Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt derült ki,...

Próbaidő alatt derült ki, hogy terhes vagyok. Multinacionális vállalatnál dolgozom, szellemi munkakörben, előzőleg rövid álláskeresési periódust követően folyamatos munkaviszonyom volt. Van Közületek, aki hasonló cipőben jár (t)? Ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Váltottam, mert 5 ember helyett dolgoztam, a fele fekete pénz volt a fizetésemnek, táppénz, szabi alatt is elvárták a munkát, iszonyatosan besokalltam tőle. Nehezen jött össze, amikor már feladtuk a reményt 30 éves múltam, a babát megtartjuk és szerettük volna. Tudom, hogy próbaidő alatt nincs védettség, viszont majdnem 2 hónap van még vissza belőle, s lehetséges, hogy akkor már látszani fog a pocak. Nem tervezem táppénzre menni, amíg lehet, dolgozni szeretnék. A vizsgálatokat igyekszem úgy összehozni, hogy ne essek ki a munkából. Az ügyvéd barátnőm azt javasolja, hogy ne szóljak próbaidő végéig.

2016. máj. 29. 14:23
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
92%

Hahaha beperlik,mert nem.szólt próbaidő alatt a terhességről??? :-)

Mutass már egy olyan idiótát,aki elmondaná próbaidő alatt az új munkahelyén,hogy terhes(kiv.ha veszélyés munkakör)???

2016. máj. 29. 15:36
 12/41 anonim ***** válasza:
92%
A bejelentési kötelezettséget az alkotmánybíróság eltörölte, így nem hinném, hogy elő lehet bárkit venni, mert nem avatja be az első hetekben a munkáltatót a legintimebb titkába.
2016. máj. 29. 15:41
 13/41 anonim ***** válasza:
64%
Olyannyira nem köteles bejelenteni a várandósságát, hogy akár akkor is szólhat, hogy terhes, amikor a kezébe adják a felmondást...
2016. máj. 29. 15:45
 14/41 anonim ***** válasza:
8%
jó, ne szóljon, de akkor akkor se pattogjon, ha kiderül, és ellehetetlenítik a munkavégzését... azért tart ott az ország ahol vagyunk, mert az emberek csak a sumákoláshoz értenek.
2016. máj. 29. 15:55
 15/41 anonim ***** válasza:
65%

Na, azért ne már, hogy a munkaadó érdekeit a sajátunk elé helyezzük! Értem én, kedves előző, hogy te munkaadó vagy, és ez neked rosszul jönne ki. Ezért tart itt az ország, mert ilyenek az emberek?!

Igen, ezért tart itt. Elöregszik a lakosság, mert a fiatalok nem szülnek gyereket, mert utána évekig képtelenség munkahelyet találni. Ha ennyire össznépi érdekeket tartunk szem előtt, akkor a munkaadót ez miért is zavarja? Őszintén egy munkaadó mit szólna, ha megtudná? Természetesen indoklás nélkül azonnal felmondana, próbaidő alatt megteheti.

Semmiképp nem mondanám el én sem. Lehet, hogy nem éppen fair a munkáltatóval szemben, de mindenki a saját érdekeit kell, hogy szem előtt tartsa, és a gyereknek enni kell adni, a gyes meg csak 23.000 ft nettó.

2016. máj. 29. 16:53
 16/41 anonim ***** válasza:
3%
Igen enni kell adni..de mivel jobb hogy gyed alatt tud enni adni, aztán az első nem védett napon kirúgják, ráadásul a munkáltató elterjeszti hogy miért is rúgta ki, és ez miatt nem fogják felvenni sehova? Annak a gyereknek nem csak két-három évig kell ennie...
2016. máj. 29. 16:54
 17/41 anonim ***** válasza:
Kèrdező lehet érdemes lenne egy jogászt is megkérdezned biztosat ő tud mondani. Sokba biztos nem kerül és elég sok pénz forog kockán. (Gyes vagy gyed nem mindegy)
2016. máj. 29. 16:56
 18/41 anonim ***** válasza:
54%

Én csak azért mondanám el, amiért adózom a lakáskiadás után is, egy becsületes lúzer vagyok. Annak neveltek. Ezért nincsen ügyvéd barátnőm sem.:D

De a tanácsom az, hogy ne mondd el, egyetértek a többiekkel. Most tudom, hogy bort iszom és vizet prédikálok (vagyis inkább fordítva), de akkor is ez a tanácsom.

A vizsgálatokat simán tudod csinálni munkaidő után (mi mindig 5-6-ra jártunk nődokihoz, hisz nyilván a férj is dolgozik), a vérvételek neccesek csak, de abból csak egy van addig, míg nem látszik a hasad valószínűleg.

2016. máj. 29. 16:56
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

58%-osnak. Nincs bejelentési kötelezettsége.

Válaszoló, két lehetőséged van. Egyik, hogy elmondod. Ekkor, ha kirúgnak, nagy valószínűséggel nem lesz munkád a szülés napján, és csak gyesre leszel jogosult.

Masik, hogy nem mondod el, és a próbaidőd letelte után rögtön elmondod. Ekkor valószínűleg nem vesznek majd vissza, de legalább lesz cseded, gyeded. Ez is kockázatos, mert lebukhatsz. Pl. vigyázz a pocisimogatással. :-)

2016. máj. 29. 17:19
 20/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszaitokat! Nem tudtam sem az ajánlat elfogadásakor, sem szerződéskötéskor a terhességet még. Igen, az eddigi simán, diplomásokat is félig feketén dolgoztató munkaadók miatt vagyok ebben a helyzetben. Amikor 5 ember helyett dolgoztam, minimálbéres bejelentéssel, zsebbe a többit vagy megkaptam, vagy harcolni kellett érte... Ha nem kell emiatt váltani , nincs ez a helyzet. Ezért tart itt ez az ország, valóban!
2016. máj. 29. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!