Mitől van, hogy alig kapok levegőt? Mit tegyek, hogy jobb legyen?
Figyelt kérdés
Elég nehezen tudnám megmagyarázni, de éjjel sem aludtam már ez miatt. Nehezen jön a levegő, és olyan mintha nem jutna el az oxigén a tüdőmbe, meg az agyamba.2014. aug. 22. 12:10
1/7 anonim válasza:
Pontosan ez van velem is! Meg ha próbálok szundítani, arra riadok fel, hogy magamtól nem kapok levegőt, csak ha én veszek (tehát nem automatikusan veszi)
2/7 A kérdező kommentje:
Ez nyugtató, hogy másnak is ilyen. Az a gondom, hogy már ébren vagyok, mozgok, és még mindíg nem múlt el. Baromira zavar
2014. aug. 22. 12:14
3/7 anonim válasza:
Egyebek mellett enyhe vérszegénység is fellép terhesség alatt, ez is okozhatja (vas-tartalmú gyógyszer, étrend). A rekeszizom feljebb tolódása szintén előidézheti.
4/7 anonim válasza:
Főleg alacsonyabbaknál a rekeszizom feltolódik és nyomja a tüdőt.
Megnyugtatásul, szülés után a kinyúlt rekeszizom "beesik" a hasüregbe és ha felállsz, elmászik a vérnyomásod a fenébe, szóval ülhetsz is vissza. Nekem jó három nap volt, mire nem kapkodva vettem a levegőt és nem szédültem felállásnál.
5/7 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen, a lányomnál, szintén az volt a gond, hogy nyomta a rekeszizmomat.
6/7 anonim válasza:
Hasonló gondokkal küzdök:) Nekem is főleg esténként jelentkezik ez a légszomj szerűség. Hány hetes kismama vagy?
Kitartást!
36hkm
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nyugtató, hogy nem ritka eset :)
28 hetes vagyok,és elég alacsony. Második terhesség, de az elsőnél amikor jött ez a légszomj mozogtam picit, vagy megfordultam az ágyban és elmúlt, de most bármit csinálok nem múlik. Már nagyon idegesít!
2014. aug. 22. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!