Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor jön már az anyai ösztön?

Mikor jön már az anyai ösztön?

Figyelt kérdés
Nagyon szerettem volna gyereket, imádom a páromat. Pár hónap alatt össze is jött. Úgy éreztem, fel vagyok rá készülve, ha ránéztem az utcán egy kisbabára, szinte sírtam, hogy milyen aranyos és nekem is kell minél előbb.Mindent elolvastam, mindenre felkészültem-már amennyire egy ilyen dologra fel lehet készülni. Mióta terhes lettem, azóta viszont egyszerűen mást sem érzek, csak dühöt, utálatot az egész terhesség iránt. Pedig alig vannak tüneteim. De egyszerűen úgy érzem, megbántam, legszívesebben visszacsinálnám. Nem akarok gyereket. Nem tudom elképzelni sem a szülést, sem azt, hogy szoptassam, sem azt, hogy otthon legyek vele. Úgy érzem, legszívesebben elmenekülnék a világ végére, de az is megfordul a fejemben naponta többször, hogy megölöm magam...pocsékul érzem magam. Pedig még az elején vagyok, most 6. hetes. Nem tudok aludni, enni, dolgozni,egyszerűen felrobbanok a dühtől, hogy bennem van valami, amit nem akarok, hogy ott legyen. Úgy érzem, átverés az egész, a világ legnagyobb hazugsága, hogy a gyerek örömet okoz...egyedül akarok lenni a párommal, csak mi ketten, nem kell senki más..már most úgy gondolok a gyerekre, mint egy kis piócára, aki elszívja az összes erőmet, tönkreteszi a párommal a kapcsolatomat. Fog valaha változni ez a szörnyű érzés, vagy aki már az elején ennyire utálja az egészet, az utána is csak utálni fogja?
2015. dec. 28. 14:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Szia! Én is magam alatt voltam az elején, nekünk nem volt tervezett baba, de én szerettem volna már 30 évesen. Abszolút nem számítottam rá, párom mondta, hogy ne tartsuk meg, abortuszt akart. Közel voltam hozzá, hogy elmenjek, de nem voltam képes rá. Túl tettük magunkat ezen, már nagyon várjuk őt, és örülök, hogy így döntöttem. Kívánom neked, hogy te is minél előbb túl lépj a kezdeti ijedtségen, amint megmozdul, boldoggá teszi a napjaid! Én mindig mosolygok mikor mozgolódik! :)
2015. dec. 29. 07:59
 12/29 anonim ***** válasza:
Tutti csak a félelem.miatt érzel így.Változni fog ez.Te fogod szeretni dédelgetni legjobban ezt a babát.Én is voltam.így de nekem.inkább a rosszullétektől voltak ilyen.érzéseim.Meg császár előtt kaptam egy cerukál nevű szert amitől olyan rosszul voltam,hogy még a dokinak és a páromnak is mondtam,hogy miért voltam ilyen hüly ,hogy gyerek kelett nekem. Megbántam.Most meg szó nélkül az életemet odaadnám érte annyira szeretem.Egy gyerek teszi teljessé majd az életeteket és olyan boldog leszel,hogy csak na :-)
2015. dec. 29. 08:20
 13/29 anonim ***** válasza:
41%

Ez NEM normális reakció,még olvasni is fájt! Én ilyenkor azon aggódtam,hogy biztos legyen szívhang,alig vártam,hogy mehessek dokihoz! Hallottad már a kis szívét? Párod mit szól ehhez? Pióca??? Nem szoktam ilyet mondani,de nem érdemled meg,hogy megtörténik veled ez a csoda! A női lét értelme,ilyenkor érzem,hogy kiteljesedek testileg-lelkileg (a 2.babámat várom)!

Sürgősen kezeltesd magad,más tanács erre nem létezik! :(

2015. dec. 29. 14:48
 14/29 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen megértelek. Én is ugyan így érzek, szintén 6 hetes vagyok. De engem nagyon kikészít az állandó hányinger, hányás stb. Nem gondoltam volna, hogy már az elején is ennyire nehéz lesz. Remélem ez csak a hormonok miatt van, és elmúlik hamar :(
2015. dec. 29. 16:51
 15/29 anonim ***** válasza:
52%
Most miért kell bántani szegényt mindenki lehet rossz passzban. Nemhiszem.el ,hogy mindenki csak pozitív gondolatokkal fogadta a terhességet vagy amikor már megvolt a baba és épp nem aludt vagy sokat sírt nem fordult meg a fejetekben,hogy milyen nehéz és kelett ez nekem.egy egy nagy hiszti után.Kétségbe van esve meg a hormonok változni fog ez az érzése és igazi anya tigris lesz.Ha valakinek van ilyen problémája abba nem.belerúgni kell még hanem.segíteni.Nézzen már egy kicsit mindenki magába..Számtalan olyan ember van.A.környezetemben aki így volt ás remek.anya lett.
2015. dec. 29. 17:17
 16/29 anonim ***** válasza:
18%

Ez depresszió. A normális reakció a terhességre max a félelem lehet. De az hogy inkább meghallna és hogy piócaként tekint a gyerekre úgy hogy ő akarta nem normális!!!!

