Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt angliai, esetleg...

Vannak itt angliai, esetleg Londonban élő kismamák? Jó lenne megosztani tapasztalatainkat és segíteni egymást tanácsokkal! Várom a jelentkezőket

Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 14:47
1 2 3 4 5
 31/44 Nikcsi ***** válasza:

Persze kedves utolso hozzaszolo, nem mindegy hogy hol laksz. En szerencses vagyok mert egy viszonylag kisvarosban elek es ugyanaz a GP-m mar evek ota.

Elhiszem hogy elment a kedved az itt szulestol ha maceras volt a terhesgondozasod, de ez ugyanugy megtortenhet veled barmelyik masik orszagban. Sokszor csak a szerencsen mulik, en azert orulok hogy tobb a pozitiv tapasztalat itt mint a negativ es szerintem nem lett volna rosszabb szulesed itt sem. :)

Koszi a jokivansagokat, sztem mar sose szulok meg. :)

Vigyazz magadra/magatokra!

Nikcsi

2010. febr. 12. 21:37
 32/44 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, egyátalán nem sértésnek szántam és sajnálom, hogy annak vetted!!! Én is csak azt akartam mondani, hogy mindenhol érhet pozitív és negatív élmény, ami alapján mindenki kialakítja a saját képét az adott intézményi ellátásról. Nekem sajnos több negatív van otthonról, de ez persze még változhat. Nem akartalak megsérteni, csak azt akartam írni, hogy itt nagyon sokba kerül a magándoki és ha teheted inkább cseréld le az ezelőtti kórházat és GP-t, mert itt sem mindenhol egyformák.

Egyedül egyébként ammiatt sajnálom hogy nem otthon szülök, hogy itt 10x-es áron van a köldökzsinórból történő őssejt levétel, mint otthon és ráadásul itt évente kerül annyiba, mint otthon 20-30 évre. Szóval emiatt gondolkoztam az Magyarországon szülésen, de sajnos nem kivitelezhető. Azt pedig hogy haza szállítsák a levett őssejtet, hát nem is mondom mennyibe kerül....

Nikcsi! Ne legyél türelmetlen:) Mondjuk én beszélek, már én is az vagyok, pedig nekem még van egy hónap. De sztem már csak órák választanak el a szüléstől! Nagyon drukkolok, és ahogy tudsz jelentkezz a friss kórházi élményekkel!

Szép estét!

2010. febr. 12. 23:49
 33/44 A kérdező kommentje:

Nikcsi!!!

Hogy álltok??? Gyanakszom, hogy megszültél, hiszen rég nem jelentkeztél! Remélem mindketten jól vagytok és minden rendben van!!!!

Írj, ha tudsz, nagyon izgulok!

Puszika

2010. febr. 16. 13:37
 34/44 Nikcsi ***** válasza:

Sziasztok!

Boldogan es buszken tudatjuk Veletek hogy pici fiunk februar 15-en, 12.53-kor 3370 grammal vilagra jott! :)

Ejjel fel 3-kor indult be a szules, eleinte eleg rendszertelen fajasokkal, de orankent kellett wc-re rohangalnom, tisztultam, akkor mar tudtam hogy ez lesz az. Reggel 7-re mar elegge eros fajdalmaim voltak, 8-kor bementunk a korhazba. Kepzeljetek ugyanazt a szuloszobat kaptam mint a fiammal, tok jo volt! :) 5 cm-es tagulassal vettek fel, kaptam gas and air-t, de egy ora mulva mar olyan eros es suru fajasaim lettek (sokkal rosszabb mint elso szulesemnel) hogy kertem epiduralt. Lanyok, eletem egyik legjobb dontese volt, nem is emlekszem hogy bekotottek, es 20 perc mulva mar hatott is. Mint egy megvaltas. 1 ora alatt 4x top up-olhattam fel, de nem volt ra szukseg. Ekkor mar elfolyt a magzatvizem es teljesen ki is tagultam. Jo volt mert ereztem a tolofajasokat, de nem fajt, viszont tudtam mikor kell nyomni. Kb. fel ora alatt meg is szuletett a babam. Fantasztikus elmeny volt, nem hittem volna az elso utan (30 ora vajudas, nagyon elhuzodo kitolasi szakasz, mert teljesen kimerultem) hogy ezt igy is lehet. Parom is sokkal szebb elmenyekkel lett gazdagabb. Ismet megusztam a gatmetszest, nem repedtem melyen, 1 oltest kaptam, azt is csak az esztetika kedveert. Szules utan rogton a hasamra raktak a babat, azonnal szopizott is.

Folyt. kov. felsirt a kis draga!

Koszi hogy gondoltatok ram!

2010. febr. 17. 23:29
 35/44 A kérdező kommentje:

Nikcsi!

Gratulálok nektek és nagyon örülök, hogy könnyen ment a szülés és hogy egészésgesek vagytok! És őszinte leszek kicsit irigykedem is:) persze csak jóindulatból!!!

Kitartást az elkövetkező napokra és kínámon, hogy nyugodt éjszakáitok legyenek!!

Puszi

2010. febr. 18. 16:56
 36/44 anonim ***** válasza:

Sziasztok Lanyok! BK vagyok.

