Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg annyira kövér lennék?

Tényleg annyira kövér lennék?

Figyelt kérdés

sziasztok. ma újabb "beszólást" kaptam.

számszerűen írom le a tényeket.

világéletemben 170/64 kiló körül mozogtam.aztán egy betegség miatti gyógyszerszedés által felhíztam és végül csak 74-ig tudtam leadni a kilókat.Így voltam már öt éve.

Decemberben volt egy vizsgadrukkom ami maitt felhíztam 75,5 kilóra. így lettem terhes. Januárban mikor megtudtam, letettem a cigit 20 év után. mire 8 hetes lettem, sírva álltam a mérlegen mert a cigi elhagyása 4 hét alatt 4 kilót tett rám.

most pénteken leszek 16 hetes terhes és ma reggel már 81,8kg voltam. (azaz 8 hét 2 kiló)

Hétvégén megkaptam a rokonaimtól: ne hízzak többet..azért nem látszik a hasam mert kövér vagyok... ma pedig a főnököm tisztelt meg azzal hogy közölte napról napra jobban gömbölyödök.(és mutatta a csípőjét)Bevallom tényleg látszik, de még így sem mondható hogy olyan dagi lennék, és 74 kilósan sem kellett szégyenkeznem.

szerintetek tényleg ennyire kövér lennék? :-( lassan a sírás kerülget és nem tudom hogy lehetne nem hízni vagy fogyni. Barna kenyeret eszem, nem eszem két ember helyett. míg régen össze vissza ettem, addig most ugye rendszeresen kell ennem és nem tehetek a hízás ellen ezáltal. Nem nassolok, nem vagyok kívános. más aki nem ismer annyira észre sem veszi hogy babát várnék.

Ti hogyan reagálnátok ezt le? nekem nagyon rosszul estek ezek a beszólások. mindig is önbizalomhiányban szenvedtem.Hogy lehet egy kismamát leszólni a súlya miatt? a héten tervezzük hogy a férjemmel esténként biciklizni fogunk. de ezt inkább a mozgás miatt, nem fogyni akarok.

egyébként első baba és 34 éves vagyok.(húsvét hétfőjén volt a szülinapom)nem volt hányingerem, émelygésem mindössze csak 3-szor. semmi tünetem nincs ha nem nézem hogy a cicim fáj. tehát mondhatni nyugis a terhességem. (csak ilyen beszólások ne lennének.)

köszönöm a válaszokat

szép napot

2010. ápr. 7. 10:45
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

10.58-as, megértlek. én is egy betegség miatt híztam fel 83 kilóra, ami majd null diétával és heti háromszori sporttal ment le 73-ig mindössze 1,5 hó alatt. akkor kaptam egy gyomorideget pánikkal kombinálva és a dokim (pszihológus)azt mondta, nem fogyózhatok! nem azért mert nem lenne miből, hanem a szervezetem az étel megvonásával bepánikol és előjön a roham. sajna próbáltam, tényleg olyankor izzadok, remegek, vérnyomásom az egekig, halálfélelmem van, ugye leesik a cukorszintem. nem eszem többet mint mások, tegnap nem is vacsiztam, gondoltam minek ha nem igazán voltam éhes. húsvét előttig is 80,7kiló voltam, de ugye jött a húsvét a fini ételek.

Reggelim: barnakenyér, vaj, felvágott, paradicsom, pohár tej.

Ebéd: egytálétel valami főzelék(ma pl. krumpli)

Vacsi: általában valami zöldségleves vagy egy szelet szendvics mint reggel.

A férjem azt mondja az a lényeg hogy a baba és én is jól legyek. szereti a kis pocakot(mert még most sem nagy).

ő egyébként magas vékony ember.

rendszeres étkezés mellett sajna jönnek fel a kilók. csak míg régen ha úton voltam és éheztem akkor inkább rágyújtottam...most ezt már nem tehetem meg!

2010. ápr. 7. 11:12
 12/43 A kérdező kommentje:
még annyi hogy szerintetek hogyan figyeljek jobban hogy ne hízzak? mert oké hogy ne hízzak, de hogyan? ne egyek? vagy éhezzek állandóan? mert csak úgy tudnám tartani a súlyomat!
2010. ápr. 7. 11:17
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a magasságodhoz nem sok az induló kilód sem, oké, nem vékony ez tény, de nem is kórosan elhízott szóval nem értem a bántó beszólásokat.

Természetesen ilyenkor a legfontosabb a baba egészsége ezért nem szabad sem stresszelni sem diétázni, de én is tudom hogy ez egy közhely hiszen ha valaki nem érzi jól magát a bőrében akkor nem tud ettől elvonatkoztatni.

Én 170 cm vagyok, 66-ról indultam és most (24. hét) vagyok 75. Mindenki máshogy, más ütemben, máshova hízik terhesség alatt mivel a tested máshogy alakítja át a dolgokat.

a Védőnőd vagy orvosod úgyis szólni fog ha kóros lesz a hízás, pl anyumat anno a dokija diétára fogta (persze ellenőrzés alatt) mert 30 +kilónál tartott....

