A 12. heti ultrahangon leirta az orvos a lepeny helyzetet?
Ha rossz helyen van a lepeny (mehszajra nove), mikor kellene ennek protokoll szerint kiderulnie?
Nekem tuti rossz helyen van, mert egy maganklinikan megallapitottak. Viszont az eredeti magan (!) orvosom mar kb 5x ultrahangozott, ma volt a 12.heti is, de meg egyszer se nezte meg. :-(
Ez azert is zavar, mert mar komoly verzeseket okozott. A verzesek okara csak vonogatja a vallat, es nem veszi akkor a faradtsagot, hogy megnezze?! Tuti levaltom a dokit, csak tudni szeretnem, hogy protokoll szerint is hibazott-e, vagy csak az en mercemnek nem felel meg az "alapossaga".
Nem is mert semmi mast csak crl-t es nt-t, se fej, se has, se combcsont... Az orrcsont rajta van a leleten, pedig el se hangzott... Az asszisztens feltetelezte, hogy van, ha az orvos nem mondta hogy nincs?! vicc
Nekem eddig mind a 3 ultrahangon rajta van a lepény helyezkedése
12. hét hátsó falon
20. hét hátsó falon mélyen (akkor nemi élettől eltiltva)
32. hét mellső falon jó helyen
Szerintem válts orvost.Sok sikert!
A Honvéd Kh-ban az uh-n nézték már a 12. héten is a lepényt (nekem hátul tapad).
Amúgy én is magándokihoz járok, alkalmanként 10ezer Ft, és én teljesen ki voltam akadva, hogy miért nincs a magánrendelőjében ultrahang... Pláne ha ennyit fizet az ember. Már megbékéltem vele, de te még szerencsés vagy, ha legalább ennyiszer ultrahangoznak...
Msty :) bocsi már kicsit off leszek (szerintem ugyanarra a napra vagyunk kiírva okt.30.?) te ma voltál hivatalosan a 12 hetes uh-n?
Egyébként a dokira visszatérve nem hiszem hogy így kifejezetten felelősségre vonható emiatt hogy nem írta le, bár protokoll szerint mindenhol azt írják hogy a lepény fekvését is nézik 12 hetesen...
Amúgy nem védeni akarom de 12 hetesen nagyon gyakori a mélyen elhelyezkedő lepény de ahogy nő a méh és a terhesség az esetek 98%ában feljebb vándorol és nem képez pl. szülési akadályt.
Nekem 3 terhességemből 2-nél leírták a lepény helyzetét, de a másodiknál pl. azt írták hátul tapad közben elöl volt, (sztk rendelés) annyit azért nem szokott vándorolni, egyértelmű hogy elírták.
Uh-n az első babámnál mértek orrcsontot,nt-t, crlt, femurt, bpdt mindent. (sztk).
A másodiknál és harmadiknál csak crlt írtak meg hogy jó szívműködés hátsó ill. mellsőfali lepény és nt (tarkóredő) ennyi.
Most nem tudom hogy lesz még nem voltam.
Hat, mensi szerint okt 27 lesz a nagy napom. :-)
Igen, tudom, hogy gyakori, illetve vsz megoldodik, mert a masik doki is mondta, hogy szte tuti fel fog "vandorolni", mert ugyan teljesen fedi, de a lepenynek a szele. Engem azert bosszant ez, mert eleg durva verzeseim voltak a 7,8,10. heten, es egesz egyszeruen csak vonogatja a vallat, hogy sok oka lehet, nem lehet tudni. Vagy megmarad, vagy nem - hat koszi, ezt magamtol is tudom... Nala sincs a maganban uh, a klinikara szokott behivni, ahol ma 2 orat vartam ra, pedig meg volt beszelve. Szoval a 11. heten elmentem erre a maganklinikara, hogy sokat verzek, mi lehet az oka? Es ott meg tudtak nezni... Es 15.e huf volt, ami nem keves, de helyben volt a gep es az orvos meg akarta talalni az okot (vagy legalabb elhitette velem, de olyat nem ir le pecsettel stb ami nincs). Az eredeti dokimnal mar 2x ennyit otthagytam - a semmiert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!