Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan állithatnám le a...

Hogyan állithatnám le a családot, ki hogy kezelte ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
6 hetes vagyok, apósomhoz minden héten kétszer bemegyünk. Borzasztó sokat cigizik, a falakból is árad a bagószag. Edfig sem bírtam de most átmentem a másik szobába, mire jajj csak neeeeem???? Mondom nem, szimplán rohadt büdös... Majd ebéd után megjegyezte, hogy híztam-e, mert kikerekedett az arcom. Erre már ideges lettem és kibuktam, férjem meg nem érti miért. Tudom hogy rosszul reagáltam le, de amúgy sem tudok rezzenéstelen arccal füllenteni, most meg főleg elborult az agyam. Nem értem miért kérdezősködik meg turkál bennem, miért nem lehet megvárni amig elmondjuk, miért faggatózik? legszívesebben a 12. hétig nem is mennéj hozzá, amit persze nem lehet mert minden héen megyünk ebédelni hozzá. Már eleve félek mert most kezdődik a rosszullétes időszakom, minden héten mégse lehet gyomorrontásom... Hogy kezeltétek az ilyet? Félek hogy idő előtt kiszedi belőlünk, nem értem miért nem lehet ezt tapintatosan kezelni?
2014. dec. 14. 14:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy még nem szeretnéd, ha tudná az egész család, de azért nem történik tragédia, ha egy két családtag megtudja. Kérjétek meg apósodat, hogy kezelje diszkréten az infót, konkrétan ne mondja el senkinek.

Gondolom, hogy dühítő, de azért nem a világ vége, hogy rájött, szerintem kár lenne hetente kétszer kitalálni valami fedősztorit, sokkal egyszerűbb és hatásosabb szerintem, ha inkább megkéritek, hogy ne adja tovább.

Ha minden alkalommal ezt látja, inkább elpletykálja a tüneteidet, amiből mindenki tudni fogja. De ha szépen megkéritek, talán nem terjed tovább az infó.

2014. dec. 14. 14:25
 2/20 A kérdező kommentje:
Ha ő megtudja az én anyukámmal nem tehetem meg hogy neki meg nem mondjuk el, ha apósom megtudja sógoromék is megtudják, akkir tesóméknak is illik elmondani és rögtön megtudjq mindenki, pedig még az orvoshoz sem jutottam még el. Egyszerűen nem akarom hogy még megtudják, de ha nem állítjuk le ez lesz. Inkább nem megyek át tênyleg, az sem érdekel ha a férjem sérelmezi...Anyukám nem ilyen, nem kérdezősködik, jem erőszakiskodik
2014. dec. 14. 14:35
 3/20 anonim ***** válasza:
Nekünk az volt a természetes, hogy rögtön elmondtuk az én szüleimnek és a párom szüleinek, még orvos előtt, amikor pozitív lett a teszt. Aztán a testvéreinknek is, amikor találkoztunk velük. Ez mégsem olyan volt, mint fűnek-fának elmesélni a 12. hét előtt. Lehet, hogy apósodnak is így lenne a természetes.
2014. dec. 14. 14:53
 4/20 A kérdező kommentje:
Igen, de ha mi nem szeretnénk elmondani? Olyan nehéz ezt tiszteletben tartani? Nyilván ha nem mondtátok volna el azért mem mert keg szerettétek volna mêg tartani magatoknak, babonából vagy más okból. Barátaink nemrég elveszítették a babát, nem szeretném az esélyét sem annak hogy ha bármi baj van lenne addigra tudja az egész család, főleg hogy még orvos meg sem állapitotta hogy minden ok és ver a szíve.
2014. dec. 14. 15:03
 5/20 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy ha az a baba meg akar maradni, akkor meg is marad. És ezen nem változtat az sem, hogy ki mikor tudja meg a terhességet. Ostoba babona. Kétszer voltam terhes, amint pozitív lett a teszt, azonnal elmondtuk mindenkinek. Mindkettőnél elvetéltem. Mikor harmadjára lettem terhes ugyanígy már a pozitív tesztnél elmondtuk mindenkinek, most itt szuszog mellettem a 8 hónapos fiam. Őt nem érdekelte, hogy mi elmondtuk korán. Érted? Nem kell elhinni minden hülyeséget. Mondd el, lehet akkor legalább nem fog cigizni melletted és nem fog szekálni, ha nem eszel. Ennyi.
2014. dec. 14. 15:08
 6/20 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Én úgy voltam vele, hogy örültem, hogy a családom velünk szurkolt, és ha valami gond lett volna, azt is elmondtuk volna a szűk családnak. Ahogy azt is tudta az egész család, mikor a sógornőm elvetélt, voltunk is nála a kórházban. Számomra ettől család a család. De ha Te nem szeretnéd elmondani, akkor csak annyit mondj, hogy Te is gyanakszol, de még nem tudsz semmi biztosat, és nem szeretnéd se elkiabálni, se terjeszteni. Jön a karácsony, másoknak is fel fog tűnni, hogy nem bírod a cigifüstöt, megváltozik az étvágyad és nem koccintasz az ünnepi vacsoránál.
2014. dec. 14. 15:13
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem csak a babona miatt, egyszerűen meh akarjuk még egy kicsit tartani magunknak, örülni a titkunknak és minél később kitenni magunkat az okoskodásoknak, meg kérdezgetéseknek, előbb megtudni hogy minden rendben van, és nem szétkürtölni mêg mielőtt dobogna a szíve. Értem hogy ti rögtön elmondtátok, de csak én nem szeretném még? Elég volt eddig azzal szekáltak hogy mikir lesz baba, most meg turkálnának a legbensőségesebb dolgunkban? Úgyis megtudják, ên csak pár nyugodt hetet szeretnék, olyan szörnyeteg vagyok ettől?
2014. dec. 14. 15:19
 8/20 anonim ***** válasza:
Nem vagy szörnyeteg. De ne csak magadra gondolj. Gondolj apósodra is, valószìnűleg nagyon várja, hogy unokája legyen. Persze, hogy nem bír magával. Nagyon boldog lenne, ha megtudná.
2014. dec. 14. 15:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Okoskodás majd akkor lesz, ha megszületett :-D
2014. dec. 14. 15:34
 10/20 anonim ***** válasza:

5-ös

az világos, h ha baba maradni akar, akkor maradni fog, ha meg nem ,akkor úgyis elmegy. Az a nem mindegy, ha mondjuk 8 hetesen történik valami, és téged 34-en hívnak fel a családból, baráti körből, h mi történt és neked 34x kell elmesélned. Te szeretnéd. Én nem.

Kérdező, nem kell minden héten menni ebédelni, nem kötelezhet rá. Egyszer azt mondod,, most más programotok van, egy másik alkalommal meg azt, h beteg vagy és máris nyertél két hetet. Tegyél meg mindent, h titok maradjon a saját lelki épséged érdekében.

2014. dec. 14. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!