Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt derült ki,...

Próbaidő alatt derült ki, hogy terhes vagyok. Multinacionális vállalatnál dolgozom, szellemi munkakörben, előzőleg rövid álláskeresési periódust követően folyamatos munkaviszonyom volt. Van Közületek, aki hasonló cipőben jár (t)? Ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Váltottam, mert 5 ember helyett dolgoztam, a fele fekete pénz volt a fizetésemnek, táppénz, szabi alatt is elvárták a munkát, iszonyatosan besokalltam tőle. Nehezen jött össze, amikor már feladtuk a reményt 30 éves múltam, a babát megtartjuk és szerettük volna. Tudom, hogy próbaidő alatt nincs védettség, viszont majdnem 2 hónap van még vissza belőle, s lehetséges, hogy akkor már látszani fog a pocak. Nem tervezem táppénzre menni, amíg lehet, dolgozni szeretnék. A vizsgálatokat igyekszem úgy összehozni, hogy ne essek ki a munkából. Az ügyvéd barátnőm azt javasolja, hogy ne szóljak próbaidő végéig.

2016. máj. 29. 14:23
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
58%-os lehet hogy Te ilyen munkáltató vagy/lennél...azoban álomvilágban élsz ha azt hiszed a Te gondolkodásmódod a gyakori a munkáltatók között.Nem a munkavállaló erdeke úgy sem az első hanem a cégé (pláne egy multinál) ha mást állítasz sajnos hazug vagy.
2016. máj. 29. 18:48
 32/41 anonim ***** válasza:
95%

58 %, akkor leírom én is neked, mert nem elég tiszta a kép.

Itt most 1 dolog forog kockán. Lesz-e GYED, vagy csak GYES a gyerek következő 2 évére.

A hosszú távú munkahely itt nyilván nem is kérdés, hogy majd másik munkahelyet kell neki keresni. A mai világban a cégnek nem érdeke várni a kismamára, és az új Munka Törvénykönyve szerint már nem is köteles rá! Tehát ha évek óta ott dolgozna, és mindenki tudná, hogy milyen megbízható, akkor sem várna rá a kutya sem.

Tehát az most nem téma egyáltalán, hogy mi lesz a GYED lejárta után.

Én 4 évig dolgoztam egy cégnél, amikor elmentem szülni határozatlan időre vettek fel helyettem valakit, és amikor vissza akartam menni, persze ki is rúgtak. Azt monda a munkaadóm, hogy senki nem várhatja el, hogy éveket várjanak rá. Jó, nem várom el. Akkor meg miért is helyezzem a munkaadó érdekeit a saját családom érdekei elé?

4 évig lelkiismeretesen dolgoztam, túlóráztam szó nélkül, minden ügyfél-értékelésem kiváló lett, de el mertem menni gyereket szülni, ez volt az én nagy bűnöm.

Egy munkaadó számára egy bármikor pótolható áru vagy, a gyermekednek meg az egyetlen édesanyja.

Az meg, hogy híre megy, hagyjuk már. Azért nem olyan kicsi ez az ország, hogy minden munkaadó tudjon róla, hogy mi történt.

2016. máj. 29. 21:04
 33/41 anonim ***** válasza:
3%
jó, hagyjuk. akkor hasonlóan becsületes munkáltatókat kívánok nektek mint amilyen becsületesek ti vagytok velük.
2016. máj. 29. 21:08
 34/41 anonim ***** válasza:

:-) az a nagy poén 58%-os,hogy kb.18-45-ig minden nő potenciális veszélyforrás a munkaadónak!

Csak van,aki kimondja és van,aki sunnyog!

Hogy érdekeljen engem akkor bárkinek is az érdeke a sajátom helyett???

2016. máj. 29. 21:34
 35/41 anonim ***** válasza:
16%
oké de akkor azt se várjátok el hogy a munkáltató normálisan bánjon veletek, meg jelentse be előre ha fel akar mondani, meg ne módosítson a szerződésen önhatalmúlag, hisz miért is nézné a ti érdeketek a sajátja helyett? De ha munkáltató sumákol, mindannyitok háborogna nem igaz? Holott csak ugyan azt csinálja, amit ti.
2016. máj. 29. 21:38
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanilyen helyzetbe kerültem, majdnem 12 hetesen derült ki a dolog, mivel nem volt tünetem (enyhe vérzéseim is voltak), és mire a dokim visszajött a szabiból, kb már 11 hetes volt. Persze megtartottuk. Korrektúl szóltam, végig 36. hétig dolgoztam, mindent megcsináltam, túlóráztam is sokat, nem voltam beteg . Mégis rosszul váltunk el. Nem ezeket vette számításba, hanem, hogy mertem terhes lenni, lekezelőek voltak az utolsó időben, meg az elváláskor, borzasztó volt. Nagyon kevés olyan helyet ismerek ahol ezt jól reagálják le, de igazából minden baj az a tapasztalatom, ha gyerekeid vannak az is baj, mert ha betegek otthon kell maradni velük, ha még nincs szülni fogsz, sok stb....
2016. máj. 29. 21:53
 37/41 anonim ***** válasza:
92%
Neked komolyan az a normálisan bánás az alkalmazottaddal, hogy kikötöd neki, hogy ne töltse a gyedét a babájával, meg hogy majd nem mehet el táppénzre? Mindenki tudja, hogy a munkáltatónak nyűg a kismama, meg a kisgyerekes szülő, ez tiszta sor, alá is írom. De ha mindenki megfelelne a munkáltatói elvárásoknak, dolgozó, iskolázott nő soha nem is szülne, jaj de jó világ lenne itt pár évtized múlva!
2016. máj. 29. 21:56
 38/41 anonim ***** válasza:
43%
Nem.. én arra reagáltam, hogy a kérdező mondta max egy évig maradna otthon. És én nem azt írtam hogy ne maradjon, hanem hogy előre beszéljük meg meddig akar maradni, hogy úgy kalkuláljak a munkaerővel...
2016. máj. 29. 21:59
 39/41 anonim válasza:
100%
Szia nem tudom végül szóltál e a főnöködnek. De azt igen hogy a jelenlegi jogszabályok szerint nem vagy köteles azonnal bejelenteni. Ha pedig lejár a munkaidő hiába tartod titokba nem rúghat ki akkor se ha csak utólag szólsz.
2016. szept. 4. 17:31
 40/41 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett végül? Hogy vagytok azóta? :)
2019. okt. 14. 21:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!