Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányos anyukák! Ki mennyit...

Dohányos anyukák! Ki mennyit szív el naponta? Mennyire féltitek a babátokat?

Figyelt kérdés
Persze alap dolog, hogy le kell tenni, de van aki nem bírja. Légyszi írjátok oda azt is, ki hány hós.
2010. febr. 2. 16:18
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
100%
Minden kismamának kívánom a mielöbbi leszokást a cigarettáról és sok sikert és kitartást kívánok hozzá!!!!
2010. febr. 18. 20:20
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kismami!

Én csak bíztatni szeretnélek,hogy igenis le tudod rakni a cigarettát,hisz hamarosan Édesanya leszel...ölni is képes lennél majd azért a kis csöppségért...és tudom,hogy ez lesz az első áldozat amit meghozol majd érte.Én is cigarettáztam nem is keveset,napi másfél dobozzal.Mikor megtudtam,hogy terhes vagyok képtelen voltam letenni,egyszerűen megőrültem a cigarettáért,így napi 3 szálat elszívtam,terhességem 7.hetére hatalmasra duzzadt bennem a lelkiismeretfurdalás...olyannyira,hogy éjaszakákon át nem aludtam.Ekkor határoztam el,hogy én bizony ezt abbahagyom,és ha törik ha szakad nem gyújtok rá.Tudtam,hogy 2 hétig iszonyú lesz,mert egyszer rég már sikerült leszoknom egy évre,de úgy döntöttem,hogy inkább 2 hét szenvedés,mint 9 hónap lelkiismeretfurdalás, szégyenérzet,és aggódás.Mondanom se kell úgy lett ahogy képzeltem...másfél hétig a falat tudtam volna kaparni,de ez gondolat sokat segített: "mi lesz tőle jobb,ha elszívok egy szálat?Változik valami?"ÉS sikerült...azóta sem gyújtottam rá.Most járunk a 13.hétben és borzalmasan büszke vagyok magamra,amiért ezt a korántsem könnyű "áldozatot" meghoztam a babámért!Most már lelkifurdalás nélkül alszom el...és szégyenérzet nélkül mondhatom,hogy a babám a LEGFONTOSABB nekem!

Kérlek próbáldd meg Te is..ne hidd egy percig sem,hogy könnyű lesz,mert szenvedni fogsz...de "csak" 2 hét és utánna te leszel a világ legboldogabb embere!

Szép babavárást kívánok neked,és puszillak!

2010. febr. 18. 20:21
 33/60 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem is GYENGÉK VAGYTOK! Lehet h újszülött korban nem derül ki a baj, de késöbb bármi lehet!
2010. febr. 18. 20:24
 34/60 anonim válasza:
100%
Szia! Én napi 1-2 dobozzal szívtam el 15 éves koromtól, és azt hozzá kell tennem imádtam cigizni!! Pozitív lett a tesztem amikor már 6 hetes terhes voltam..na aznap éjféltől nem dohányzom..aminek márc.23án lesz 6 éve! Eszembe jutott a magzat amint szívja a füstött...szörnyű érzés volt! Csak erre gondoltam és letettem, hozá teszem nem volt könnyű! Akarat kérdése az egész!
2010. febr. 18. 20:38
 35/60 anonim ***** válasza:
100%
A párom 15 éve cigizik napi 1 dobozt szív. Egy nap úgy döntött hogy nem gyújt rá. Azóta sem cigizik. Szóval aki le akarja tenni, az leteszi. Az hogy csökkented... az baromság, csak akaraterő kérdése. És ha a babád nem elég ok arra hogy egyáltalán ne gyújts rá... akkor az a te szegénységi bizonyítványod. Összeteheted a két kezed ha nem fogyatékos vagy gyogyós gyereked fog születni!!!!!
2010. febr. 18. 21:10
 36/60 anonim ***** válasza:
100%
Én is szívtam amíg meg nem tudtam hogy terhes vagyok, addig az istennek se tudtam leszokni. Nem lehurrogni kell az embert, hanem erősíteni benne, hogy mindkettőjüknek (de főként a babának) jobb ha nem szívja.
2010. febr. 18. 21:26
 37/60 anonim ***** válasza:
2010. febr. 18. 21:26
 38/60 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség alatti dohányzás károsan befolyásolhatja a születendő gyermek immunrendszerét, és ezzel magyarázható, hogy a dohányzó kismamák gyermekeinél gyakoribb az asztma és más légúti megbetegedések kialakulása - állapították meg ausztrál kutatók.