Eloszor is azzal kezdenem, hogy Nikcsi szivbol gratulalok Nektek kicsi fiatok szuletesehez, nagyon jo egeszseget es minden szepet es jot kivanok Nektek. Nojetek jo nagyra. :)

Tok jo, hogy ilyen kellemes elmenyekkel estel tul a szulesen. Megegyszer gratulalok.

En egy kicsit eltuntem mostanaban, az elmult hetekben nem nagyon voltam. Tegnap toltottem a 9. hetet, es hat az elmult hetekben kinzott egy kicsit a rosszullet, de leginkabb elkepeszto faradtsag. Ugyhogy azert nem voltam, mert minden este, ahogy hazaestem munkabol, csak ledoltem a kanapera, es onnan szinte sehova, csak az agyba. :) Ugyhogy nem nagyon interneteztem.

Most mar egy kicsit jobban erzem magam, remelem, most mar igy is marad.

Marcius 3-ra kaptam az elso idopontomat a midwife-hoz, jo kesore. Akkor mar 10 es fel hetes leszek, ugyhogy remelem, utana hetre mar adja is az idopontot az elso ultrahangra, mert mar eleg turelmetlen vagyok. :) Most mondjuk nagy az izgalom az idopont miatt, nagyon kivancsi vagyok, hogy milyen lesz. Remelem, normalis lesz a midwife. Ugyan kozepes felett van az angolom, de elegge izgulok amiatt is, hogy vajon mindent megertek-e majd, hiszen ez azert megis csak egy olyan tema, amirol meg nem sokat beszelgettem. Persze idovel biztos belejovok majd. :)

Ha van egy kis idotok, letudnatok nekem irni, hogy mire szamithatok az elso idoponton a midwife-fal? Jo lenne tudni, hogy nagyjabol mi lesz. Elore is nagyon koszi.

Nagyon szep hetveget Nektek, szep napos kint az ido (itt legalabbis igen, Londonban). Nikcsi, Neked pedig nagyon jo babazast!! :) Tok jo Neked. :)

Pusz

2010. febr. 20. 12:33
 37/44 A kérdező kommentje:

Szia BK!!

Hát most nem nagyon irigyellek, én is nagyon rosszul voltam egészen a 14. hétig. Te még szerencsés vagy, ha betudsz menni dolgozni, mert én semmire nem voltam képes, csak a mellékhelyiséget látogattam.:)

Drukkolok, hogy ne tartson sokáig ez a rosszulkétes időszakod!!!

Az első indőponton a Midwife-al kitölötttük az itteni "kiskönyvet". Ami nekem egy nagy sárga könyv:) Általános informáviókat fog megkérdezni, családi egészségügyi hátterét és persze a te kórtörténetedet. Megméri a vérnyomást és a súlytodat. Azt hiszem nagyjából ennyi, ja és még ad majd különböző tájékoztatókat a terhesgondozás menetrendjáről. Biztos rendes lesz, én még itt nem találkoztam undok:) midwife-al. Az angol miatt ne aggódj, én olyan közepes szinten beszélek, de látta hogy nehezen értem és lassan beszélt és érthetően. Az első indőpont után elkezdtem forditgatni a szakszavakat otthon, és nagyon belejöttem.

Az első uh-m nekem 13 hetesen volt, ugyhogy ne aggódj ha akkor mész, ugyanis addig nyugodtan meg lehet csinálni a szükséges Down- kór szűrést.

Sok sikert, majd írj, hogy mi volt!

Én már nagy lázban égek a szülés miatt. Most 37. hétben vagyok, remélem minden rendben lesz.

Puszika

2010. febr. 21. 15:48
 38/44 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Egy kicsit most én is eltűntem, de látom sennki sem olyan aktív:)

Kérdésem lenne a gyakorlott anyukákhoz, hogy szülés után a midwife egyből felírja receptre a szükséges fürdető és testápolós dolgokat? Vagy recept nélkül lehet kapni a patikákban? Az utolsó midwife időpontom pénteken lesz, de nem tudom kihúzom e addig, nagyon lent van a pocakom és nagyon görcsölök. 39. hetet taposom, de már nagyon türelmetlen vagyok:)

Remélem mindenki jól van. Nikcsi mi a helyzet a picivel? Hogy viselkedik? Szopizik rendesen?

BK! remélem elmúltak a rosszúllétek, vagy ha más nem csökkentek. Mi volt az első találkozón a midwife-al??

MIndenkinek szép hetet! Ja és itt a TAVASZ!!!!

2010. márc. 2. 12:06
 39/44 A kérdező kommentje:
Lányok merre vagytok???:)
2010. márc. 5. 10:25
 40/44 Nikcsi ***** válasza:

Kedves Kerdezo! Na mi ujsag? Van mar baba?????

Furdeto cuccokat nem irnak fel azonnal, barmelyik uzletben kapsz, de ha pl. szaraz lesz a babad bore es mondod a midwifenak akkor irnak fel gyogyszertarit.

Irj majd hogy mi volt! Remelem minden rendben veletek!

Nikcsi

2010. márc. 18. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!