Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor célszerű megvásárolni a...

Mikor célszerű megvásárolni a babaholmikat?

Figyelt kérdés

Párom csak akkor akarja ha már én a kórházban leszek, mert szerinte szerencsétlenséget hoz, ha előbb megvesszük, én viszont nem szeretnék kimaradni ebből.

Még korai a terhességem, nem is azonnal venném meg(bár szívem szerint azért vásárolgatnék már)mondjuk úgy az utolsó három hónapban, de hogy férjem vegye meg az utolsó pillanatban...

2008. szept. 16. 09:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát szerintem ez a babona dolog butaság és nem halogatnám az utolsó másodpercre a vásárlást. Mi párommal úgy beszéltük meg, hogy a 7. hónapban megyünk majd el nézelődni, azért is, mert akkor még nincs óriási hasam és nem akkora teher mászkálni a boltokban.

Valószínüleg párod nagyon babonás, de jó hogy nem már csak akkor veszi meg a dolgokat, mikor már megbizonyosodott róla, hogy megszülted és minden rendben van. Ha neki korai a 7. hónap menjetek el az utolsó hónapba, de szerintem semmiképp ne maradj ki a vásárlásból.

2008. szept. 16. 10:01
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ha megtehetitek, akkor egyszerre is meg lehet venni a végén, de nem akkor, amikor már a kórházban vagy! Mi nem tehetjük meg, ezért apránként vásárolunk. Szerintem úgy a jó, ha együtt választjátok ki. És amúgy ami a babának kell, rengeteg dolog, lehetetlen egyedül 3 nap alatt megvenni. Mi már néhaány hete szerezzük be a dolgokat folyamatosan. Üdv 31 hetes kismama
2008. szept. 16. 10:02
 3/15 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Mi már kb. a harmadik hónaptól kezdtünk vásárolni illetve kapni dolgokat.Nem akartuk semmi képpen sem a végére hagyni mert egyszerre megvenni mindent anyagilag egy kicsit sok lenne így apránként lassan mindene meg lesz a picurnak.Megvan pl a kiságy,pelenkázó állvány fürdőkáddal,babahordozó,babakocsi ezek egyébként sem olcsó dolgok és néhány semleges színű kis ruha mert nem tudjuk még rózsaszín vagy kék ruhákat kell-e rá adnunk majd :) Meg így is sok dolog van ami még hiányzik pl cumi cumisüveg stb vastagabb ruhák mert Januárra várjuk a babát meg egy csomó minden.

Szerintem sem szabad téged kihagyni a vásárlásból.

Olyan jó érzés nézegetni a babaholmikat és válogatni szebbnél szebbeket.

Én egyetértek veled és ha előbb nem is akkor kezdjétek el az utolsó 3 hónapban a vásárlást.

Boldog babavárást!

21+4 hetes pocakos

2008. szept. 16. 10:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Kösz majd ha hazajön a férjem megmutatom neki a válszokat, amúgy kiságy megvan csak át kell csiszolni meg lakkozni és ő úgy gondolta hogy anyuval meg anyukájával megy akkor dehát ez így nem fer velem szemben.Amúgy igen van lehetőségünk egyszerre megvenni mindent, de pl régen ha ajándékba több pénzt kaptam ruhára azt se egyszerre költöttem el hanem apránként különben mi volna élvezet benne, nem vagyok vásárlásmániás ne értsetek félre, de szerintem így izgalmasabb.megy a gyerekszoba díszítése, majd akkor ha itthon leszel persze mondom két szoptatás között csukott szemmel fogom megcsinálni pl a az ablakdíszeket merthogy pedagógus létemre ezt is alig vártam kreatívkodni...na várom további megerősítéseteket!
2008. szept. 16. 10:30
 5/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk anyukám volt nagyon babonás.

Ugyanazt tudom írni,mint az előttem szólók.

Elég sok minden kell egy babának,amit nehéz pár nap alatt beszerezni.

Én már a 2. hónaptól kezdve nézegettem a babaholmikat.Mi sem tehettük meg hogy egyszerre vegyünk meg mindent ezért apránként mindig ami jó áron volt és szükség volt rá megvettük. Így elég sokat spóroltunk,mert volt közte jó pár akció is.

És tényleg jó hogyha együtt választjátok ki.Próbáld rábeszélni a párodat,hogy csak pár dolgot vegyetek.A többi úgyis jön magától. :-)

Annyit a babonáról,hogy a kisfiam féléves és egészséges.

2008. szept. 16. 10:32
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi, köszi, köszi tudtam hogy mi nők megértjük egymást!
2008. szept. 16. 10:36
 7/15 anonim ***** válasza:

EN korulottem nagyon sok babaonas ember van ...sajnos...akik az agyamra mennek,es ok mind azt mondjak h a 7. honap elott nem szabad vasarolni a picinek semmit.

De mi a parommal megbeszeltuk,hogy elgkesobb oktober elejen elindulunk es szepen lassan beszerzunk mindent amira a picinek szuksege lesz.Eloszor mi is ugy gondoltuk,h majd egyszerre a vegen megvesszuk,de sose lehet tudni,h nem e siet a mi kis picurkank...es a ferjem vallara a munkaja mellett nem szeretnek ekkora terhet egyszerre szakitani.Meg mi tagadas,igy ha aprankent meg veszunk egyutt mindent olyat veszunk ami mindkettonknek tetszik....es nyugis tempoban lesz idonk mindent megvasarolni,nem mindent majd a vegen kapkodva es rohanva...

Gratulalok a babahoz!

28 hetes pocakos

2008. szept. 16. 10:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia. Én 29 hetes vagyok, de már megvan minden, kivéve a kádat. Nálunk én voltam a babonás, ezért amiket megvettünk nem engedem hazahozni, majd csak ha kórházban leszek, addig a nagymamámnál tároljuk. Boldog babavárást!
2008. szept. 16. 10:49
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia. Nalunk ugyanez van a ferjemmel. A masodik babankat varjuk. Az elsonel aki fiu volt, nem vettunk meg semmit hamarabb, koraszulesm volt, tehat semmit sem vettem, mindent anyukamek es a ferjem vett meg. Most a masodik babam kislany lenne, es a parom most is abban van, hogy elore semmit. De en most ki jelentettem, hogy a 36-ik heten beteszek kicsiagyat, kimososm a kicsiruhakat, megint nem szeretnek ebbol kimaradni. Remelem mnem fogok elkesni, nem fogok azelott megint megszulni.

Boldog babavavarast .

2008. szept. 16. 10:53
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia.Mi sem utolsó napokra akartuk hagyni,anyósóm mindig mondta nem szabad előre semmit megvenni :)Mondtam jó,jó :)Persze mi azért vásároltunk.Kaptunk kiságyat,amit tegnap csiszoltunk és lakkoztunk le,hát mit mondjak gyönyörű lett:)

Ma rakjuk össze készre a gyerek szobát :)Vissza térve anyósómra,2napja megvette a babakocsit és a hordozót a babának:)Ő sem bírta:)Minden jót,boldog babavárást..

33hetes kismama

2008. szept. 16. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!