Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől van, hogy alig kapok...

Mitől van, hogy alig kapok levegőt? Mit tegyek, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés
Elég nehezen tudnám megmagyarázni, de éjjel sem aludtam már ez miatt. Nehezen jön a levegő, és olyan mintha nem jutna el az oxigén a tüdőmbe, meg az agyamba.
2014. aug. 22. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Pontosan ez van velem is! Meg ha próbálok szundítani, arra riadok fel, hogy magamtól nem kapok levegőt, csak ha én veszek (tehát nem automatikusan veszi)
2014. aug. 22. 12:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez nyugtató, hogy másnak is ilyen. Az a gondom, hogy már ébren vagyok, mozgok, és még mindíg nem múlt el. Baromira zavar
2014. aug. 22. 12:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyebek mellett enyhe vérszegénység is fellép terhesség alatt, ez is okozhatja (vas-tartalmú gyógyszer, étrend). A rekeszizom feljebb tolódása szintén előidézheti.
2014. aug. 22. 12:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Főleg alacsonyabbaknál a rekeszizom feltolódik és nyomja a tüdőt.

Megnyugtatásul, szülés után a kinyúlt rekeszizom "beesik" a hasüregbe és ha felállsz, elmászik a vérnyomásod a fenébe, szóval ülhetsz is vissza. Nekem jó három nap volt, mire nem kapkodva vettem a levegőt és nem szédültem felállásnál.

2014. aug. 22. 12:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen, a lányomnál, szintén az volt a gond, hogy nyomta a rekeszizmomat.
2014. aug. 22. 12:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Hasonló gondokkal küzdök:) Nekem is főleg esténként jelentkezik ez a légszomj szerűség. Hány hetes kismama vagy?

Kitartást!

36hkm

2014. aug. 22. 14:29
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nyugtató, hogy nem ritka eset :)

28 hetes vagyok,és elég alacsony. Második terhesség, de az elsőnél amikor jött ez a légszomj mozogtam picit, vagy megfordultam az ágyban és elmúlt, de most bármit csinálok nem múlik. Már nagyon idegesít!

2014. aug. 22. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!