Előjön valaha belőlem az anyai ösztön?
9 hetes kismama vagyok. Még ez a szó is kínosan hangzik nekem. Egyszerűen cikinek érzem az egész terhességet. A vizsgálatok is kínosak, hiába mutogatják a monitoron a babát, én alig várom, hogy szabaduljak. Pedig 27 éves férjes asszony vagyok, nem véletlen a baba. Mégsem érzem jól magam. Igazából nem érzek semmit. Két vetélésem volt ez előtt, úgyhogy most ágyban töltöm a napokat. Már kaptam képet is a babáról, de én nem olvadozok tőle, mint mások. Egyszerűen beraktam a fiókba. Nem nézegetem. Utálom, hogy hízok, hogy nem tehetem ki a lábam, hogy nem dolgozhatok. Egész nap rossz a kedvem.
Változni fog ez? Lesznek érzéseim? Vagy rossz anya leszek?
Kérlek szépen ne bántsatok, van elég bajom. Köszönöm!
DEHOGY leszel rossz anya!!!! Lehet csak félsz még egy vetéléstől és ezért inkább nem éled bele magad. Biztosan bele jössz az anyaszerepbe csak Neked kicsit több idő kell mint másoknak. Mások is vannak így. Amikor megérzed a kicsi mozgását biztosan máshogy fogsz érezni, vagy még elöbb.
Boldog babavárást és ne aggódj minden jobb lessz
37 hkm :)
Én most vagyok az első terhességem végén és bár használom a kismama szót, de mégis idegen tőlem egy kicsit. Ahogy az a mézes-mázos olvadozás is, mint ami sok kismama mindennapjait eluralja ilyenkor. És bár cikinek nem érzek semmit, de nem tudok belesimulni a tipikus kismamák közé. Főleg, hogy nem sok problémán tudok "osztozni" velük, mert most is szinte ugyanolyan aktív vagyok, mint nem terhesen és nem kell vigyáznom és kímélnem magam.
Az uh képeket én sem nézegetem. Megmutattam mindenkinek, aki kíváncsi volt rá, megnéztem párszor, aztán eltettem. Majd ha a kiscsaj megszületik, az lesz az igazi, ez meg csak egy kép, amit egy gép "rakott össze". 4d-re is csak a családom kedvéért mentem el, hogy ők örüljenek (örültek is :)). És a párom el se jött, mert ő is hasonló véleményen van, mint én. Ettől még nagyon várjuk a lányunkat, de nem csinálunk akkora felhajtást köré.
És ne aggódj, nem leszel rossz anya! Miért lennél?! Az anyaság nem a külsőségekről szól és nem is arról, hogy ugyanolyan legyél, mint más kismamák és anyukák. Ez egy ösztönös dolog, amit nem éri meg előre tervezni és mások elvárásai szerint csinálni. Szerintem ne agyalj ezen feleslegesen, hanem fogadd el, hogy nem mindig rózsaszín felhőkben úszik az ember. És nyugodtan beszélgess erről olyanokkal, akik megértenek, hiszen ez oldja a legjobban a feszültségedet a témával kapcsolatban.
Kívánom, hogy ezúttal minden rendben legyen veletek!
37+6 hkm
Rajtam a család volt megrökönyödve, hogy kismamaként miért veszek fel olyan rövid shortokat, mint előtte és miért bikiniben akarok a Balatonon strandolni... meg hasonlók. De a pocakot leszámítva az alakom ugyanolyan, mint volt és miért kellene önmagamból kifordulnom csak azért, mert mások elegáns, vagy habos-babos kismamák?! :D Szóval én nem adtam be a derekamat és már nem is fogom erre a rövid időre, hiszen így érzem jól magam. :)
Te se stresszelj ezen szerintem, mert senkinek semmi köze ahhoz, hogy miben érzed jól magad, amíg a jóízlés határain belül maradsz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!