Vannak itt angliai, esetleg Londonban élő kismamák? Jó lenne megosztani tapasztalatainkat és segíteni egymást tanácsokkal! Várom a jelentkezőket
BK vagyok megint. :)
Olyan jo, hogy ilyen reszletesen leirtok mindent, nagyon koszi!!!!!!!!!!!!!!! Es azert rendesen megnyugtatott az, hogy mindannyiotoknak ilyen jo tapasztalatai vannak, remelem, nekem sem lesz mashogy.
Es tok jo volt olvasni az osszehasonlitast az itteni es a magyar terhesgondozassal. :)
Es hogy birjatok azt, hogy a szulok tavol vannak, eletetek egyik legszebb idoszakaban? Foleg elso babanal... Az en szuleimnek elso unoka lesz, ugyhogy szerintem ok is nehezen viselik, bar meg nem mondtak (gondolom, hogy kimeljenek). De lehet, hogy csak a hormonok miatt is visel most meg jobban. :) Most eppen rosszullettel kuszkodok, ha pedig nem, akkor 2 orankent ehes vagyok. :)
Gondolom, nagy az izgalom mar Nalatok, akiknel nem sok van hatra a baba szuleteseig. Vigyazzatok Magatokra. :)
ja, az lemaradt, hogy en South Londonban lakom. :)
BK
ismét hello!!Én a 6. válaszadó vagyok, de mostantól talán a Bog név jobban azonosítható lesz.:)Remélem én is, hogy megmarad ez a társaság, és tudunk egymásnak segíteni. Jó ezeket a dolgokat olvasni, sokat segítettek.
Nagyon nehéz nekem is a család nélkül, de majd az élet mindent elrendez.:)
Én Cricklewood-ban lakom...
Mindenkinek sok boldogságot, írjatok jó sokat-sokat!!!!!
Ismet a masodik valaszolo vagyok, a 39 hetes. :)Legyek ezentul Nikcsi, igy tenyleg egyszerubb. :)
En London mellett eszakra Hatfield-ben lakom es a Queen Elizabeth II. Hospital-ban fogok szulni Welwyn Garden City-ben, ott szuletett a fiam is, kb. 10 percre van autoval.
Kedves Cricklewood-i valaszolo, tudom merre laksz, eltem Borehamwood-ban es onnan kb. 1-2 megallo volt vonattal London fele. :)
Jó estét kismamik! Én a főkérdező vagyok:) Nekem is nagyon rossz az otthon nélkül és valószínüleg érzékenyebb is vagyok mostanában. Én egyedüli gyerek vagyok és ugye anyukám nagyon várja az unokát. Jön is ki hozzánk nemsokára, itt lesz 4 hetet. De én nagyon vágyom haza. és nem is szeretnék itt maradni és itt nevelni a gyermekemet. Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel. Lehet hogy itt egy kicsit több a pénz, na de nekem a pénz nem minden. Szükségem van a barátaimre és a családomra, nem akarom, hogy akik a legfontosabbak nekem egy évebn csak kétszer lássák a picit, na meg engem:(
Ez nagy ellentét a párom és köztem, mert ő nem vágyik annyira haza. Ti hogy tervezitek??
Tudom, hogy most magyar földön nagyon rossz a megélhetés, de én itt akkor sem nagyon bírom, azt érzem hogy nem vagyok boldog. Vannak szép és jó napok, de ritka...
Alapjába véve egy pozitív ember vagyok és nem zárkozóm el az új dolgoktól, de most ez az anyaság úgy látszik előhozta bennem a honvágy érzését.
Várom a véleményeket és a ti gondolataitokat erről!!
Jó éjszakát!
Sziasztok. BK vagyok.
