Mikor jön már az anyai ösztön?
20: "A terhessèg alatt még probkéma sincs csak a rosszullétek...."
ez egyszerűen nem igaz. lehet, hogy neked csak ezek voltak, de nekem pl. volt amnióm, az egyik iker felszívódott, volt vérzésem is, volt vetélésem is, sok a magzatvizem, a lepényem túl hamar öregszik, stb.
A barátnőmnek 24. héten nyílt a méhszája, kórházban volt toxémiával később hetekig. A legtöbb ismerősömnek (nekem is) már terhesség alatt megmondták, nem várják vissza a köszférás munkahelyére. Stb stb.
Kérdező!
Hogy érzed magad? Mit gondolsz? Mit fogsz tenni?
Ne haragúdj, de a kérdező írta hogy NEM AKAR GYEREKET, VISSZACSINÁLNÁ, DÜHÖT ÉREZ A TERHESSÉG IRÁNT,ÉS HOGY MEGÖLNÉ MAGÁT!
Mindezt azért mert gyereket vár!!!
Milyen toleranciám legyen?!
Nem örömmel és boldogan írtam, csak ez a tény. Ő nem akarja ezt a gyereket nem én. Szted jobb lenne ha öngyilkos lenne?! Mert azon gondolkozik minden nap?!
Nem lenne jobb számára ha a babát vesztené el spontán ő meg tovább élne egészségben és majd évek múlva lenne terhes?
Már nagyon benne vagyok, szóval megpróbálom megválaszolni a fő kérdését.
"Mikor jön az anyai ösztön"
Szerintem mindenkinek más. Nekem a terhesség alatt semilyen ösztön nem volt ( legalábbis nem vettem észre ). Semmilyen érzésem nem volt csak az hogy félek, nem való nekem gyerek és pont ezért szégyeltem is. Pedig imádom a gyerekeket.
Szülés után se éreztem hogy szeretem a babámat, csak azt hogy nekem kell felelősséget vállalnom érte. Esténként meg nagyon elegem volt és nagyon vissza kellett fognom magam... sose éreztem ilyet...fáradt voltam és mérges a gyerekre plussz tehetetlen...sírt csak sírt. Megnyugtattam elaludt, vártam 20percet hogy mélyen aludjon...sikerült. betettem az ágyába és felkelt. Megint sírt. Elaludt 10-20 percre aztán etetés. Iszonyatosan fájt, vérzett. És még mindig nem aludtam. Nem is merem leírni miket gondoltam akkor!
Aztán 6 hetes korára megtanultunk szopizni múlt a hasfájása...ekkor kezdtem érezni azt hogy tudja hogy az anyukája vagyok és kezdtem érezni hogy szeretem, de még visszacsináltam volna az egészet.
3 hós korától imádom. Innentől biztosan te is imádni fogod, DE könyörgöm ha megtartod kérj segítséget hogy legyen energiád és türelmed.
járj el otthonról barátokhoz hogy szabadabbnak érezd magad!
és légyszíves írj hogy tudjuk minden rendben.
Én idáig sajnáltalak...
Nem volt soha könnyű életem 15éves koromtól dolgozok.
22évesen véletlenül sikerült be a babám pont akkor mikor végre helyre állt az életem anyagiak terén. (Segítettem a szüleimnek)
Heti 7 napot dolgoztam terhesen 9-10 órát.
Étteremben pincérnőként és nem kivételeztek velem...sőt. még emelgetnem is kellett. A 8. hónapomig dolgoztam és soha nem gondoltam azt amit te!
De remélem elmúlt és nem jön vissza a depressziód.
A legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!