18 hetes terhes vagyok, de napi 3 szál cigit szívok, volt valaki így, mi lett a vége?
Imádom az ilyet; ha dohányzó nőnek egészséges gyereke születik, be is bizonyította,h a cigi nem árt a magzatnak...
Lehet,h kvázi egészséges gyereked születik, csak majd később kiderül,h hiperaktív, SNI-s, nehezen tanul...stb (ugyanis a dohányzás kihat a magzat idegrendszeri fejlődésére). De akkor már senki nem fogja összefüggésbe hozni a cigizéssel.
Koraszüléshez is vezethet.
Sok nőnek sokkal több mindenről kell lemondania, pl. mert diabéteszes lesz, veszélyeztetett terhes és hónapokat kell ágyban, esetleg kórházban töltenie.
Ha ilyen mértékben tudtad csökkenteni az adagot, most már ne add fel!
En is nagy dohanyos voltam a terhessegem elott, napi masfel doboz cigit elszivtam. Nem volt tervezett baba, igy az elso ot hetben, mig meg nem tudtam, hogy varandos vagyok dohanyoztam. Amint pozitovat teszteltem letettem a cigit, es a szoptatas vegeig meg a fustolgo embereket is elkerultem.
Gondolj a babadra. Ez csak akaratero kerdese.
Én ezt sose fogom megérteni... mi az, hogy nem megy? Ne legyél már ilyen akaratgyenge szar, ennél sokkal nagyobb áldozatokat is kell majd hoznod a GYEREKEDÉRT, ha már ez se megy, milyen anya leszel??? Olyan nincs, hogy nem megy, olyan van, hogy nem akarom! És ez tapasztalat, évekig le akartam szokni, de fél napot nem bírtam ki, viszont érdekes, amint terhes lettem, egyetlen pillanat alatt sikerült! Nem volt "na csak még egy utolsó", semmi. Mert nekem fontosabb volt a babám, mint a cigi, ennyi a titok nyitja. Tíz évig dohányoztam, szerettem is cigizni, mégis sikerült azonnal letenni, szóval nekem ne mondja senki, hogy nem megy, meg nem bírja! Bírod te azt, csak nem akarod eléggé, még a gyerekedért sem. Elég szomorú.
18 hkm
Ezt ajánlom megtekintésre:
https://www.youtube.com/watch?v=vxYKXPlf_gw
(angol)
https://www.youtube.com/watch?v=3EGGeks6VzQ#t=262
(magyar)
"Az agyam eldobom, h a normális nő, amint megtudja, h terhes, életmódot vált, ha nem szerette a csirkét, a babája miatt megeszi, ha veszélyes a cukorbetegsége, betartja a 160 g-os diétát, stb. kivéve a dohányos. NA, az nem, az egy külön állatfaj."
Kikérem magamnak. Dohányos voltam, de ahogy terhes lettem, letettem a cigit és amíg szoptattam nem gyújtottam rá. Ne általánosíts kérlek, a legostobább dolog a világon, magadat minősíted vele.
Kérdező! Ha már ennyi sikerült, akkor annak a 3 szálnak az elhagyása is menni fog. Hajrá!
Én 16 hetesen tettem le végleg. Terhességem előtt napi egy dobozzal szívtam, mikor megtudtam, utána folyamatosan lecsökkentettem, a végén már volt olyan nap, hogy rá se gyújtottam, és ebből merítettem végül erőt, hogy ha már egy napig kibírom, akkor menni fog, hogy letegyem. Ergo én folyamatosan szoktam le, nem egyik napról a másikra, az nekem nem ment volna, csak így, hogy fokozatosan vontam meg magamtól.
Sosem hittem volna, hogy menni fog és áldom azt a napot, mikor sikerült végre... Azóta kb. 3x is azt álmodtam, hogy rágyújtottam, hát ne tudjátok meg, micsoda bűntudattal ébredtem... de nem fogok hazudni, hiányzik. Maga a rituálé, az, hogy ha ideges vagyok, akkor másképp kell levezetnem, és sajnos sokat is híztam. De még mindig megérte, én úgy érzem. Sok sikert kívánok és boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!