Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg annyira kövér lennék?

Tényleg annyira kövér lennék?

Figyelt kérdés

sziasztok. ma újabb "beszólást" kaptam.

számszerűen írom le a tényeket.

világéletemben 170/64 kiló körül mozogtam.aztán egy betegség miatti gyógyszerszedés által felhíztam és végül csak 74-ig tudtam leadni a kilókat.Így voltam már öt éve.

Decemberben volt egy vizsgadrukkom ami maitt felhíztam 75,5 kilóra. így lettem terhes. Januárban mikor megtudtam, letettem a cigit 20 év után. mire 8 hetes lettem, sírva álltam a mérlegen mert a cigi elhagyása 4 hét alatt 4 kilót tett rám.

most pénteken leszek 16 hetes terhes és ma reggel már 81,8kg voltam. (azaz 8 hét 2 kiló)

Hétvégén megkaptam a rokonaimtól: ne hízzak többet..azért nem látszik a hasam mert kövér vagyok... ma pedig a főnököm tisztelt meg azzal hogy közölte napról napra jobban gömbölyödök.(és mutatta a csípőjét)Bevallom tényleg látszik, de még így sem mondható hogy olyan dagi lennék, és 74 kilósan sem kellett szégyenkeznem.

szerintetek tényleg ennyire kövér lennék? :-( lassan a sírás kerülget és nem tudom hogy lehetne nem hízni vagy fogyni. Barna kenyeret eszem, nem eszem két ember helyett. míg régen össze vissza ettem, addig most ugye rendszeresen kell ennem és nem tehetek a hízás ellen ezáltal. Nem nassolok, nem vagyok kívános. más aki nem ismer annyira észre sem veszi hogy babát várnék.

Ti hogyan reagálnátok ezt le? nekem nagyon rosszul estek ezek a beszólások. mindig is önbizalomhiányban szenvedtem.Hogy lehet egy kismamát leszólni a súlya miatt? a héten tervezzük hogy a férjemmel esténként biciklizni fogunk. de ezt inkább a mozgás miatt, nem fogyni akarok.

egyébként első baba és 34 éves vagyok.(húsvét hétfőjén volt a szülinapom)nem volt hányingerem, émelygésem mindössze csak 3-szor. semmi tünetem nincs ha nem nézem hogy a cicim fáj. tehát mondhatni nyugis a terhességem. (csak ilyen beszólások ne lennének.)

köszönöm a válaszokat

szép napot

2010. ápr. 7. 10:45
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 168 cm vagyok, és 84 kilóval indultam. Én is egyből letettem a cigit....

105 kiló voltam, amikor szülni mentem. Tehát 21 kilót híztam, jó volt a cukrom, a vérképem gyönyörű volt végig, a kislányom is gyönyörű lett, természetes szülésem volt. Szóval semmi hátrányt nem okozott a súlyom. És én nem figyeltem az étkezésre, mint te. Én jól éreztem magam végig, és nem zabáltam..., de ha este 9kor nápolyit kívántam megettem. Boldog kismama voltam, és mindenki azt mondta, hogy mennyire ragyogok, az öltözködésemben is kihangsúlyoztam a pocakomat, és bármilyen hihetetlen, tényleg nagyon csinos voltam. Van egy ismerősöm, ő most terhes, de takargatja a hasát, ilyen bő ruhákkal, hát nagyon szarul néz ki. Én százszor szebb voltam. Igazából nem értem, hogy miért nem tudod élvezni a terhességedet, és boldogan várni a babát, kit érdekel hány kiló vagy????? Sok-sok vékony nő, akinek pl. nem lehet gyereke, nagyon szívesen cserélne veled, és lenne "hízóóó" kismama. Komolyan nem értelek! Próbáld élvezni ezt a gyönyörű állapotot, mert lehet többet nem leszel terhes....

Egy 9 hós csajszi anyukája

2010. ápr. 7. 12:30
 32/43 A kérdező kommentje:

köszönöm az utolsó két választ, kicsit lemosta a könnyeimet. :-)

no a többit is.

2010. ápr. 7. 12:35
 33/43 A kérdező kommentje:

anyum velem is és a tesómmal is 25 kilót hízott, épp a múltkor mondta apu, olyan volt mint egy hordó :-) most ő 160centi és 63-64 kiló. apum 185centi és 110kiló volt, 3 éve fogyott le egy műtét miatt 84 kilóra. Tesóm 185 centi és 130 kiló. én nagymamámra hasonlítok, aki szintén ilyen kis vaskos volt.

továbbra is arra tudok gondoloni hogy a cigi letevése(tesóm 15kilót hízott akkor) és a rendszeres étkezés együttesen váltotta ki a plusz kilókat.

2010. ápr. 7. 12:41
 34/43 A kérdező kommentje:
ja, a sétáról. mi egy külsővárosi részen lakunk, kertvárosban. busszal jutok csak be a városba, egy átszálással meg a melóhelyre. nem tudok hová gyalog menni ezáltal, a lakás és a munkahely közötti távolság kb. 11km. marad a busz.meló után meg sokszor annyira fáradt avgyok hogy örülök ha hazérek, nemhogy még sétálgassak céltalanul. bár ha jobb lesz az idő ez is megváltozik biztosan.
2010. ápr. 7. 12:43
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Én igy 2 baba után kezdem komolyan azt hinni hogy egy nőnek a terhességei során van egy megfelelő hízása, ami ha pl. 20 kiló akkor baromi nehezen tudja az alá szorítani.