A terhesség álom ahhoz képest ami utánna jön! Az éjszakai ébrenlét, kialvatlanság még rátesz egy lapáttal a hormonok miatti hangulatingadozásra!

AZ ILYEN ANYA A BABÁRA VESZÉLYES!! Aki már most csak a párját akarja, mi lesz akkor ha energiája és 10perc pihenője nem lesz?!!!

Az ilyen anyák szokták kitenni a gyereket az utcára, vagy ha idegében megrázza???!!!

Jesszus hogyan lehet erre azt mondani hogy normális?!!!

Nincs felkészülve még erre.

Én visszasírtam a terhességet annyi bajom volt a gyerekkel plussz a szülés utáni fájdalmak. A párom is kikészült mert egy percet se tudtam vele lenni.

Aki azt írja hogy normális reakció az felelőtlen!! Érzelmileg labilis embernek nem szabad gyereket nevelni!! Majd ha felkészül rá!

Olvassátok el hogy hány szülés UTÁNI depressziós vet véget csecsemőhe életének!!! Véletlen!

2015. dec. 30. 09:35
 17/29 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. Azt kihagytam hogy ha az alakja is megsínyli a terhességet méginkább teherként fogja felfogni a gyereket és még leher hogy haragudni is fog rá!

Ezt olvassátok el kérlek! Főleg a kiváltó okokat:

[link]

2015. dec. 30. 09:41
 18/29 anonim ***** válasza:

Ezt pedig jó ha elolvassák akik anyák szeretnének lenni! Én meglepődtem hogy szülés után mi volt velem. Azt hittem a szüléssel lezárul és onnantól csak az öröm következik. HÁT ROHADTUL NEM! Csak erről megfeletkeznek beszélni az anyák!

[link]

2015. dec. 30. 09:49
 19/29 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 11 hetes, és én is rájöttem már, hogy kb. mindenki azt várja a kismamáktól, hogy a föld felett lebegjenek az örömtől. Mindenki máshogy éli meg a terhességét.A 9 hónap alatt a nő felkészül a babára. Én is megijedtem, amikor kiderült, hogy teherbeestem,pedig terveztük, sírtam szinte minden nap, és eleinte lelkiismeret furdalásom volt, hogy miért nem örülök, hogy nem érzem boldognak magam. Nekem is többször eszembejutott, hogy bárcsak vissza lehetne csinálni, én még nem vagyok készen erre. De lassan elérek a 2. trimeszterbe,és alakulnak az érzéseim. :) Legjobb barátnőmmel beszéltünk erről, ő tavaly lett anyuka, és ő éveket várt a babájára,de utólag ő is bevallotta, hogy voltak neki is nehéz pillanatai. Az a baj, hogy a társadalom elvár dolgokat a kismamáktól, és kb. senki nem mer őszinte lenni az érzéseivel kapcsolatban, mert ilyet nem illik érezni. Én eldöntöttem, hogy nem fogom megjátszani magam, őszintén fogok beszélni a nehézségekről, ha kérdeznek. Tudom, hogy szeretni fogom a gyerekem, és a tőlem telhető legjobb anyukája leszek, de közben nő is, feleség is vagyok, hozzá kell szoknom a gondolathoz, a változásokhoz. Szóval fel a fejjel, szép lassan le fognak tisztulni a dolgok, ne emészd magad!!!:)
2015. dec. 30. 19:50
 20/29 anonim ***** válasza:

És te is öngyilkosságon gondolkoztál?

Én szégyeltem hogy terhes vagyok, de ilyen gondolatom ami neki volt, csak a baba megszületése után volt és a gyerek sínylette meg!

Nem olyan egyszerű alvás nélkül jó anyának társnak és házasszonynak lenni.

Ha aludtam is éjszaka az 2-szer másfél óra volt...idegbeteg voltam!

A terhessèg alatt még probkéma sincs csak a rosszullétek....

2015. dec. 30. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!