Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányos anyukák! Ki mennyit...

Dohányos anyukák! Ki mennyit szív el naponta? Mennyire féltitek a babátokat?

Figyelt kérdés
Persze alap dolog, hogy le kell tenni, de van aki nem bírja. Légyszi írjátok oda azt is, ki hány hós.
2010. febr. 2. 16:18
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
34%

Mi van a vitaminokkal...neked az amugy sem er semmit.

Nekem nem az a bajom hogy bagozol hanem az hogy le szeretned tenni de meg az anyasag gondolata sem ad eleg erot hozza...ezert vagy gyenge jellemtelen. szinte latom ahogy reszketo kezekkel nyulsz a cigi utan (pedig minden egyes bagonal megfogadod hogy ez volt az utolso mert hat valamifele gyenge anyai oszton csak munkalkodik benned is) es kozben majd megveszel a felelemtol hogy artasz a babadnak vele. Az aki le akar szokni de nem tud es terhes inkabb vett volna a cigi melle egy doboz ovszert is anno mert gyereket a kozelebe nem engednek!!!

Mas anya azon izgul hogy fuszereset evett szoptatas alatt es art-e a babanak, vagy balesetett szenvedett es megutotte a hasat, vagy epp eltemeti szuletese utan onhibajan kivul te meg csinlaod feleslegesen a problemat magadnak.

2010. febr. 18. 18:21
 22/60 anonim ***** válasza:
48%
Szégyen, hogy leírjátok, szégyen, hogy egymást bíztatjátok, sajnálom a babáitokat!
2010. febr. 18. 18:46
 23/60 Vilcsianyuja ***** válasza:
91%

Kedves dohányos kismamák! Most nekem is íráskényszerem van, pedig nem vagyok megszólítva, én már jóval a teherbeesésem előtt letettem a bagót. Nekem csak úgy sikerült, hogy munkahelyet váltottam, és nem láttam körülöttem állandóan a bagósokat, otthon meg szerencsére senki nem bagózik. Így már könnyebb volt. Szóval nem vagyok egy "akaratcsászár", ezért nem akarok senkit elítélni az agyammal, de a szívemmel alaposan elagyabugyálnék minden kismamát, akinek cigi van a szájában. Ez amolyan ösztönös késztetés. Ugyanaz az érzés, amit ti éreztek, mikor nyúltok a cigisdoboz felé. Esetleg próbáljátok a sokkterápiát, és nézzetek tükörbe, mikor éppen cigiztek. Lehet, hogy könnyebb lesz letenni, aztán mikor jön a késztetés, és az egyik válladon ott ül a kisördög, hogy jaaaj, egy szálat most muszáj elszívnom, és az amúgy is kevesebbet árt, mint használ, akkor ott lesz a lelkiismeret-kisangyal is a másik válladon a cigiző tükörképeddel, ami majd visszatart.

Az elég hülye duma, hogy a kipufogófüst jobban árt, akkor miért ne cigizhetnél. Ezek a kibúvók nem mentesítenek, maximum időlegesen csökkentik a lelkiismeretfurdalást! Tulajdonképpen ez a kérdésfeltevés is vélelmezhető ilyen kibóvókeresésnek, hogy tudd, más se tudta letenni, nem volt semmi baj a gyerekkel stb. Remélem, kedves kérdező, hogy bár biztos oldódott a feszültséged a hasonló helyzetben lévő kismamák bíztatása hallatán, erőt tudsz meríteni azokból a válaszokból, ahol teljesen letették a cigit, és te is követed a példájukat! Minden kismamának kitartást és erőt kívánok ehhez!