A tudósok azt már korábban észlelték, hogy a dohányzó anyák kisbabái a nemdohányzókénál gyakrabban szenvednek a légzőrendszer megbetegedéseitől, a jelenség pontos okát azonban nem ismerték. Csupán feltételezték, hogy a dohányfüstben lévő nikotin módosítja a baba immunrendszerében lévő biológiai receptorokat, amelyeknek az volna a feladatuk, hogy felvegyék a harcot a baktériumokkal és legyőzzék azokat. A nyugat-ausztráliai Perth egyetemén végezték az első olyan vizsgálatot, amelynek célja az okok feltérképezése volt.

60 dohányzó és 62 nemdohányzó anyától született baba szervezetét vizsgálták tüzetesen, különös tekintettel az anyaméhen kívüli élet első szakaszában működő, úgynevezett veleszületett immunrendszer sajátosságaira, s az azt működtető, különböző vegyületekre.

Megállapításuk szerint azoknak a gyermekeknek a szervezetében, akiknek anyja a terhesség alatt sem mondott le dohányzási szenvedélyéről, a normálisnál jóval kevesebb termelődött az úgynevezett interleukin-6 elnevezésű vegyületből, valamint a tumorsejteket pusztító alfa-faktorból.

Az eredmény arról tanúskodik, hogy a magzati élet során elszenvedett károsodás már az anyaméhben gyengíti az újszülött immunrendszerét, és lassítja a környezeti hatások által a kisgyermekkor későbbi éveiben kialakított, szerzett immunrendszer kifejlődését.

2010. febr. 18. 21:27
 39/60 anonim ***** válasza:
100%

Engedd, hogy az anyai ösztön átjárja a tested minden kis porcikáját, és akkor semmi nem tud meggátolni az akaratodban!

egy anya, aki tesztelésig napi 1 doboz cigit szívott...

2010. febr. 19. 00:27
 40/60 anonim ***** válasza:
100%

Szia, tudom, hogy nem nekem szólt ez a kérdés.. de beleolvasgattam a válaszokba, és nem hagyott nyugodni. nem értem miért és főleg kinek jó ez a gyűlölködés, attól sem a kérdezőnek, sem más dohányzó kismamának nem lesz könnyebb. Szerintem a bátorítás, hogy igenis KÉPES megcsinálni, sokkal előbbre viszi a dolgot, főleg a kioktatásra nincs szükség, hiszen ha valaki végigolvasta a kérdést: " Persze alap dolog, hogy le kell tenni," világosan látszik h a kérdező is tudja mit kell tennie.

Még csak annyit tennék hozzá, hogy ugyan én sohasem dohányoztam, és kismamaként sem dohányzom, de nem véletlenül tartozik a SZENVEDÉLY BETEGSÉGEK körébe a dohányzás! Nagyon nehéz abba hagyni, persze nem lehetetlen, de nem lehet skatulyába tenni az embereket, a leszokás, módja, gyorsasága egyénektől függő.

De gondoljunk csak bele abba, hogy a sokat evő emberek, akik töb tíz-húsz és mégtöbb kilót magukra szednek (persze, nem a betegségből adódó súlygyarapodásról beszélek) ugyanolyan kárt tesznek a szervezetükbe, mint a dohányzók, és bár az elhízás, mértéktelen vagy kényszeres evés társadalmilag elfogadott, attól még ugyanolyan ártalmas....

Tehát én csak annyit mondanék kedves kérdező :) hogy

KITARTÁST! Neked is sikerülni fog! Van benned hozzá elég erő! És nagyon jó anya leszel!

23h km

2010. febr. 19. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!