Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 hetes terhesen és később...

35 hetes terhesen és később ki mennyit alszik naponta? És mennyire kímélitek magatokat, mennyi és milyen jellegű segítséget kaptok a veletek élőktől?

Figyelt kérdés
2009. máj. 29. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mivel éjszakánként a meleg miatt és wc-re felkeltem legalább 4-5 alkalommal, így nem sokat aludtam. A kíméletről meg csak annyit, hogy 3 gyerek, hatalmas kert és a házimunka mellett nemigen volt rá mód. A férjem reggeltől késő estig dolgozik, így rám maradt szinte minden. Persze, ha úgy éreztem, hogy fáradok vagy görcsölgetek, akkor lepihentem vagy úsztam egyet, az mindig segített. Egyébként még a 36. héten krumplit szedtem.. igaz, nem emelgettem a vödröt és ültem a földön.. ja és nem volt nagy pocim.
2009. máj. 29. 09:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is 35 hetes vagyok.

Naponta 10 órát alszok, általában csak egyszer kelek fel WC-re, meg amikor forgolódok félálomban érzem hogy nagyon húzódik a hasam (súlyánál fogva), de erre nem kelek fel teljesen.

Most kedden voltam dokinál, akkor derült ki hogy már felpuhult a méhszájam, így többet kell pihennem legalább a 36. hétig, mert eddig én nagyon pörögtem, persze ha úgy éreztem nagyon elfáradtam mindig volt lehetőségem pihenni (nem tudok egész nap az ágyban feküdni!) De van hogy egész nap alig csinálok valamit...csak netezek, TV-zek, rendezem a babacuccokat stb. A férjemmel lakunk ketten, Ő minden nap 5-6-ig dolgozik, de utána megcsinál mindent amit kérek tőle. Meg ha itthon van szabin pl. akkor ha látja, hogy valamivel küszködök mindig kiveszi a kezemből és segít:-) Nekem más nincs,aki segítsen, anyós meg nagymamák anyagilag segítenek, megvesznek nagyobb dolgokat a picinek pl. babakocsi, pelenkázó szekrény.

És Te kapsz elég segítséget?

Üdv!

2009. máj. 29. 09:38
 3/9 anonim ***** válasza:

34. hétig dolgoztam.

Nem mondanám, hogy kíméltem magam, volt hogy havat sepertem, de mindig találtam valami tennivalót, vagy mnetem ide-oda.

Aludni nem nagyon tudtam, inkább csak szenvedtem egész éjjel.

2009. máj. 29. 09:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia

Én 16 órákat simán aludtam persze azért közbe felkeltem pisilni majd alvás tovább aggódtam is hogy mi lesz szülés után hulla leszek de ilyen 4-5 órákat alszok és simán bírom

Hát én egyszerűen nem bírtam magammal a vége felé szinte 2 naponta átrendeztem a lakást férjem már ki akart kötözni igaz ha éreztem hogy fáradok vagy valamit nem bírok akkor hagytam minden úgy ahogy van és párom befejezte mikor haza ért

2009. máj. 29. 09:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia... én csak a 26. hétben vagyok. A férjem amolyan komolyabb házimunkát nem enged, ő porszívózik, de a lányos része azért maradt nálam, kicselezem, ha nincs itthon. Itthonról dolgozom, 8 és fél órában, de irodai - kicsit néha stresszes, de már nem érdekel annyira, mert a baba elveszi a figyelmem. Heti 1x, max 2x bejárok az irodába, de több nem megy, kiderült, hogy vérszegény vagyok, ami sajnos romlik, de azért egész jól tűröm. Aludni viszont 10-12 órát alszom, nem egybefüggően, mert sokszor ébredek, nagyon fáradt vagyok és estére keményedni kezdek, ha nem figyelek. Napközben a gép előtt ülök, főzök (de nem minden nap), mosok, rendet teszek, nem fekszem, de polcolt lábbal ülök. Anyukám rendszeresen jön, nehezen tudjuk lebeszélni és eltünteti a vasalnivalómat (meg sok minden mást, hiába rimánkodok neki, hogy ne pakolásszon).
2009. máj. 29. 10:04
 6/9 A kérdező kommentje:

Na igen, az jó, ha az ember maga osztja be az idejét. Én is csinálgattam ezt-azt napközben, ha rámjött, és olyanom volt. De nekem elég nehézkes néha a mozgás, a vádlim rendszeresen begörcsöl, és olyankor egész nap alig tudok lábra állni, és a lábfejem is fáj a súlyomtól, pedig csak 12-13 kiló extra van rajtam eddig.

Most viszont jöttek a sógornőmék 3 hétre a 2 gyerekkel, azt hittem, azért, hogy segítsen az utolsó hónapban, viszont gyakorlatilag csak ugráltat, és még csak 2 napja van itt, de már teljesen kikészültem. Mondani meg nem lehet neki, mert vendég, meg mert sokkal idősebb nálam, stb. Az a baj, hogy ma már a vérnyomásom is felment miatta, szerintem már pont azért, mert nem szólhatok neki, és csak gyűlik bennem a feszültség.

2009. máj. 29. 10:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem finoman meg kéne neki mondani, hogy nem vagy jól. Elég nagy tapintatlanság, hogy kihasználja a helyzetét, vendégség ide vagy oda. Esetleg, ha nagyon kellemetlennek érzed, kérd meg a férjed, neki talán közvetlenebb vele a viszonya. A mi kapcsolatunk pl. olyan, hogy a férjem ezt nem értené félre és egyből kézbevenné a dolgot.

Nem szabadna magad túlerőltetni, mert még baj lesz belőle. A gyermeked a legfontosabb, sogornő ide vagy oda, nem neki lesz álmatlan éjszakája emiatt. Végülis az utolső hónapot kezded lassan, egy szava nem lehet. Egyszerűen mondd meg, hogy ne haragudjon, de szolgálja ki magát, ha szüksége van rá, mert te most nem vagy jól és pihenned kell. Lehet, hogy kellemetlen, de csak egyszer kell túlesni rajta, kedvesen, de konkrétan, mondd el neki, mennyire sajnálod, de elfáradtál és már nem bírod ezt a dolgot úgy, mint előtte. Nálunk a sogorom volt itt a 4. hónap környékén egy este és egy pohár vizet nem fogadott el, míg a párom a mosdóban volt. Férfi, de felállt és kivette a hűtőből amit kellett!

Normális esetben ezen nem szabad megsértődnie.

2009. máj. 31. 15:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja.. utolsó vagyok.. a komment előtt is én voltam az utolsó... drukkolok, hogy megoldódjon a dolog! Majd írd meg, mindenképp! ;-)
2009. máj. 31. 15:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát, ha úgy vesszük, "megoldódott". Egyik nap este már látták rajtam, hogy valami bajom van, és majd' szétvet az ideg, és mikor rákérdeztek, a férjem elmondta. Lett nagy sírás-rívás, sértődés, én vagyok a gonosz, tegnap óta senki nem szól hozzám, és már annyit se segít, mint előtte. Ja, és két hét múlva mennének haza, de ő ilyen bánásmód mellett egy napig se akar tovább maradni. Csak maradnia kell, mert már nincs jegy. Miután este hajlandó voltam odáig alázni magam, hogy én kérjek bocsánatot, a férjem már legalább beszél velem, de tuti, hogy ezt egy életen át hallgatni fogom.
2009. jún. 1. 05:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!