Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg annyira kövér lennék?

Tényleg annyira kövér lennék?

Figyelt kérdés

sziasztok. ma újabb "beszólást" kaptam.

számszerűen írom le a tényeket.

világéletemben 170/64 kiló körül mozogtam.aztán egy betegség miatti gyógyszerszedés által felhíztam és végül csak 74-ig tudtam leadni a kilókat.Így voltam már öt éve.

Decemberben volt egy vizsgadrukkom ami maitt felhíztam 75,5 kilóra. így lettem terhes. Januárban mikor megtudtam, letettem a cigit 20 év után. mire 8 hetes lettem, sírva álltam a mérlegen mert a cigi elhagyása 4 hét alatt 4 kilót tett rám.

most pénteken leszek 16 hetes terhes és ma reggel már 81,8kg voltam. (azaz 8 hét 2 kiló)

Hétvégén megkaptam a rokonaimtól: ne hízzak többet..azért nem látszik a hasam mert kövér vagyok... ma pedig a főnököm tisztelt meg azzal hogy közölte napról napra jobban gömbölyödök.(és mutatta a csípőjét)Bevallom tényleg látszik, de még így sem mondható hogy olyan dagi lennék, és 74 kilósan sem kellett szégyenkeznem.

szerintetek tényleg ennyire kövér lennék? :-( lassan a sírás kerülget és nem tudom hogy lehetne nem hízni vagy fogyni. Barna kenyeret eszem, nem eszem két ember helyett. míg régen össze vissza ettem, addig most ugye rendszeresen kell ennem és nem tehetek a hízás ellen ezáltal. Nem nassolok, nem vagyok kívános. más aki nem ismer annyira észre sem veszi hogy babát várnék.

Ti hogyan reagálnátok ezt le? nekem nagyon rosszul estek ezek a beszólások. mindig is önbizalomhiányban szenvedtem.Hogy lehet egy kismamát leszólni a súlya miatt? a héten tervezzük hogy a férjemmel esténként biciklizni fogunk. de ezt inkább a mozgás miatt, nem fogyni akarok.

egyébként első baba és 34 éves vagyok.(húsvét hétfőjén volt a szülinapom)nem volt hányingerem, émelygésem mindössze csak 3-szor. semmi tünetem nincs ha nem nézem hogy a cicim fáj. tehát mondhatni nyugis a terhességem. (csak ilyen beszólások ne lennének.)

köszönöm a válaszokat

szép napot

2010. ápr. 7. 10:45
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
A dokid, a védőnő mit mond? Beszéltél velük a súlygyarapodásodról?
2010. ápr. 7. 12:00
 22/43 A kérdező kommentje:

a védőnő azt mondta ne aggódjak, szól ha kórós lesz. a könyvemben 80kiló van írva kezdésnek.

a dokihoz jövőhéten megyek ismét, ő tudta hogy híztam a cigi letevésekor, nem mondott semmit hogy baj lenne. a régi nadrágjaimat szinte 2 héttel ezelőttig viselni tudtam, csak a pocaknál kezdett el szorítani.

2010. ápr. 7. 12:14
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Első babámnál 67kg voltam, mire szülésre került a sor 100kg körül mozoghattam...nyolc hónapos volt a kisfiam, amikor visszatértem a versenysúlyomhoz, sőt még 66 kg alá is mentem.Most 20 hetes vagyok, már megint híztam vagy 16 kg-ot.Határ a 100 kg...pedig nem zabálok.Tudom, hogy le fogom adni.Ha félsz, mérd a cukrod és a vérnyomásod, és ne foglalkozz az "én 56kg-mal szültem"-es véleményekkel.Nem azon múlik, hogy ki hány kiló.
2010. ápr. 7. 12:15
 24/43 A kérdező kommentje:

12.15 :-))

vérnyomás mostmár okés, gyógyszer nélkül is. remélem a cukrom is rendben lesz. egy hét múlva kiderül.

