Kismamák, ti terhesen mennyi házimunkát végeztek? Nagyon kímélitek magatokat? 29 h km
Figyelt kérdés
2015. ápr. 12. 10:15
1/15 anonim válasza:
2 gyerek mellett?:) Nem igen tudom magam kímélni. Semmit nem változott az itthoni feladatom. Annyi, hogy begyújtáshoz már nem én hasogatom a fát, hanem a férjem előre megcsinál egy heti adagot.
2/15 anonim válasza:
Ugyan annyit, mert nem volt aki helyettem besegitett volna. Ablakot is pucoltam, a wc se takaritotta ki sajat magat...stb a ferjem ha itthon volt termeszetesen besegitett de ez terhessegem elott is igy volt meg utana is. Kis gyerekkel se egyszeru de nem megoldhatatlan. Ha vki nem veszelyeztetett terhes nyugodtan lehet nem lesz semmi baj, max hamarabb elfaradsz.
3/15 anonim válasza:
Ugyanannyi házimunkát végeztem terhesen mint előtte. Dolgoztam is majdnem végig és a lakásfelújításban is segítettem. Szerencsére egészséges terhessegem volt, semmi nem indokolta volna az extra pihenést. Természetesen ésszerű határok között, pl az ablakot a férjem pucolta, nehogy megszédüljek széken állva, nem cipeltem nehéz dolgokat stb. De összeségében nem pihentem többet, nem igényeltem, tele voltam energiával.
4/15 anonim válasza:
Másodikat várom. Ami hajolgatással jár, azt a férjem csinálja meg este (kádat nem mosom ki, és az apró építőkockákat sem szedegetem egyesével a szőnyegről). A legtöbb dolgot meg tudom csinálni, csak arra kell figyelnem, hogy szépen lassan tegyem. Hajlamos vagyok túlpörögni és utána zakatoló szívvel leülni kicsit. Lassan, lassan :)
5/15 anonim válasza:
26 hetes vagyok, első babát várom. Én is ugyanúgy végzem a házimunkát, mint előtte, nem kímélem magam jobban. A férjem segített azelőtt is, most is, olyan a munkája, hogy sokat van itthon (heti 2x24 órát dolgozik csak), így eléggé megoszlott ez nálunk mindig is, általában övé a konyha (főzés, mosogatás stb), meg a fahasogatás, befűtés, enyém a többi, de segít, amiben megkérem. Ja, meg most ő pucolja a macskaalmot. Nem nagyon változott semmi, mióta terhes vagyok, mondjuk hozzátartozik a dologhoz, hogy teljesen jól érzem magam az elejétől, így mindent tudok is csinálni. Mostanában kezdem azt érezni, hogy a hajolgatás nehéz, már húzza a hasam a derekamat. Vagy megkérem a férjemet, hogy csinálja meg ő az ilyesmit, vagy megcsinálom és pihenek utána, de ennyi, amúgy nem kímélem magam különösebben.
6/15 anonim válasza:
ugyanannyit, mint elotte..talán tobbet is.
7/15 anonim válasza:
Ugyanannyit mint terhesség előtt és szülés után, úgy hogy veszélyeztetett terhes voltam. A 38. héten még ablakokat pucoltam és függönyt mostam. A terhesség nem betegség és nem ok, hogy kibújjunk a házimunka alól.
8/15 anonim válasza:
Ugy latom baj ha vegzel hazimunkat, mert az nem hasznos.
9/15 anonim válasza:
nem semmi, mindenkit lepontoznak aki végez házimunkát
én még többet is végeztem, mert mostam, vasaltam a baba kisruháit, textilpelusokat, saját szekrényét áttöröltem ecettel, de még a szobában is én tologattam a bútorokat(segítség zéro)lemostam a falakat is, mert festetni nem akartam a "gőze" miatt, ablakpucolás is befigyelt ablakban lógva nagy hassal, szőnyeg porolás, porszívózás, átkefélés(4 kézláb, vagy ülve)
a főzést hanyagoltam csak, mert étvágytalan voltam és affinitásom sem volt hozzá
10/15 anonim válasza:
19hkm vagyok első babával. Én is ugyanannyit takarítok mint terhesség előtt és még uúgy dolgozom is mellette. Most pl felújítás alatt vagyunk szóval full nagytakarítás. A párom segít amiben csak tud és megkérem, de a nagy része így is nekem marad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!