Egyébként nem kell csodadiéta, egyszerűen kerülni kell a cukrot, zsírt (helyette olívaolaj), lisztet (helyette teljes kiőrlésű) és 6 után már csak gyümi, zöldség, vagy joghurt. Ez jó mert egészséges és mégis kerül a gyomrodba valami este is, nem kell koplalni.

A sértegető kollégákra, főnökre nem kell figyelni, hólyagok. Nem fogják fel hogy a terhesség alatt a hormonok miatt változik az alak, akaratunkon kívül is.

Fel a fejjel és igenis boldog babavárást!!! :)

2010. ápr. 7. 11:18
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

kismama a várandósság elején ne egyen két ember helyett. Táplálkozása legyen rost- és fehérjedús, de nincs szükség többletkalória bevitelére. 10-14 kg-os súly-gyarapodásnál többre semmiképp nincs szükség. Lehetőleg ez is a terhesség második felére essen!

Lényeg a fokozatos testsúlynövekedés. Sem a túlzásba vitt hízás, sem a kevés gyarapodás nem használ a babának, a mamának.

A túlsúly elkerülhető, ha a kismama sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst és tejterméket fogyaszt. A folyamatos mozgás, a séta, segít abban, hogy ne rakódjanak ránk fölösleges kilók. Ha a terhesség alatt feküdni kell, táplálkozásunk maradjon továbbra is változatos, csak kisebb adagokat együnk. Folyókúrázni szigorúan tilos a terhesség alatt, mert a magzat nehezebben jut hozzá a fejlődéséhez szükséges tápanyagokhoz.

2010. ápr. 7. 11:21
 15/43 A kérdező kommentje:

almán és banánon kívül més gyümit nem tudok enni, nem bírja agyomrom. inkább a zöldségek jönnek be! mindennap van paradicsom reggelre, napi egy alma héjastúl. édeség, nasi ritkán. nincsennek köztes étkezések, a vacsora általában 17,30 körül lezajlik.

gondolom mivel nem ettem rendszeresen, most a rendszeres étkezés váltja ki a hízást. a védőnőmnek sírva mondtam hogy híztam a cigi letétel után, ő ugye 80 kilósan ismert meg. azt mondta ne aggódjak, ha kóros lesz akkor szól. jövőhéten lesz cukorvizsgálatom, már így 16 hetesen. nem e az okozza a hízást.

2010. ápr. 7. 11:37
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
sajnos a túlsúly okozhat magas cukrot
2010. ápr. 7. 11:44
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem ne foglalkozz azzal.. ki mit mond.. azért van 2 füled h az egyiken be a másikon ki menjenek az ilyen dolgok... én 160cm és 84,4 voltam a terhesség elején... egy hormonrendszeri probléma miatti gyógyszeres kezelés eredménye az elhízásom.... elötte nem voltak súly problémáim... de ez most nem is lényeg... most a 30. hetet töltöm ... és 89,5 kg-nál tartok... tehátt.. mosdjuk h nem híztam sokat.. de ettől még nagyon nagy a súlyfeleslegem...

de sztem most nem ezzel kell törődni... nekem is beszólnak... de nem érdekel... odafigyelek magamra... mozgok... majd szülés után remélem helyre áll teljesen a hormonrendszerem is.... és lemennek a feleslegek...

fel a fejjel... ne foglalkozz másokkal.. most te és a baba vagytok a lényeg !!!

Boldog Babavárást :)

2010. ápr. 7. 11:49
 18/43 anonim ***** válasza:
Net-ről rendeltem meg Kállai Ildikó kismamatornáját!!!Nagyon hízékony vagyok,1.babával 24 kg jött fel,nem tornáztam akkor,2. és 3. babával rendszeres tornával 12 kg jött csak:)A kaja amit eszel az oké de tízóraira és uzsira még pár szem keksz egy joghurttal simán beleférne!Napi többször egyél keveset!!!És tutira nem vagy kövér!!!
2010. ápr. 7. 11:50
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
Én 172 cm vagyok, "versenysúlyom" 63-64 kg között mozgott. Aztán teherbe estem. :) Pont 100 kilóval mentem szülni. A kórházban (császár utáni diéta miatt is) lejött rólam 15 kg, pedig nem volt nagy a Fiam. Semmi baja nem történt a felesleges kilók miatt, meg nekem sem. Szóval nyugi! A Babád a legfontosabb most!
2010. ápr. 7. 11:57
 20/43 A kérdező kommentje:

Köszönök minden hozzászólást!

tudom hogy nem voltam nádszál, nem is ez a kérdés. Nem szoktam étkezések között enni, a joghurtot akár natúr akár gyümis nem nagyon bírom, kellemetlen szájízem van utánna.

csak az a baj hogy itt is leírják sokan hogy majdnem kövér vagyok, és hogy sokat híztam amit tudok én is. de!!! mitől nem hízhatok? mi az amit ne egyek, mikor eleve nem eszem egészségtelenül, "csak" elhagytam 20 év dohányzást (napi 1-1,5doboz cigit) és a nassolást. nem eszem zsírosan, a vaj is vitaminos, jó minősíégű. pörkölt, zsíroskenyér, szalona, szóba sem jöhet.

Akkor mi az amit tehetek még????? a vérnyomásom mindig is okés volt, a koleszterinem is, a cukrommal sem volt gond(eddig).

2010. ápr. 7. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!