Kedves Norwich-i valaszolo. Igazabol mi is ugy vagyunk, mint Ti, hogy sokkal jobb itt minden, es szeretunk itt lenni. Ugyan mi nem jelentettuk meg ki, hogy orokre itt maradunk, de mindenkepp hosszu tavra terveztunk. Es hat mar tobb mint 4 eve, hogy itt vagyunk. Nekem is nagyon sokat szamit az, hogy anyagilag pl. sokkal jobban kijovunk, es tobb mindenre futja. Tudom, hogy nem minden a penz, es tenyleg nem, de sajnos az en csaladom mindig is nelkulozott, nagyon keservesen eltunk, es szegeny szuleim meg mindig kuzdenek a mindennapi megelhetesert, pedig mar lassan pihenniuk kene. Es ezt nagyon rossz nezni, es visszagondolni ra. Nem szeretnem, ha a mi gyermekeinknek is igy kellene felnoni. Magyarorszag nekem sem igazan hianyzik, egyedul csak az nagyon rossz, hogy a csaladtol tavol vagyunk, es hogy egy evben csak parszor lathatjuk oket. Ezt nehezen viselem, es foleg most, hogy jon a baba, es tudom, hogy mennyire szeretnenek az unoka kozeleben lenni. Es en is szeretnem, nem beszelve arrol, hogy neha biztos szuksegem lenne segitsegre is, es akkor nem tudnak segiteni. De emiatt azert tuti nem megyunk haza, mert kozben nekem is nagyon vonzo az is, hogy a gyermekunk konnyeden megtanulhat angolul, ami hatalmas elony lesz neki az eletben. Ha a csaladom itt lenne, vagy tobbszor lathatnam oket, akkor nem zavarna. Mert amugy minden tok szuper itt, minden sokkal konnyebb, egyszerubb es nyugodtabb. Legalabbis mi ezt tapasztaltuk. :)
Szep estet Nektek.
Sziasztok!
Nikcsi vagyok. Hat igen.... engem is mar csak a csalad es a baratok kotnek Magyarorszaghoz, de a technikanak es az olcso repjegyeknek hala azert meg tudjuk oldani hogy ne legyen olyan rossz. En mar 5 eve elek itt, parom 6, itt ismerkedtunk meg 3 es fel eve. Mi altalaban evente 3x megyunk haza, inkabb nyaron de akkor 3-4 hetre. En most tobbet fogok mivel maternity leave-en vagyok lesz idom. :)
Az en csaladomban is a fiam volt az elso unoka, paromeban mar a 3., egyebkent sogornomek is itt elnek nem messze tolunk, ott is van ket kislany.
Kedden jonnek szuleim egy par hetre babazni, mar alig varom. Kicsit mar hulla vagyok egy orokmozgo 15 honapos mellett a nagy hasammal. :) Raadasul alig 2 het honapja koltoztunk a mostani lakasunkba (sikerult kapnunk egy 2 haloszobas, nappalis council lakast), amit teljesen fel kellett ujitani, festestol a karpitozasig mindent mi csinaltunk a parommal. Butorokat, mosogepet, hutot, mindent venni, mert ugye eddig butorozott alberletben laktunk. Mellette egeszen karacsonyig dolgoztam, igaz csak heti 2 napot. Szoval nem volt konnyu az elmult par het, de megerte a nyugalomert. :)
Szombatra vagyok kiirva, midwifeom szerint nem huzom ki addig, szoritsatok hogy legalabb keddig bent maradjon pici amig szuleim megerkeznek. :)
A Norwich-i valaszolo vagyok! Szoritok neked Nikcsi! Jol kivarta a babad az idejet. Az olvastam valahol, hogy a tobbedik szulesnel, foleg, ha az elozo 2 even belul volt, nem varjak ki a babak az idejuket es jonnek mar hamarabb, a 37. het korul. A Te babad erre racafolt. Akkor en sem parazok attol, hogy joval hamarabb jon, bar nekem mar a 3. A lanyok a betoltott 38. heten szulettek.
Az biztos, hogy az olcso repjegyarak megkonnyitik a dolgunkat. Sokkal egyszerubb anyanak kirepulni, mint ennyionknek hazamenni. (Apukam mar meghalt), utana dontottunk ugy ferjemmel, hogy kikoltozunk, hugom es ocsem mar akkor 3 eve kinnt eltek. Par utcanyira lakunk egymastol, es ez nagyon jo.
Tegnap amikor meseltem a ferjemnek, hogy irogatunk egymasnak, es irtam, hogy Mo-on meg egy kirandulasra is nehez osszeszedni a penzt, lehurrogott, hogy ne mondjak ilyet, tobbszor voltunk a Normafanal, ha el tudtunk kommandozni odaig, mert pont nem voltak ellenorok a BKV-n. Hat igen. Valahogy ugy! :) szep napot mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!