Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányos anyukák! Ki mennyit...

Dohányos anyukák! Ki mennyit szív el naponta? Mennyire féltitek a babátokat?

Figyelt kérdés
Persze alap dolog, hogy le kell tenni, de van aki nem bírja. Légyszi írjátok oda azt is, ki hány hós.
2010. febr. 2. 16:18
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
30%

Ez egy borzasztó kényes kérdés...én is tettem fel hasonlót! Hát nem tettem a kirakatba!!!Persze tudom én,hogy jogos a felháborodás.DE...ezt csakis az értheti meg aki benne van.átéli,és szenved. Egyrészt a lelki ismeret furdalástól(non-stop),másrészt emiatt a szenvedélybetegség miatt! Mert ez az! Az ész és a szív hiába tudja mi lenne a helyes...nem megy.

Én nagyon rosszul állok ez ügyben:-( napi kb. 10-12 szálat szívok. De nincsen perc szinte,hogy ne őrülnék bele a gondolatba!!!!! Remélem Te több sikerrel jársz.és kívánok minden szép és jót!!!!! 25hkm

2010. febr. 2. 21:47
 12/60 anonim ***** válasza:
29%
sziasztok...én 4 hete szültem....végig dohányoztam napi 8-10 szálat. nem vagyok rá büszke de nem is tagadtam sosem.3700 gramm és 52 cm lett a fiam. gyönyörű és egészséges.ja és 2 óra alatt szültem meg. sokat olvasgattam erről én is a terhesség alatt és ,most is azt gondolom hogy ez inkább genetika...a lelkiismerettel nehezebb elszámolni asszem...a babádnak ennyitől semmi baja nem lesz hidd el...
2010. febr. 3. 00:40
 13/60 anonim ***** válasza:
40%

2-3 naponta szívok el egy szálat.

25 hetes km

2010. febr. 3. 14:00
 14/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jó babavárást kívánok mindenkinek :)

Nyugodtan le lehet szólni a kérdés feltevéséért, de úgy gondolom ezt mindenki maga érzi. Csak az tudja, hogy milyen cigizni/sem babvárás közben, aki benne van!

Sok sikert mindenkinek! :)

2010. febr. 3. 14:12
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

Mikor teszteltem, akkor tettem le, előtte elment napi 1 doboz. Nem esett nehezemre. Nem is akarok visszaszokni!

A lényeg!:

Szoptatást ne végezz, ha nem sikerült leszokni, mert a nikotin és kátrány mennyisége 4-szeres a tejben, ahhoz képest, amennyit a te szervezeted felszív, és dohányos anyukától se fogadj el anyatejet!

2010. febr. 18. 17:27
 16/60 anonim ***** válasza:
94%
Naponta elszívtam 1-1.5 dobozzal. 2x lettem terhes,egyik alkalommal sem tudtam letenni a cigit annak ellenére sem,hogy már nagyon régóta próbálkoztunk. Mind a két alkalommal elvetéltem. Most eljutottam arra a szintre,hogy napok óta nem dohányzom és mivel idáig fél napot sem bírtam ki cigi nélkül,büszke vagyok az eredményemre és ki fogok tartani ezek után is! Tényleg fejben dől el minden!!! Most már nem lehet lelkiismeret furdalásom,ha végre újra pozitívat tesztelhetek!:)
2010. febr. 18. 17:42
 17/60 anonim ***** válasza:
85%

Én is letettem a pozitív tesztnél, előtte 4-5 szálat szívtam naponta. Nagyon kemény volt a 4-5 szálig eljutni, előtte ugyanis 1-1,5 dobozzal szívtam el. De amikor abbahagytam a bogyó szedését, úgy éreztem, "tisztítani" kell, és elkezdtem lecsökkenteni. Bárki bármit mondott, nem tudtam letenni, nekem a leteszem, és többet nem gyújtok rá nem ment, de szerencsére sikerült lecsökkenteni. Azt a néhány szálat meg úgy hagytam el, mint a huzat. A mai napig hiányzik nagyon, főleg egy jó ebéd után, szívesen hátradőlnék egy cigivel, úgyhogy át tudom azt is érezni, ha valaki nem tudja letenni. 6 hetes terhes voltam, mikor letettem. Viszont mindenkivel egyetértek, aki azt írta, ha nem tudod letenni, ne szoptass! Amíg odabent van, és te nem tudod letenni, úgysem tudsz mit csinálni, de ha megszületett az a kicsi baba, akkor ne "dohányozzon" tovább, az anyatej helyett legyen tápszer! Tudom, hogy az anyatej a legjobb, de csak ha nincs tele mérgekkel.

Azért drukkolok, hogy le tudd tenni, kitartás, és légy erős:)

2010. febr. 18. 17:43
 18/60 anonim ***** válasza:
41%
Ti bagosok azt hiszitek hogy a terhesseg csak abbol all hogy simogatjatok a pocakotokat es ruhacskat kotogettek....felelosek vagytok egy eletert amit mar tonkre akartok tenni. Felfordul a gyomrom az ilyen jellemtelen gyenge noktol. Meseld csak be magadnak hogy nem lesz semmi baj es hogy ez csak annyit art mint a tavaszi szello es azok akik a rakrol a koraszulesrol es a szovodmenyekrol beszelnek csak hazudnak vagy panikbetegek!!!
2010. febr. 18. 17:51
 19/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én is csökkentettem az adagot egyből, mikor kiderült, hogy babát várok. Azóta is folyamatosan próbálom csökkenteni, kisebb nagyobb sikerekkel. Remélem teljesen sikerül letennem.

Utolsó. Senki nem mondta, hogy majd a vitaminok segítenek és nyugodtan dohányozzanak mellette. Ha nem tudsz normális választ adni, akkor ne írj inkább semmmilyet. Nem kell egyáltalán egyetérteni vagy gratulálni annak, aki kismamaként dohányzik. DE rendesen is ki lehet nyílvánítani a véleményedet!

2010. febr. 18. 17:59
 20/60 anonim ***** válasza:
66%
Én is dohányoztam 8 hetes terhes koromig. Utána a terhesség alatt is elszívtam egy egy szál cigit, de nem szoktam vissza. MOndták is hogyha megkívánok egy szál cigit nyugodtan szívjam el, mert ha attól leszek rosszul hogy megkívánom de nem gyújtok rá, akkor sokkal többet ártok. Sajna visszajött az hogy hetente egy egy szálat elszívok mostanában,(7 hós a baba) de meg tudom állni hogy egyet sem. Nehéz!!! Az biztos
2010. febr. 18. 18:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!