "rossz dolgok" ekkorra már ki van fejlődve mindene és már csak növekszik.

De mindegy, bízunk benne hogy nem lesz semmi baj, többször nem fogja elkövetni ezt a hibát.

2016. júl. 20. 15:19
 69/104 anonim ***** válasza:
90%

mond csak, te tényleg ennyire hülye vagy? a saját gyereked ennyire nem számít? szerinted ha mindene ki van fejlődve a 15. hétre, akkor mi a búbánatért nem életképes még???

nem, nincs kifejlődve mindene, ráadásul pont akkor ivott és drogozott többször is mikor épp kifejlődött sok mindene!

2016. júl. 20. 16:46
 70/104 anonim ***** válasza:
82%
de, el fogja követni. akkor is ártani fog, ha megszületik és jön anyukánál egy kattanás...egek...nem hiszem el, hogy ezzel meg is nyugtattátok magatokat..
2016. júl. 20. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!