Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt angliai, esetleg...

Vannak itt angliai, esetleg Londonban élő kismamák? Jó lenne megosztani tapasztalatainkat és segíteni egymást tanácsokkal! Várom a jelentkezőket

Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 14:47
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Örülök, hogy így fenntmaradt ez a kis fórum. Jó lenne ha még sokáig kitartana. Drukkolok nektek, hogy nagyon könnyű szülés legyen! És őszintén megmondva mindig is nagyra becsultem azokat a kismamákat, akiknek már ott van egy pici baba és mellette kell a terhesség minden nyűgét elviselni. Le a kalapom előtettek. Én két hete hagytam abba a munkát, egy Starbucks kávézóba dolgoztam az Oxford Streeten, rettenetesen forgalmas volt. De elég sokáig bírtam full timban doglozni.Aztán már csak két három napokat mentem. Most meg itthon, ami egy kicsit unalémas. Nagyon irigyelek benneteket, hogy azért élnek kint hozzátartozóitok, ez azért megkönnyití a kintlétet.Én másfél éve jöttem ki és itt ismerkedtem meg a párommal, hát igen hamar jott a baba:), de nagyon jól megvagyunk. Csak nekem ez a honvágy... nagyon rossz!!És nem ntudom ti hogy voltatok vele az elején, de én otthon sokkal többmindent megtehettem mint itt. Nagyon nehezen indulnak be itt a dolgok, de ahogy olvasgattam a leveleiteket, azért kialakul egyszer csak. Az nekem is nagyon tetszik, hogy itt midnen ugyintézés konnyen megy és az embert ember számba veszik!!! Otthon meg hényingerem van ha be kell mennem az önkorményzathoz.

Na de anyukám sajnos ettől még egyedül van. Gondolkoztam azon hogy kihozom őt is ide, de nem lenne neki munka és nem biztos hogy azért tudnék vele élni egy házban:)Mert imádom, de ha sokáig vagyunk túl közel abból baj van:)

Az meg hogy itt külön házat bérelni neki...hát az elég húzós anyagilag. Na mindegy majd lesz valami és remélem kitisztul a kép nekem is!

De azért nagyon jó olvasni a leveleiteket mert segítenek az itteni unalmas napokat átvészelni.

MInden jót nektek és írjatok:)

Ja egyébként én ma léptem a 36.hétbe, tegnap előtt volt jósló fájásom, ez egyébként jelent valamit? Közeledik a szülés vagy ez független ettől?

Szép napot!

2010. febr. 8. 12:27
 22/44 anonim ***** válasza:
A Norwich-i valaszolo vagyok. Az elso lanyommal szules elott 5-6 nappal, a masodikkal mar a 33. hettol voltak josloim. Szerintem ez nem hozza elorebb a szulest. Kisfiut vagy kislanyt varsz? De szeretnek mar ott tartani ahol Te. Valahogy ezzel a harmadik babaval sokkal turelmetlenebb vagyok, legalabbis mar nagyon varom, hogy megszulessen. Nem mondhatnam, hogy nehez kisgyerekkel az ujabb terhesseg, vagy csak nekem van szerencsem. A kiscsajom most is eljatszik magaban, sokszor elkuld, hogy most "nem ketten" jatszunk. Ilyenkor jovok a szamitogephez, 2x 3x 10 perceket naponta. Nagyon segitokesz, segit a mosogepbe tenni a szetvalogatott ruhakat, kiveszi a gepbol, adogatja a ruhakat, en csak teregetem, ha fozunk viszi a szemetet a kukaba, porszivozasnal segit mindent felpakolni, hogy ne legyen semmi utba, stb. Nagyon szeret segiteni, en pedig hagyom, mert fontosnak erzi magat tole.
2010. febr. 8. 13:01
 23/44 anonim válasza:

Sziasztok!! Bog vagyok, mostanában eléggé össze jöttek a dolgok, azért nem írtam. De próbálok aktívabb lenni. Mindenkinek: aki fél az itteni kórházaktól....NE TEGYE!!!Ma sajnos be kellett mennem, majd jövőhéten leírom részletesebben a dolgokat. Vissza kell mennem ellenőrzésre...

