Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti elítélnétek azt, aki a...

Ti elítélnétek azt, aki a szülési fájdalmak, terhességi kellemetlenségek, esetleg a karriere miatt béranyát fogadna, annak ellenére, hogy termékeny?

Figyelt kérdés
Tudom, magyarországon nem legális, de megoldható több külföldi országban, szóval ettől most vonatkoztassunk el.
2015. márc. 17. 21:04
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
50%
Azért mert az élet rendje, hogy te megszülöd a saját gyereked. Ha ennyi áldozatra nem vagy képes érte, minek gyerek? Na meg a gyerek arcát is megnézném amikor megtudja, hogy anya félt hogy meghízik úgyhogy egy idegen nő hordott ki pénzért..
2015. márc. 17. 21:49
 12/55 A kérdező kommentje:

Ki beszélt hízásról?

Egyébként engem cseppet sem izgatna, ha nem az édesanyám szült volna.

Ő nevelt fel,etetett és ruházott, ő rakott sebtapaszt a sebeimre mikor elestem, ő adott és ad tanácsokat a mai napig.

Ha azt mondaná, páni félelem lett rajta úrrá már csak a szülés gondolatától is, akkor is a mögöttem lévő x évet venném figyelembe, amíg nevelt, nem azt a 9 hónapot

2015. márc. 17. 21:53
 13/55 anonim ***** válasza:
65%

Nem ítélem el, mindenki azt csinál a testével amit akar.

Engem sem zavarna, ha engem pl béranya szült volna, ha szeretetben nevelkedtem :)

2015. márc. 17. 22:03
 14/55 anonim ***** válasza:
41%
Felesleges bármit is írnom. Mivel még nem szültél és lehet soha nem is fogsz nem lehet ezt neked elmagyarázni, nem tudod mit jelent várandósnak lenni, milyen amikor megmozdul benned, megszülni és amikor előszőr rádrakják és szoptatni a gyermeked. Mennyi nő mit meg nem adna hogy ezeket átélhesse akinek nem lehet.
2015. márc. 17. 22:09
 15/55 A kérdező kommentje:

Vannak ilyen beállítottságú nők, elismerem, akik élvezik a terhességet.

De egy ismerősöm épp nemrég szült, végig nyűglődte a terhességet, a szülése már az elmeséltek alapján is egy horrorsztori(nem voltak komplikációk, egyszerűen csak részletesen ecsetelte), most szülés utáni depresszióval küzködik

2015. márc. 17. 22:13
 16/55 anonim ***** válasza:
56%

Nekem ez furcsa. Abból a szempontból valamennyire elítélendőnek tartom, hogy ez egy önző emberre vall, aki nem képes a saját érdekeit háttérbe szorítani, még a gyereke érdekében sem, egy ilyenből pedig nem hiszem, hogy jó szülő válhat. Nézd meg, amiket írtál indoknak: félek, karrier, kellemetlenségek, fájdalmak. Csupa ÉN, ÉN, ÉN, ÉN, ÉN. Ez így nem megy. Ha anya vagy, nem te vagy az első, hanem a gyereked. Kellemetlen a terhesség? Hát, a kialvatlanság még kellemetlenebb lesz, és az jó eséllyel tovább tart. Vagy a dackorszak, és még lehetne sorolni. Karrier miatt? Akkor mi lesz a szülés után? Neveli bébiszitter? Úgy meg minek gyerek? Szóval én nem értem, és az a véleményem, hogy aki egy terhességet és egy szülést nem bír ki, az nem alkalmas szülőnek, mert bármilyen hihetetlen, még ez a legkevesebb benne, ez a legkönnyebb része a gyerekvállalásnak. És itt természetesen szó nincs arról, akinek nem lehet saját gyereke, mert ő nem önként nem vállalja, mert nem akarja, mert túl kényelmes hozzá, hanem nem tudja vállalni, ami nagy különbség.

Egyébként, hogy őszinte legyek, én nem tudlak megérteni. Soha, semmiért nem adnám oda azt az élményt, hogy kihordhattam és megszülhettem a gyerekemet. Igen, nagyon szar hányni hetekig az elején, nehéz a folyamatos hányinger és rosszullét, a gyengeség, a fáradtság, a pocak cipelése, fáj a szülés, és eleinte kellemetlen a szoptatás, de ennek ellenére is úgy érzem, hogy ez egy csodálatos, hihetetlen élmény, amit nem hagytam volna ki. Nekem furcsa, hogy van, aki önként lemond erről, de persze a te tested, te gyereked, azt csinálsz, amit akarsz.

2015. márc. 17. 22:21
 17/55 anonim ***** válasza:
67%
Egyáltalán nem ítélem el. Senkinek az egészsége nem veszélyeztetett, senkinek a lelki világa nem sérül. Mi baj van ezzel akkor? Nem attól lesz valaki anya, mert szült, hanem mert gondoskodásban, szeretetben felnevelt egy gyereket és ez nagy különbség.
2015. márc. 17. 22:23
 18/55 A kérdező kommentje:

A karriert úgy értettem, hogy rengeteg nőt kirúgnak, amint terhes lesz, és nincs hova visszamenjen, a biztos állás pedig elengedhetetlen egy kisgyerek neveléséhez.

Igen, lehet hogy önző hozzáállás, de szerintem ha valaki irtózik valamitől, az elég erős visszatartó erő.

Én őszintén örülök, hogy neked jó élmény volt a várandósság, de ezzel nem mindenki van így, konkrétan létezik szülésfóbia is.

Illetve mégsem annyira önzőség, hisz a gyermeket semmi kár nem éri, a végeredmény ugyan az.

2015. márc. 17. 22:30
 19/55 anonim ***** válasza:
100%
De a szemetebb munkáltatók nem a terhesség miatt rúgnak ki (terhesen ha minden oké, tudsz dolgozni), hanem azért, mert a szülés után jó időre kiesel a gyerek miatt, aztán ha visszamész, sokat leszel táppénzen, mert beteg a gyereked. És ez akkor is fennáll, ha nem te szülted, mert egy pár hetes-hónapos babát hova teszel, amíg dolgozol? Ha beteg, ki marad vele otthon? Érted, ebben az esetben a terhesség a legkisebb gond szerintem.
2015. márc. 17. 22:34
 20/55 A kérdező kommentje:

Igen, ebben mondjuk igazat adok.

Bár én a magam részéről a dadusfogadást sem ítélem el, bár én magam nem hiszem, hogy élnék ezzel a lehetőséggel, de szerintem ezzel sincs semmi baj.

Nyugaton nagyon elterjedt a bentlakásos au-pair állás.

2015. márc. 17. 22:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!