2010. ápr. 7. 12:17
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

higgy és bizz a védőnőben és a dokiban.

Mi itt csak számokat látunk, saját magunkhoz tudunk viszonyítani.

Ők látnak téged, és láttak már sok-sok kismamát :)

2010. ápr. 7. 12:18
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
ha úgy gondolják ez már árt a babának tuti fognak szólni, és kitalálnak valamit
 27/43 A kérdező kommentje:

ja, a férjem is a 100kilót lőtte be szülési súlynak...én max 90-ig szeretnék hízni!

van túlsúlyos ismerősöm aki terhes lett , egy hét múlva fog szülni és még mindig 1 kg-al kevesebb az indulási súlyánál, mert eleinte ő sokat fogyott a rosszullétek miatt.

28/43 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, úgy tűnik hogy tényleg mindent enniyre mintaszerűen eszel, hogy nem eszel zsírosat, 17.30-kor vacsizol, nem nassolsz, akkor lehet hogy sajnos ez a hormonoknak egy olyan játéka, hogy nem lehet ellene tenni.

Van akinél így van. Megteheted persze hogy szakembertől kérsz segítséget (dietetikustól, étkezési tanácsadótól) mert ha valóban ennyire nem eszel nasit meg hízlaló dolgot akkor mást nem tudok tanácsolni....maximum azt hogy mindennap ugyanakko egyél, rendszeres időben, és kicsit mozogj is, mindennap sétálj, és figyelj arra hogy rendszeresen étkezz és sok sok sok folyadékkal.

2010. ápr. 7. 12:20
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Igenis légy arra büszke, hogy 20 év dohányzást hagytál abba a baba miatt!Nincs annál kiábrándítóbb,amikor egy kismama cigizik.Tudom, könnyű azt mondani, de ne foglalkozz a gonoszkodó beszólásokkal!Most a baba a legfontosabb, minden érte történik.Én is 16 hetes vagyok, még csak 2 kg-t híztam, pedig én sem voltam rosszul.Az az igazság, hogy én örültem a hízásnak.De csak azért mert tudom, hogy azóta mennyit eszem.Ha ez a családodban örökletes, nem nagyon tudsz vele mit kezdeni a terhességed alatt.Semmiképpen ne éhezz, mert a babának Te vagy az egyetlen "pincére", csakis te tudod táplálni, és ő nem éhezhet.Nyugodtan folytasd ezt az étrendet amit eddig.Ha megkívánsz valamit, engedd meg magadnak bátran!Csak annyit tudsz tenni, hogy megválogatod, hogy mit eszel.Én még a sok sétát javasolnám.Én szinte mindenhová gyalog megyek, mert autónk van, de jogsim nincs.Nem is híztam csak 2 kilót.Bátran egyél, csak mozogj!

És ne feledd, senki véleménye nem számít ( jó, persze, érzékeny az ember), csakis a baba a fontos!

2010. ápr. 7. 12:22
 30/43 A kérdező kommentje:

a reggelimet letudom 8,30-9 óra között. az ebédemet 12-12,30 között. a vacsim meg 17,30-18 között mikor a szüleim is esznek.

sajna mindig is ilyen voltam. fogyni csak úgy tudtam ha drasztikusan nem ettem. ha nem vacsiztam semmit akkor tudtam csak tartani a súlyomat.

most beszéltem a férjemmel :-) mondom mi a helyzet, persze már sírva...hát nagyon pipa lett a drágám. mondta hogy senkivel ne foglalkozzak, a lényeg hogy minden rendben legyen, s én bizony ilyen fajta vagyok. s ha hallotta volna a rokonokat a hétvégén, meg is veri őket, mert miért szólnak be???? (neki ugye nem mondtam mi volt) olyan édes volt...legalább kicsit kipityeregtem magamat.sajana ráadásul ülőmunkát végzek, az irodám fogja vagyok. :-(

2010. ápr. 7. 12:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!