Szóval, mindenki nagyon kedves, segítőkész. Egyből fogadtak. A párom jöhetett velem végig mindenhova, mindent elmagyaráznak. A nőgyógyászati vizsgálat is teljesen más, mint otthon- nem érzed magad kényelmetlenül, egy percig sem.Tisztaság van, emberként kezelnek...csak pozitív.:)

Tényleg próbálok aktívabb lenni.:)

2010. febr. 10. 18:49
 24/44 Nikcsi ***** válasza:

Hello, Nikcsi vagyok. Meg mindig nincs baba... En mar megorulok, nem tudok aludni, hajnalban kipattan a szemem, mire visszaaludnek felebred a fiam aki erezhet vmit mert mostansag velunk akar aludni. Szuleim szerencsesen megerkeztek, Levi is megszokta oket ujra, johetne mar a baba igazan. Ma setaltunk tobb orat es vettem egy forro furdot, hatha... Talan apat kene elkapni este. :)

Szoritsatok, majd irok ha lesz vmi!

Korhazzal kapcsolatban Bog teljesen osztom a velemenyed en sajnos nemreg megjartam egyet a fiammal es ott is rogton fogadtak, vegig vele lehettem, mindenki nagyon kedves volt.

2010. febr. 10. 22:01
 25/44 Nikcsi ***** válasza:
Meg mindig Nikcsi... A kerdezonek uzenem hogy a fiammal nekem is ugy a 36. hettol minden este voltak josloim es pont a 40. heten indult be... Erdekes most egy darab sincs, pedig mar 39+5 vagyok, nem tudom ez jot vagy rosszat jelent-e. Oszinten szolva azt hittem hogy o majd egy kicsit elobb jon, de lehet hogy rahuzok majd?
2010. febr. 10. 22:04
 26/44 A kérdező kommentje:

Nikcsi! Elhiszem, hogy türelmetlen vagy, nekem is nagyon nehéz már, és borzasztó lassan telnek a napok! Mondjuk én még nem tudom mire számítsak a szüléssel kapcsolatban, és ezért is aggódom jobban, vagy lehet így jobb ha nem tudom!?:) Kitartás neked és remélem legközelebbi kommented az lesz hogy otthon vagytok a picivel! Nagyon szurkolok! Ja és a szex azt mondják tényleg segít, ugyhogy kapd csak el apukát!!!:)

Bár ha a kisfiú köztetek van, úgy elég nehéz:)

Minden jót és jó szülést kívánok!

Puszika

2010. febr. 11. 12:24
 27/44 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem is van tapasztalatom az itteni terhesgondozással kapcsolatban. Azzal azért vitatkoznék, hogy itt nem hívják sűrűn be a kismamát sokszor feleslegesen. Barátnőm és én is többször mentünk úgy vérvételre (nem egy kórház) hogy irtak, bocsika a vérminta elkeveredett légyszi gyere már be megint. Mindezt 2 hetente. Nem mellesleg azért is többször visszahívtak mert magas volt a vasam. SZERINTÜK. Mert hogy a sokadik, hetente vért veszünk akció után kértem időpontot egy orvostól ugyanott és megnézte az eredményeim amik tökéletesek(!) voltak és csak nevetett hogy minek hívtak be hetente vérvételre a MW-ok. Én nem éreztem egyáltalán a törődést velem. Sem a GP-nél sem a MW-nál. Így én úgy döntöttem Magyarországon szülök. Nem bántam meg sőt nagyon pozitív tapasztalataim voltak semmi fölösleges nyaggatás a panaszomat meghallgatták foglalkoztak mindennel és a szülésem is csodálatos volt meg a kórházban tartózkodási időm is. Igaz VIP szobában voltunk + a férjem is bent volt. Olyan volt mit egy hotelben lettünk volna. Legközelebb is így fogok dönteni. Én nagyon sok embert hallottam panaszkodni a britt egészségügyre és nem csak magyarokat, angolokat is.

