Ki milyen anyagiak mellett vállal 2 vagy több gyereket? (fizetés, megtakarítás, ház, hitel, kocsi, szülői anyagi segítség stb. )
Figyelt kérdés
Sokan azt mondják túl óvatos vagyok és ahol egy gyerek felnő, ott kettő is. Nagyon szeretnék tesót a kisfiamnak, de félek az anyagiak miatt. Az első gyerek mellett nagyon sok mindenről le kellett mondanunk mert sajnos csak gyest kaptam (nem az én hibámból, dolgoztam csak épp a munkáltatóm a bejelentéssel kapcsolatban sumákolt). Előzőleg 4-500 ezer között volt a havi bevételünk, ez a felére csökkent kb. Félek hogy újra megtörténhet ez, mert a mostani munkáltatómban sem bízok meg, itt sem megy minden úgy ahogy kéne, de legalább van munkám és kapok fizetést rendszeresen. Lassan 35 vagyok és később már nem nagyon szeretnék szülni, viszont így félek megint mi lenne? Van egy házunk, ahol elférne még egy gyerek, hitelünk is, hitelmentes kocsi, anyagi segítségre senkitől sem számíthatunk.Megtakarításunk van, de nem annyi ami fedezné hogy 1 évet kihúzzunk az esetleges fizetés kieséssel. Ismeretségi körömben (értelmiségiek) azt látom hogy mindenki vállalja be a 2. vagy 3. gyereket a majd lesz valami alapon, hasonló vagy rosszabb anyagiakkal mint mi. Én parázom túl? Tényleg nem fontosak ennyire az anyagiak, ki tudja mi lesz 5 év múlva?2016. jan. 11. 14:18
21/21 anonim válasza:
2.gyermekunket varjuk!Az osszes havi bevetelunk 250ezer lesz gyeddel.es csp-vel egyutt!Belevagtunk.Lakasunk van igaz h kicsi,hitelunk van,kocsink van,nagyszulok segitsegere nem szamithatunk semmiben.Megis bevallaltuk es bizunk abban,h jobb lesz es nem lesz mindig igy.Ferjem tanul a munka mellett es bizom benne es abban,h anyagilag jobban fogunk allni.De,ha valamiert nem igy lenne az sem erdekel.Engem az eletszinvonalnal jobban erdekel a ket gyermekem es a szereto ferjem es,ezert barmirol le tudnek mondani.Igaz mi meg fiatalabbak vagyunk,nyilvan valtoznak majd a dolgaink,de nem akartam erre varni.Az sem biztos h igy lesz,hiszen annyi sokkal rosszabbul allo ember van.Nem is ilyen fizeteseket es embereket latok magam korul.Amikor ezeket olvasom meg is lepodok,mert elottem nagyon nem ezek vannak...Pedig Bp-tol alig 20km-re lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!