Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A férjem egyre rémesebben...

A férjem egyre rémesebben viselkedik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Amióta terhes vagyok, a férjem pánikol, ami a hetedik hónapra sem enyhült. Menekül minden felelősség elől, s a vonzó férfi, akihez anno hozzámentem, az elmúlt 6 hónapban tökéletesen visszasüllyedt a 4 éves szintjére, a munkáját is elvesztette, engem pedig büntet, amiért 35 évesen kelepcébe csaltam, és apát csináltam belőle, s nem voltam tekintettel arra, hogy ő még "élne" további 5-10 évet. Minden napos hisztériára már a családja, barátai is kezdenek ferde szemmel nézni, de ő szentül meg van győződve róla, hogy egy áldozat, és lassan hetedik hónapja úgy viselkedik, mint egy óvodás. Már nem sokáig bírom. Bár ha így megy tovább, gyerek születése után tuti lelép.

2014. nov. 22. 11:01
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%

Egyet értek az egyik előttem válaszolóval, a férjed egyáltalán nem akart gyereket és ezt a helyzetet semmiképpen sem tudja elfogadni, lehet, hogy nem is akarja.

Ha ennyire befordult, illetve magából kifordult, akkor lehet, hogy úgy van vele, hogy menekülne, csak nem mer Téged otthagyni terhesen (ezért maradozik ki heti 3-4 éjszakát, akkor amúgy hol van?????????????)

Két választásod van:

- vagy elhagyod Te most

- vagy megvárod, lesz-e ebből valami (nem hiszem sajnos)

Jobb lenne még szülés előtt dűlőre jutni, mert egy babával nagyon gáz lesz a rossz kapcsolat: állandó fáradtság, szoptatás, idegesség, hogy jól csinálod-e, mit csinálj, stb., és mellé még a férjed viselkedése is.

Inkább kiraknám most, és nyugodtan felkészülnék a szülésre. Szüleid tudnak segíteni, ha úgy alakul?

2014. nov. 22. 14:09
 22/30 anonim ***** válasza:

Szia

Szerintem ez kapuzárási pánik.. ebből látszik,hogy nem az életkor határozza meg azt,hogy valaki jó férj,és jó apa legyen.

Mi a férjemmel,csak 23évesek múltunk,de felelősségteljesebben viselkedik,mint a saját édesapám 46évesen.. Mióta terhes vagyok,két munkahelye van,saját lakást vett nekünk,és letette a cigit... szórakozni,bulizni nem jár és engem is a 10.héttől táppénzre parancsolt,hogy itthon legyek nyugalomban a várandósság végéig és ne legyen semmi bajunk..

Ha az elején örült neki a férjed,biztos,hogy most sem gondolja másképp,csak nagyon meg van ijedve a felelősségtől! Próbáltál beszélni vele erről az "egészről"?

36hkm

2014. nov. 22. 15:09
 23/30 anonim ***** válasza:
84%

Én otthagynám, nem veszélyeztetném sem a magam, sem a gyerekem egészségét azért, mert neki kapuzárási pánikja van, meg épp hisztis korszakát éli. Lehet így ő is könyebben át tudná gondolni mit is akar.

Egyébként komolyan amióta a gyakori olvasom le vagyok döbbenve, hogy a férfiak mekkora anyám-asszonykatonáják lesznek, ha arról van szó jön a gyerek, mintha ez maga lenne az apokalipszis. Én biztos megkérdezném az enyémet, ha ilyen előfordulna, hogy te vagy terhes vele? (nem) neked vannak rosszulléteid? (nem) Neked fáj?(nem) Neked kell megszülni? (nem) Neked kell felnevelni ha szétválunk? (nem) Akkor most mi is az a rohadt nagy probléma?

2014. nov. 22. 16:06
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem lett volna szabad olyan kapcsolatba gyereket "intézni", ahol az egyik fél nem akarja, mindegy, hány évesek vagytok. Itt neked kellett volna észnél lenned és időben lelépni, új kapcsolatot kezdeni olyannal, aki őszintén szeretne gyereket. Ha nem is fog elhagyni, akkor is egyedül leszel a gyerekkel, mert az a bizonyos nagy szerelem apa és gyerek között bizony nem mindig jön el.
2014. nov. 22. 16:53
 25/30 anonim ***** válasza:
Hat ez gyanus:( De jobban is jarsz, hidd el! 2 gyereket nehezebb nevelni.
2014. nov. 22. 18:41
 26/30 anonim ***** válasza:
13%
ja, most olvasom, hogy kieroszakoltad! Akkor igaza van a ferjednek teljes mertekben! Teljesen mindegy hany eves vagy, nincs jogod masok eleterol donteni!! engedd el a ferjed es ne varj el semmit töle!
2014. nov. 22. 18:44
 27/30 A kérdező kommentje:
Utólag nagyon könnyű okosnak lenni, pláne öt, tíz, tizenöt év után. Sajnos sokan hajlamosak vagyunk emellett ítélkezni mások fölött. Ez a legegyszerűbb. Valószínűleg, ha a mostani tudásunkkal visszamehetnénk az időben, mindannyian sok mindent másképp csináltunk volna, de fölöslegesnek gondolom azt más szemére vetni, hogy lettél volna ilyen meg olyan, nem lett volna ez meg az. A volna az elmúlt. Most a jelennel tudunk törődni, a mostani helyzeteket vagyunk képesek megoldani, mert a most most van, és ami másképp lett volna, az úgy lett, ahogy most van, és ezen senki sem tud utólag változtatni. A bírálatok nem segítenek senkinek, csak az egyébként is tanácstalan emberek lelkébe gázol bele, amire semmi szükség.
2014. nov. 22. 20:15
 28/30 anonim ***** válasza:
A férjed egy éretlen, önző, gyerekes alak. Mikor akar gyereket, ha nem most? Es te mikor szulj? Majd 40-45 évesen? Megis mit var az élettől? Azt hiszi majd örökké fiatal marad? Komolyan nem ertem. Ha nem változik a hozzáállása a gyerek születése utan sem akkor jobb lesz neked egyedül.
2014. nov. 23. 09:06
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Hát ti betegek vagytok.....
2014. nov. 23. 09:16
 30/30 anonim ***** válasza:
73%

Sehol nincs annyi érett, megfontolt, becsületes, hibátlan, jó szándékú, előrelátó ember, mint a GYK-en. Ne törődj velük.

Viszont ha a férjed 10 év házasság után ilyen hisztit rendez a terhességből, én megkérném csendesen, hogy lépjen le, vagy elmennék. Tudom, a remény..., de szerintem még úgy is nagyobb az esélye a rendeződésnek, mint így, hogy lenyeled, eltűröd. Tiszteld magad. És az is igaz, hogy külön menni tőle úgy érdemes, ha tudod, hogy benne van a pakliban a véglegesség. De kár lenne magad fertőzni ezzel a méltatlan helyzettel.

Szurkolok.

2014. nov. 23. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!