Megtartanátok a babát ha az apa nem akarná?
Eltudom tartani a babát egyedül is ez nem kérdés. Most az a kérdés, hogy egyáltalán legyen baba vagy ne legyen.
Egyébkènt védekeztünk, hogy jött össze mégis...
Szia!
Többen írták már, hogy az apa leléphet közvetlen a szülés előtt is, meg ha a gyerek pici... Sajnos kapásból három olyan nőt tudok felsorolni, akiknél az apa lelépett a gyerek 2 éves koráig. :-( Szóval, ha ez a parád, hogy mit szólnak egyedülálló nőként nevelsz gyereket - ez ma már tök alaptalan. A családod is a kezdeti sokk után valószínűleg inkább örülni fog neki, hogy na végre jön az unoka (a nagyik ilyenek :-)), nyilván először nekik is, és Neked is el kell "gyászolni", elengedni azt az álmot az esküvőről stb. stb. Manapság, amikor a házasságok 52%-a válással végződik, már nem is nehezebb gyerekkel párt keresni, mert a pasik jó részének is van már legalább egy gyereke.
Az apával kapcsolatban: 1. lehet, hogy meggondolja magát, ha meglátja a gyerekét/gyereke képét. Nyilván nem fogtok összejönni, de mondjuk lesz egy normális kapcsolata a gyerekével.
2. Lehet,hogy nem akar hallani róla akkor sem, ez esetben, ha akarod, tudsz gyerektartást érvényesíteni, de ha nem, akkor azt is csinálhatod, hogy megszakítasz vele minden kapcsolatot.
Sajnos (vagy nem sajnos, nem tudom), de a biológiánk, a testünk minden 21. századi akarat ellenére is még úgy van összerakva, hogy a szülészorvosok szerint az ideális szülés valamikor 25-30 év között van, vagyis akkor a legjobb az elsőt szülni a biológiai óránk szerint. Ugye 40 körül már nagyobb a komplikációk esélye is, a 35 körült még olyan sikítva beleférnek tartják. A társadalom szerint 35 évesen még nem vagy elkésve. Viszont ha most lemondasz az anyaságról, lehet, hogy később már nem lesz mégegy kör. Az igazi jó társkapcsolatot pedig így is megtalálhatod, a babáddal együtt.
Sokáig tanultam egyébként , 29 évesen szereztem az utolsó diplomámat, 30 évesen az utolsó nyelvvizsgát, azért vagyok "elkésve" .
Emiatt és most a munka miatt nem mentem bele komoly kapcsolatba (lett volna amúgy) , de nekem kényelmesebbek a laza kapcsolatok, mint ez is volt.Gyereken nem is gondolkoztam.
Igazából szerintem azt kéne rendezned magadban először,hogy szeretnél-e egyàltalán gyereket.És most felejtsd el azt hogy családba vagy anélkül.Csak ezt döntsd el és zárj ki minden más tényezőt.
Ha nem szeretnél babátt vagy csak később mert várod az "igazit" aki vagy jön hamar vagy nem azt fogod észrevenni hogy kifutottál az időből.Ha te el tudod képzelni az egész életedet gyerek nélkül.....Nem törvényszerű,mert van némi esélyed hogy terhes legyél később vár egy abortusz mégjobban ronthat rajta.De én azt tapasztalom a környezetemben hogy egyre nehezebben jön a baba sok párnál.A családunkban 2pár is van egyik 30lesz idén másik 38-40évesek.Lombik,injekciok,vizsgálatok gyógyszerek stb.Megterhelő ez fizikailag kelkileg és anygailag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!