Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki milyen anyagiak mellett...

Ki milyen anyagiak mellett vállal 2 vagy több gyereket? (fizetés, megtakarítás, ház, hitel, kocsi, szülői anyagi segítség stb. )

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják túl óvatos vagyok és ahol egy gyerek felnő, ott kettő is. Nagyon szeretnék tesót a kisfiamnak, de félek az anyagiak miatt. Az első gyerek mellett nagyon sok mindenről le kellett mondanunk mert sajnos csak gyest kaptam (nem az én hibámból, dolgoztam csak épp a munkáltatóm a bejelentéssel kapcsolatban sumákolt). Előzőleg 4-500 ezer között volt a havi bevételünk, ez a felére csökkent kb. Félek hogy újra megtörténhet ez, mert a mostani munkáltatómban sem bízok meg, itt sem megy minden úgy ahogy kéne, de legalább van munkám és kapok fizetést rendszeresen. Lassan 35 vagyok és később már nem nagyon szeretnék szülni, viszont így félek megint mi lenne? Van egy házunk, ahol elférne még egy gyerek, hitelünk is, hitelmentes kocsi, anyagi segítségre senkitől sem számíthatunk.Megtakarításunk van, de nem annyi ami fedezné hogy 1 évet kihúzzunk az esetleges fizetés kieséssel. Ismeretségi körömben (értelmiségiek) azt látom hogy mindenki vállalja be a 2. vagy 3. gyereket a majd lesz valami alapon, hasonló vagy rosszabb anyagiakkal mint mi. Én parázom túl? Tényleg nem fontosak ennyire az anyagiak, ki tudja mi lesz 5 év múlva?
2016. jan. 11. 14:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%
Így már érthetőbb, a havi 120-160 rezsi+hitelre nem kevés,így 250ezer nem sok pénz. Nekünk 50 ezer a rezsi télen,van cafetéria azt nem számoltam bele 25 ezer, mi teljesen jól kijövünk még plusz is marad.
2016. jan. 11. 14:59
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Bár mi nem tervezünk 2. gyereket, de én netto 400.000 forint bevétel alatt nem vállalnám (de inkább több). Persze hozzá kell tennem, hogy mi nem is szeretnék a jelenlegi életszínvonalunkból leadni, van akinek ez nem számít.
2016. jan. 11. 14:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok! Igen, így már más, valahogy félreolvastam,hogy nincs hiteletek.

Nézd! 150 ezer nem sok minden másra, de ha a rezsi, ahogy írtad már benne van, ki lehet belőle jönni.

Azt egyedül nektek kell eldönteni,hogy mennyire tudtok-akartok engedi az életszínvonalból. Mert bizony ekkora bevételnél, két gyerekkel sok mindenről le kell mondani.

Én azt tudom,hogy a 3 hónapos fiam hasfájására elköltöttünk kb. 3 hét alatt közel 20 ezer forintot. Utána a nagy lebetegedett az ő gyógyszerei, vitamin stb. 8 ezerbe kerültek. Mert persze a márkás ruha nem létszükséglet, de a gyógyszer sajnos például az. Én mondtam is a patikában, amikor fizettem,hogy komolyan nem tudom,hogy ezt pl. minimálbérből élők, hogy tudják megfizetni. Erre mondta azt a barátnőm (ők picivel a min.bér felett keresnek mindketten),hogy megfizetik, mert muszáj, de magának már nem veszi meg a Neocitránt,ha beteg, mert nem telik rá.

Szóval el kell dönteni,hogy mennyire akarnátok meghúzni azt a bizonyos szíjat.

2016. jan. 11. 15:06
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk most, hogy gyesen vagyok, kb 350 a havi bevételünk. 2 gyerekünk van, jól élünk, hitelünk nincs. szeretnénk 3. gyereket is. úgy gondolom, hogy előre félreteszünk és akkor könnyebb lesz a gyes időszaka. csak 1 év, ha pedig mégsem megy, akkor visszamegyek 2 éves kora után dolgozni
2016. jan. 11. 15:10
 15/21 A kérdező kommentje:

Igen,ez egy nagy dilemma, hogy újra akarunk e lentebb adni az életszínvonalból.Másrészről viszont meg úgy érezzük hogy még egy gyerekkel lenne teljes a család.

Köszönöm mindenkinek a választ, lesz még min gondolkoznom álmatlan éjszakákon! :)

2016. jan. 11. 15:12
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
nyugi az is le lett pontozva aki jol keres. aki szarul keres azert aki meg jol keres azert. nem erdemes rajta problemazni
2016. jan. 11. 15:31
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

~300-ra vállaltunk egyet. Lakás, kocsi nincs, nagyszülő sincs. Megtakarítás van bőven, hamarosan lakást veszünk, jelenleg a lakhatási ktg ~100 e/hó (ha megvesszük is kb. ennyi lesz még egy darabig).

A kicsire szintén átlag 100-at költünk havonta (gyógytápszer, gyógyszer, Dévény...).

Ezek után 400 alatt mi se vállalnánk másodikat.

2016. jan. 11. 16:07
 18/21 anonim ***** válasza:
56%
Én ilyen feltételek mellett már a 3.at szülném 😊 Nektek tényleg álom fizutok van...szerintem.mi szűk 200ból élünk 2gyerek.Van autónk,hitelünk....saját ház....ezekből levehető hogy megtakarítás 0.Lehet más azt gondolja hogy felelőtlenek vagyunk,de szerintem ha arra várunk hogy mindn anyagi gondunk megoldódjon soha nem lett volna gyerekünk.Szerintem nyugodtan vállalj be még egyett,Pláne ha annyira szeretnétek 😊
2016. jan. 11. 16:20
 19/21 anonim ***** válasza:
58%
Amikor az első babát vártuk kb nekünk is 250.-300 körül volt a bevételünk.Páromnak lakás autó hitel.8 hónapos terhes voltam amikor kirúgták a melohelyéről. Szerencsénk volt mert egy haverja olyan.rendes volt,hogy kivitte magához külföldre dolgozni.Ennek már,2,5 éve. Egyedül csináltam végig a gyereknevelés részét anyukám is segített viszont.Most várjuk a tesót belevágtunk.A.tetőtér beépítésbe,hogy legyen külön lakészünk.Amíg bírjuk így.kint dolgozik külföldön. Nekünk ezt az áldozatot kelett bevállalnunk különben még mindig nem.lenne semmink.
2016. jan. 11. 16:52
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem is nézz utána, hogy hogy is vagy bejelentve. Nálunk is kb. 500ezer a havi bevétel, de én külföldön dolgozom. Most várjuk az első babánkat. Házvásárlás küszöbén állunk. Nem lesz olcsó, aztán a babaholmikat beszerezni sem 5ft, és még a házfelújítás. Nekem épp emiatt kellett "lemondanom" mondjuk egy drágább babakocsiról, a jobb minőségű kismama cuccokról. De az otthonunk fontosabb. Szülés után a bevételem a felére fog csökkeni, visszajönni nem tudok, mert nem határ mellet lakunk, a gyereket meg nem hagynám otthon a pénzért. Szóval csak azt szeretném kihozni, hogy mi is tervezzük még a másodikat, nyilván még arrébb van, de valóban olyan képlékeny minden. Úgy gondolom, ha vissza tudnál menni dolgozni egy év után, akkor ne is gondolkodjatok! Hajrá!
2016. jan. 11. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!