Ki milyen anyagiak mellett vállal 2 vagy több gyereket? (fizetés, megtakarítás, ház, hitel, kocsi, szülői anyagi segítség stb. )
9-es vagyok! Igen, így már más, valahogy félreolvastam,hogy nincs hiteletek.
Nézd! 150 ezer nem sok minden másra, de ha a rezsi, ahogy írtad már benne van, ki lehet belőle jönni.
Azt egyedül nektek kell eldönteni,hogy mennyire tudtok-akartok engedi az életszínvonalból. Mert bizony ekkora bevételnél, két gyerekkel sok mindenről le kell mondani.
Én azt tudom,hogy a 3 hónapos fiam hasfájására elköltöttünk kb. 3 hét alatt közel 20 ezer forintot. Utána a nagy lebetegedett az ő gyógyszerei, vitamin stb. 8 ezerbe kerültek. Mert persze a márkás ruha nem létszükséglet, de a gyógyszer sajnos például az. Én mondtam is a patikában, amikor fizettem,hogy komolyan nem tudom,hogy ezt pl. minimálbérből élők, hogy tudják megfizetni. Erre mondta azt a barátnőm (ők picivel a min.bér felett keresnek mindketten),hogy megfizetik, mert muszáj, de magának már nem veszi meg a Neocitránt,ha beteg, mert nem telik rá.
Szóval el kell dönteni,hogy mennyire akarnátok meghúzni azt a bizonyos szíjat.
Igen,ez egy nagy dilemma, hogy újra akarunk e lentebb adni az életszínvonalból.Másrészről viszont meg úgy érezzük hogy még egy gyerekkel lenne teljes a család.
Köszönöm mindenkinek a választ, lesz még min gondolkoznom álmatlan éjszakákon! :)
~300-ra vállaltunk egyet. Lakás, kocsi nincs, nagyszülő sincs. Megtakarítás van bőven, hamarosan lakást veszünk, jelenleg a lakhatási ktg ~100 e/hó (ha megvesszük is kb. ennyi lesz még egy darabig).
A kicsire szintén átlag 100-at költünk havonta (gyógytápszer, gyógyszer, Dévény...).
Ezek után 400 alatt mi se vállalnánk másodikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!