Nekem 176 cm és 75 kiló volt az induló súlyom a fiamnál is a lányomnál is. Híztam 17 kilót mindkettejükkel, csak úgy hüledezett mindenki mikor a védőnő a tanácsadóban jó hangosan elkurjantotta magát hogy 92 kiló!!!!!

Pedig az első gyereknél összevissza ettem, akkor diplomáztam vizsgáztam eleinte hánytam igy örültem ha vmi megmarad bennem, tornázni meg se időm se kedvem nem volt.

Szülés után 73 kilóval jöttem haza...

A lányommal szintén 75 voltam mikor terhes lettem, tornáztam minden második nap, gyümölcsön, zöldségen sovány húsokon stb. éltem, és hajszálra ugyanannyi jött fel!!!

Most hogy 5 hónapos 2 hónapja tornázok itthon nem nasizok és 72 kiló vagyok.Pedig szoptatok.

Szóval szerintem ne aggódj ezen, a leírtak alapján jól csinálsz mindent, és aki lekövérez az meg menjen a búbánatba...

Utálom ezt a trendet hogy mindenki 5 kilót hízzon a terhesség alatt mint Rubint Répa, mert ha nem akkor már "elhagyta magát"...grrrr.

Persze tudom h van aki ilyen szerencsés hogy sikerül CSAK hajszálra a gyerek meg a méhlepény súlyát magára szednie, de azért nem ez kéne legyen az elvárás.

Plusz azt nem értem hogy te nem ELHÍZOTT vagy hanem csak túlsúlyos. Tök más a kettől. BMI index alapján is csak túlsúlyos vagy.

És ami jelentősen megnöveli a mindenféle betegségek, meg terhességi szövödmények kialakulását az az ELHÍZÁS!! A tanulmányokban is erről írnak.

2010. ápr. 7. 13:07
 36/43 A kérdező kommentje:

kedves utolsó...köszönöm azt hiszem hozzád hasonlóan fogok én is hízni. én is azt mondtam ha az egészség rendben van akkor ne fogjanak egy kismamit diétára. a szomszédom 30kilót hízott és most karcsúbb mint valaha, pedig jóval alacsonyabb vlt mint én és súlyban viszont nem volt nagy különbség köztünk.

irigylem én is a nem hízékonyakat.

köszönöm mindenkinek a válaszokat. volt pro és kontra, de egy picit helyreállt azért a lelkem!

2010. ápr. 7. 13:18
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

170 magas vagyok, a terhességet 85 kg-mal kezdtem. A 20. hétig felszedtem 10 kg-ot, pedig nem zabáltam, sőt semmi sem esett jól, alig ettem. Írtam ide és kismamák javasolták a sétát. KÖSZÖNÖM NEKIK. Este sétáltunk lefekvés előtt1 órát, és többet egy kg-ot sem híztam. Most a 37. hétben járok és közel 100 kg vagyok, de ebből 3-4 kg víz. Mindenki dícsér, hogy milyen csinos kismama vagyok.:)) Komolyan. Háziorvos, nődoki, védőnő, szomszédok, barátok.:) Úgy tűnik nézőpont kérdése:).

Nekem jó esik, és megértem, hogy Téged kellemetlenül érint, én is bosszankodnék a helyedben. Amúgy lehet, hogy feléd akorod miatt más az elvárás. Én sajnos már 40 múltam, első baba lesz.

Csak POZITIVAN! Ja és szerintem a kerékpár helyett a SÉTA!

Boldog babavárást!

2010. ápr. 7. 15:35
 38/43 A kérdező kommentje:

kedves utolsó!

köszönöm hogy írtál. megpróbálom a sétát, bár mi esetleg csak az ugató kutyák mellett sétálhatunk. :-( kertvárosi részen semmi látnivaló, csak a kóbor ebek. de valamit majd alkotunk. :-) a férjem 3 műszakban dolgozik, nem tudom mennyire fogom tudni rávenni hogy éjszakai műszak előtt még sétáljon velem egy órát....

jó egészséget neked!

2010. ápr. 7. 15:39
 39/43 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem is azt mondta a körzeti általános orvosom is hogy milyen kis csinos kismama vagyok, illetve az ismerősök is ezt mondják ha nem melegítőben látnak :-) azt mondják olyan kis csinos a pocim is. :-) Hát nem tudom, nézőpont kérdése. nyilván ha én is 50 kiló lennék, ferde szemmel néznék a 80 kilósra. :-)
2010. ápr. 7. 15:41
 40/43 anonim ***** válasza:
Én 173 cm vagyok, és 74 kilóval indultam neki. Én is leraktam a cigit. Most vagyok 19 hetes,és 2 kilónál tartok. Tökéletesen elégedett voltam ezzel, míg be nem szólt a dokim, hogy vigyázzak a súlyomra, mert túl vastag a zsír a hasamon! Hát teljesen odavoltam! Ha olyan dokit fogsz ki, akkor tök mindegy, mennyit hízol, úgysem fog neki tetszeni. Ez a többi, beszólós emberre is igaz! Én sok salátával, nálam tonhalsalátával öntet, majonéz nélkül, zöldséglevessel, rántás nélküli főzelékkel próbálom kordában tartani magam. Anyukám 110 kilósan ment szülni, és sajnos nem tudta leadni. Én gyerekkoromban végig láttam Őt szenvedni a súlya miatt, ezért próbálok odafigyelni.
2010. ápr. 7. 20:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!