Próbaidő alatt derült ki, hogy terhes vagyok. Multinacionális vállalatnál dolgozom, szellemi munkakörben, előzőleg rövid álláskeresési periódust követően folyamatos munkaviszonyom volt. Van Közületek, aki hasonló cipőben jár (t)? Ti mit javasoltok?
Figyelt kérdés
Váltottam, mert 5 ember helyett dolgoztam, a fele fekete pénz volt a fizetésemnek, táppénz, szabi alatt is elvárták a munkát, iszonyatosan besokalltam tőle. Nehezen jött össze, amikor már feladtuk a reményt 30 éves múltam, a babát megtartjuk és szerettük volna. Tudom, hogy próbaidő alatt nincs védettség, viszont majdnem 2 hónap van még vissza belőle, s lehetséges, hogy akkor már látszani fog a pocak. Nem tervezem táppénzre menni, amíg lehet, dolgozni szeretnék. A vizsgálatokat igyekszem úgy összehozni, hogy ne essek ki a munkából. Az ügyvéd barátnőm azt javasolja, hogy ne szóljak próbaidő végéig.2016. máj. 29. 14:23
1/41 anonim válasza:
Én szólnék, mivel ha a terhesség megállapításkor ráírták a dátumot, márpedig ráírták, akkor be is perelhet a cég téged, mivel tudomásod volt a terhességről. Én nem játszanék ilyenekkel.
2/41 anonim válasza:
Ha első gyerek, akkor jó eséllyel félidőig semmi sem fog látszani.
Inkább az a kérdés, hogy nem lesznek-e olyan rosszulléteid, amik miatt "lebuksz", illetve a vizsgálatokra munkaidőn kívül kell valahogy menned.
Szerintem se szólj, csak ha a szükség úgy hozza.
Biztos azért jött most össze végre, mert "nyugis" a munkahelyed.
(Én is 30-al szültem, amúgy az elsőt, nincs még késő, ne aggódj, én 39-el a negyediket várom. :))
3/41 anonim válasza:
Biztos nem tudnak beperelni ne aggódj. Titkold még amíg tudod de a próbaidő alatt mindenképp.
4/41 anonim válasza:
Miért is ne tudnák beperelni, kedves utolsó?
5/41 anonim válasza:
próbaidő alatt indoklás, de ne ok nélkül bocsátható el a munkavállaló. Ha elküldenek, és úgy érzed, a terhességed volt az ok, perelj, igazolniuk kell munkával, magatartással összefüggő okot, ellenkező esetben a bíróság csont nélkül visszaállíttatja a munkaviszonyt. (a múlt héten pont egy táppénzes próbidőst sikerült visszavetetnünk)
6/41 anonim válasza:
Én biztosan nem szólnék egyelőre és nem csak azért mert kirúghatnak hanem azért is mert a 12. hétig annyi minden történhet.Jogszabály nem írja elő hogy hanyadik hétig kell bejelenteni a terhességet a munkahelyen.Én a 15. hét körül jelentettem be (pedig nem voltam próbaidős) csak meg akartam várni a kombinált tesztet, meg annak az eredményét, utána meg megbetegedtem nem volt lehetőségem elmondani.A munkáltató meg semmi olyan papírt nem kap amiből tudná hogy Te pontosan mikor tudtad meg, illetve orvos mikor állapította meg a terhessèget.Az adókedvezményhez adnak majd ki egy papírt hogy betöltötted a 12 hetet, ezt kell leadni a munkáltatónál az adókedvezmény igénylése miatt.
7/41 anonim válasza:
De miután már nem próbaidős, és bejelenti, akkor a munkaadó kérheti hogy mutassa be a papírt hogy mikor derült ki a terhesség. És akkor feljelenthetik, mert eltitkolta, múltkor volt hasonló ügy, nem emlékszem pontosan, de azt hiszem megtévesztésért, és a feltételek be nem tartásáért idéztették be a nőt a munkaügyi bíróságra.
8/41 anonim válasza:
Ha ügyvéd is azt javasolja hogy ne mondja el akkor én neki hinnék.Ő már csak tisztában van a jogszabályokkal.Gondolom nem akar rosszat a saját barátnőjènek megbutána nézett a dolgoknak.
9/41 anonim válasza:
Nem fog látszani semmi, szerintem se szólj.
10/41 anonim válasza:
Oké, felőlem csinálja, nem az én jó hírnevemet teszi kockára...Bár gondolom, ennyi erővel a kérdező se vár el őszinteséget meg tiszta játszmát a főnökségtől, hisz ha ő nem adja meg, akkor elvárni se lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!