2010. febr. 18. 18:57
 24/60 anonim ***** válasza:
100%

Mi a bajod azzal, hogy biztatjuk, le fog tudni szokni? Bármennyire is elítélem személy szerint a dohányzó kismamákat, tudomásul kell venni, hogy ez egy szenvedélybetegség, nem könnyű lemondani róla, és annak a szerencsétlen kis csöppségnek azzal segítünk a legtöbbet, hogy támogatjuk az anyját a leszokásban! Mindenki azt ír ide, amit akar, mindenkinek lehet véleménye, de azért gondoljatok abba bele, hogy ha magára hagyunk egy dohányost, miután leordítottuk és elsoroltuk, mi baja lesz a kicsinek, egy dolog fog történni: újra rá fog gyújtani. Nem azzal teszünk a legtöbbet azért a kicsi babáért, ha segítjük az anyját, hogy abba tudja hagyni a dohányzást? Engem nyugodtan le lehet hurrogni, tény, hogy mindenki másképp gondolkozik erről, és szíve joga lehurrogni, elítélni, lecseszni, de ez nem fog segíteni. Bírom a mai társadalmi kritikát, az egész arról szól, hogy kifejezzük nemtetszésünket, majd a letaposott embert otthagyjuk, mondván megtettük a nevelő célzatú teendőket, a többi minket nem érdekel. Pedig ott kezdődik a valódi segítség, hogy miután leordítottuk a haját, segítünk neki felkelni, helyrehozni, amit elrontott, és egészségesen élni!

Kérdező, nekem mindegy ki mit mondd ezen a fórumon, ha úgy érzed, segíthetek abban, hogy letedd a cigit, számíthatsz rám bármikor. Nagyon nem jó amit csinálsz, nyilván te is tudod, de ha úgy érzed, segítséggel menne a leszokás, megtalálsz, és ha tudok, segítek!

2010. febr. 18. 19:01
 25/60 anonim ***** válasza:
0%
Szia nekem anyukám hugicámnál dohányzott végig de már 14 éve dohányzik és hugicám nem épp nyugodt időszakában jött mivel sajnsos bíróságra kelet járnia és a kb 2 doboz cigiből naponta max 4et szívott el de volt hogy csak egyett mert anynira nem kivánta ő leakarta tenni egyhetet nem gyujtott rá de hát szószerint örjöngött mert nem bírta így maradt az hogy napi pár szál és kis dundika lett a hugicám időben született semmi baja nincs egészséges
2010. febr. 18. 19:02
 26/60 anonim ***** válasza:
100%

Én 3-4 szálat szívtam, mikor terhes lettem. Azonnal letettem a cigit és szerencsére azóta sem gyújtottam rá, ennek már 4éve. Hazudnék ha azt mondanám, hogy ment mint a karikacsapás, nehéz volt. Ha már nagyon kínzott a dolog, magam elé képzeltem a kis drágámat és erőt vettem magamon.

Mindenkinek szorítok aki erőt vesz magán és harcol a gyerekéért, hogy egészséges lehessen. Hiszen ez a 9hónap az élet alapköve és nem olyan nagy áldozat azért, hogy utána még sok-sok éven keresztül ne legyenek problémái.

Bátran neki kell vágni, küzdeni saját magunkkal és minden reggel belegondolni, hogy ha már a karodban tartanád akkor sem fújnád rá a füstöt és néznéd ahogy köhög tőle.

Nehéz, de ha nagyon-nagyon szeretnénk sikerülni fog, Ő érte, hogy boldog lehessen.

Senki ne adja fel, ha már belevágott:-)Szorítok mindenkinek:-)

Egy gyönyörű 3 éves Tündérke,és egy 34h pocaklakó anyukája.

2010. febr. 18. 19:26
 27/60 anonim ***** válasza:
48%
Persze, alap dolog, hogy le kell tenni... ha alap akkor olyan nincs, hogy nem bírod... ház sem épül alap nélkül... szóval ha nem tudod letenni akkor ne szülj...
2010. febr. 18. 19:29
 28/60 A kérdező kommentje:
18:21. Te aztán annyira tudod, hogy nekem mi a jó, vagy mi kell, hogy az valami fogalom. Akkora egy birka vagy, de nem baj, ilyen embereknek is lenni kell :)
2010. febr. 18. 19:56
 29/60 A kérdező kommentje:
Senkitől nem vártam sem bíztatást, sem fejsimogatást, hogy ügyes vagyok amiért kismamaként dohányzom! Szimplán kíváncsi vagyok, mennyien cigiznek a terheségük alatt és mit éreznek. Egyeseknek köszönöm szépen a bíztatást,segítőkészséget :)
2010. febr. 18. 19:59
 30/60 anonim ***** válasza:
27%

18:21-es vagyok

Miert teszel fel ilyen kerdeseket ha nem birod a kritikat te szerencsetlen?!

2010. febr. 18. 20:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!