Jó babavárást nektek!

Még egy kérdés! Van itt valaki aki tudja, hogy lehet privát orvost fogadni itt Londonban? Köszi!

2010. febr. 11. 14:53
 28/44 A kérdező kommentje:

Szia!

Olyan hogy privát orvos itt nincs angliában, mert nem ismerik a pénzdugdosást. Van magánrendelés ami iszonyatosan drága, nagyon kevés ember tudja megfizetni.

Magyarországon is gondolom volt egy dokid akinek nem kevést pénzt otthagytál mire megszulted a kisbabádat, aztán még egy gyönyörű szobáért is fizetned kell. Hát köszönöm szépen, ennyi pénzért lehetnek is kedvesek....

Itt mindenféle pénzbeni juttatás nélkül meghallgatják a panaszodat és én is olyan körülmények között fogok szülni, mint ha egy hotelben lennék. Ez a baj magyar földön, hogy ha van pénzed igen is kedvesek, de ha nincs hagynak meghallni. Persze mindenhol vannak kivételek és ez így van jól, semmi nem lehet tökéletes. Nekem ez az ellátás teljesen megfelelő, igen volt olyan hogy az én véreredményem is elkeveredett, de aztán pótolták és nem lett semmi, de bizony volt olyan otthon, hogy kivették a fél petefészkemet, holott meg lehetett volna menteni...

Szóval az éremnek mindig két oldala van.

Az interneten találsz magánrendelőket itt UK-ban de egy vizsgálat ott kezdődik, hogy 500 font és akkor még csak rádnéztek...Húzós nagyon!

Jó egészséget kívánok neked!

2010. febr. 11. 20:07
 29/44 Nikcsi ***** válasza:

Itt Nikcsi, aki meg mindig egyben van. :)

Hat nem tudom...Nekem sok ismerosom van, aki itt szult es elegedettek voltak. En is teljesen elegedett vagyok a terhesgondozassal, a midwife-om nagyon jo fej, o kiserte vegig az elso terhessegem is. Nekem soha nem keveredett el semmim, 15 percnel tovabb meg nem vartam se midwife-nal, se korhazban. Kifejezett torodest en sem tapasztaltam, de csak azert mert hal istennek problemamentes terhessegeim voltak es ha vmi izgatott vagy erdekelt azt megkerdeztem es kesz. Sot volt ugy hogy vmit elfelejtettem, beszoltam a rendelobe a midwifeomat kerestem es mondtak hogy nemsokara visszahiv. Nem telt el 15 perc es o hivott vissza. Szoval nekem ez eleg.

A szules korulmenyeirol meg annyit, hogy en a befizetett tb-ert szultem olyan szobaban ahol csak mi voltunk a parommal es meg kulon furdoszoba is volt. Nincs osszehasonlitasi alapom ez teny, de en most mar ugy gondolom hogy nem utaznek haza szulni Magyarorszagra hogy fizessek azert, amit itt a munkamert ingyen megkapok.

Persze nem mondom hogy ez a helyes, mindenkinek szive joga eldonteni hogy hol szul, ez csak az en velemenyem. :)

2010. febr. 11. 23:45
 30/44 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Kicsit támadó a hangvételed nem gondolod? Tapasztalatokat kértél én meg leírtam. Nem irtad, hogy csak a pozitív tapasztalatokat írják meg a válaszolók. Az meg, hogy nekem mi a sok had döntsem el én. Egyébként meg van itt is privát orvos.

Kedves Nikcsi szerencsés vagy, hogy ugyanaz a MW-hoz jártál. Én a terhességem 7 hónapjában nem találkoztam ugyanazzal. Igy azért nehezebb. Könnyű szülést kívánok Neked!

2010. febr. 12. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!