Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt derült ki,...

Próbaidő alatt derült ki, hogy terhes vagyok. Multinacionális vállalatnál dolgozom, szellemi munkakörben, előzőleg rövid álláskeresési periódust követően folyamatos munkaviszonyom volt. Van Közületek, aki hasonló cipőben jár (t)? Ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Váltottam, mert 5 ember helyett dolgoztam, a fele fekete pénz volt a fizetésemnek, táppénz, szabi alatt is elvárták a munkát, iszonyatosan besokalltam tőle. Nehezen jött össze, amikor már feladtuk a reményt 30 éves múltam, a babát megtartjuk és szerettük volna. Tudom, hogy próbaidő alatt nincs védettség, viszont majdnem 2 hónap van még vissza belőle, s lehetséges, hogy akkor már látszani fog a pocak. Nem tervezem táppénzre menni, amíg lehet, dolgozni szeretnék. A vizsgálatokat igyekszem úgy összehozni, hogy ne essek ki a munkából. Az ügyvéd barátnőm azt javasolja, hogy ne szóljak próbaidő végéig.

2016. máj. 29. 14:23
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%
nem, az ország a sumákolók miatt tart itt.. te tudod mit csinálsz, de ha titkolod, utána nem lesz jogod semmit se csinálni, ha a védettségi idő után rögtön kirúgnak és híre megy a mentalitásodnak.
2016. máj. 29. 17:23
 22/41 A kérdező kommentje:
Simán helyett sumák, bocsánat *
2016. máj. 29. 17:25
 23/41 A kérdező kommentje:
Az én mentalitásomnak? :D hogy évek óta küzdök diploma, nyelvvizsgákkal, h rendes teljesen bejelentett állásom legyen ? Hagyjuk már. Felteszem, kedves utolsó , Te is ebből a munkáltatói körből vagy. Egyébként, elmondanám én a 11.hét után . Csakhogy az új Mt. Semmiben sem védi a kismamákat. És a gyerekem márpedig úgy, hogy kettő babát eddig elvesztettem, a legfontosabb. Pont.
2016. máj. 29. 17:41
 24/41 anonim ***** válasza:
0%
ha veszélyeztetett vagy, márpedig a vetélés miatt az vagy, nem dolgozhatsz sokáig... és a gyereked a legfontosabb? Akkor miért nem fontos hogy a védett időszak után is legyen munkád?
2016. máj. 29. 17:57
 25/41 anonim ***** válasza:
15%
Nem csak az Mt, de az esélyegyenlőségi tv paragrafusait is be kell tartani, ami kimondja, hogy eü állapot miatt nem bocsátható el senki. Tehát ha nincs egyéb ok, a várandósság alatt nem küldhetnek el, még próbaidő alatt sem. Mert az Mt engedi az indoklás nélküliséget,de az egyenlő bánásmódról szóló tv a várandósok hátrányos megkülönböztetését tiltja. Tehát ha elküld, hatósághoz fordulhatsz, ők kérnek indoklást, amit bizonyítania kell a munkáltatónak.
2016. máj. 29. 18:02
 26/41 A kérdező kommentje:
Fontos, hogy utána is legyen. És egy évnél többet nem szeretnék otthon maradni.
2016. máj. 29. 18:04
 27/41 anonim ***** válasza:
9%
Hát márpedig, ha próbaidő alatt titkolod, akkor a főnököd első megmozdulása lesz hogy kirúg amint lehet, ez borítékolható. Sőt, a cégek között hamar híre mehet annak hogy nem tiszta lapokkal játszol, így esélytelen lesz a munkakeresés. Én viszont, mint munkáltató, ha nyíltan elém állnál hogy ez van, szeretnél dolgozni ameddig lehet, meg hamar visszajönnél, és utána nem mennél táppénzre, akkor nem rúgnálak ki. Értékelném az őszinteséget, hiszen nehéz lekötelezett, hálás alkalmazottat találni. Ennek csapatjátéknak kellene lennie, ha nem vagy őszinte, te se várhatod el hogy tiszta lapokkal játszanak majd veled szemben.
2016. máj. 29. 18:14
 28/41 anonim ***** válasza:
91%
Persze, 58%-os, még gyakoroljál kegyet, hogy nem rúgod ki, meg szabd meg, hogy meddig legyen otthon a babával és azt is kösd ki mellé, hogy de ne legyen ám később beteg a gyerek, majd valaki borogatja a homlokát a te RABSZOLGÁD helyett. A belem kifordul, pfffff...
2016. máj. 29. 18:24
 29/41 anonim ***** válasza:
18%
utolsó, nagyon megy a szövegértés, látom...a lényeget sikerült kiszűrnöd. Leírom egyszerűbben is, hátha úgy megérted. Csapatmunkában kéne dolgozni, ha a munkavállaló részéről látszik a jószándék, akkor én is úgy állok hozzá, nem kell féltenie a munkahelyét, persze ésszerű kereteken belül, de ha titkolózik,akkor első alkalommal repül, mert ilyen emberre nincs szükség. Nekem meg a hazugságtól meg titkolózástól fordul ki a belem, meg attól hogy itt azt hiszitek a kismama meg az anyuka az atyaúristen, akinek mindenhez joga van, kötelessége meg semmi.
2016. máj. 29. 18:34
 30/41 anonim ***** válasza:
89%

ha titkolózik,akkor első alkalommal repül, mert ilyen emberre nincs szükség

Látod, pont emiatt kell sajnos titkolózni. Ha kirúgod, mert nem mondta el, pláne kirúgod, ha elmondja, neadjisten táppénzre kerül...

2016. máj. 29. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!