Tapasztaltabbak kérlek adjatok tanácsot, szerintetek hogy lenne jobb?
Nem kell egy babára százezreket költeni . A gyógyszertári kenőcsök 100 Max 200 Ft. 6 hós koráig ehet csak anyatejet ha van. Tehát a kaja 0ft fel évig. Ha mégsem a tapszer ( amit mondjuk az en lányom eszik ) 90%os támogatással 250 Ft. 600 sinlac tejpép 300 Ft ami amugy 3000,-
Lehet olcsó pelust, popsitorlot venni neki. Ilyenek. Nem kell aranyba öltözteti neten olyan olcsón vehetsz baba ruhàt hogy csak na.
Szerintem ne Vetesd el ! Egyébként hány éves vagy ? :)
600grammos tejpép az lemaradt :)
Azt hozzà tenném. Hogy mi ugyan jol állunk . Megis mindenből a gyógyszertárit vesszük ( tejpép, tapszer,popsikenocs,furdetokrem) mert ugyanaz a márka mint a boltba de nagyon nagy kedvezmény van ra támogatás !
:)
Szia, érthető az aggódásod, de hidd el, vannak, akik még kevesebből élnek 2 gyerekkel. Ha szeretnétek mindketten, akkor vágjatok bele és élvezzétek a 9 hónapot, készüljetek fel. Nem tudom, hogy van-e segítséged (rokonok, barátok, nagyszülők), de bátran fogadj el mindent. Rengeteget tudsz spórolni, ha minden nap, vagy minden másnap főzöl, mi például ebédre és vacsorára is főtt ételt eszünk, mert szeretjük + jóval olcsóbb mint a hideg. Rengeteg praktika van, hogy tudsz okosan gazdálkodni. Amúgy ehhez a 100 ezerhez még hozzájön a családi pótlék is + az egyszeri 62 ezer forintos támogatás a baba megszületése után.
Nem írtad, hogy a 100 ezer forint a tisztán megmaradt pénzetek, vagy ebből lejön még a rezsi, esetleg hitel vagy albérlet?
Szia!
Ugyan ez gondolkodtatott amikor kiderult a babam. Nekunk a havi bevetelunk 275korul mozog,amibol fizetni valonk 120ezer. Igy marad egy honapra 100-150. Ebbol kell majd megoldanom a kajat,a ruhazkodast,a szorakozast harmunkra. En keveslem... kisbabara fokent.. De! Vannak akik minimalberbol elnek es megvannak!! Mindent meglehet oldani.. babas ismerosom nincsen,nem tudom mennyibe kerul a pelenka,a ruha,a tapszer igy ezert felek,hogy keves lesz a mi penzunk.. :(
25hkm
Akkor valaszoltal a sajat kerdesedre! Marad a baba! Sok boldogsagot! :)
25hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!