A férjem egyre rémesebben viselkedik, mit tegyek?
Én minél előbb leülnék vele megbeszélni, hogy akkor hogyan is képzeli el a továbbiakat. Úgy viselkedik, mint egy 17 éves kamasz, aki véletlenül teherbe ejtette a barátnőjét. Ez nem mehet így tovább. Mi lesz, ha éjszaka sír a baba, kiabálni fog vele?
Nem ő az első férfi, akinek fel kell(ene) nőni a feladathoz. Azért hadd ne a terhes feleségének kelljen már cukorszirupba burkolt történetekkel kedvet csinálni a gyerekhez.
Az én férjem is ragaszkodott hozzá, hogy csak 35 éves kora után legyen gyerekünk, mert ő még nem készült fel. Végül úgy alakult, hogy a 30. szülinapjára lett meg a lányunk. Először sokkolta a hír, hogy apa lesz, de ez addig tartott, amíg meg nem látta az első ultrahangfelvételt (amin még csak úgy nézett ki a gyerek, mint egy rügyező krumpli). Szerintem jobb szülő lett belőle, mint belőlem, pedig korábban meg se volt hajlandó fogni egy babát.
Nehéz szitu, az már biztos. De azt mondtad 10 éve vagytok együtt Ő 35 Te 37. És még várni akart 5-10 évet? Az mivel lett volna jobb? Csak hogy Te kifuss az időből. Nekem, ha a párom úgy reagált volna hogy vetessük el, biztos otthagyom a francba. Megkért hogy 12 hét után nem dolgozz, aztán kirúgatja magát? de addig valamennyire örült neki? Utána meg kitalálja, hogy elloptad a szabadságát? Mekkora egy tróger. Mit gondolt 10 év után, meg hogy elvett feleségül, hogy majd gyerek nélkül megöregedtek? Szerintem az lenne a megoldás, hogy szépen kioszd és vág a fejéhez, hogy hülye vagy, ketten kellettetek a gyerekhez, és felelőtlen, meg te is félsz, mert nem tervezett, de felnőhetne már 35 évesen! Ne hagyd rá és várd ki hogy lenyugszik, mert akkor később is a fejedre nő majd, bármit csinálsz. Lesz majd két gyereked.
Oszd ki tisztességesen, egy két anyai "pofon" minden "gyereknek" kijár
Bennem azért felmerült egy kérdés: mi volt a terv, sosem akartatok gyereket? Csak mert írtad, hogy 37 éves vagy, a férjed teljesen ki van akadva, neked meg már olyan marha sok időd azért nem lett volna szülni, ha nem esel véletlenül teherbe. Ezt csak azért kérdezem, mert ha az volt megbeszélve, hogy egyáltalán nem lesz gyereketek, akkor szerintem valahol jogos, hogy nem örül, úgy érzi, borul minden és nem akarja ezt az egészet. Persze akkor meg védekezett volna, de ez egy másik téma...
Ha meg az volt megbeszélve, hogy lesz gyerek, de ő majd, majd, majd.... akkor szerintem valójában sosem akart, csak ezt neked nem akarta megmondani. Ebben az esetben megintcsak értem, hogy mi a kiakadás tárgya, hiszen ő nem akart, csak épp ezt nem osztottam meg veled, ami finoman szólva szemétség. Mi az, hogy élne még 5-10 évet? 5-10 év múlva te jó eséllyel már nem tudsz gyereket szülni.
Szerintem amelyik férfi igazán szeretne gyereket, annak nem gond, ha egy picit előbb jön, maximum hirtelen megijed, lesokkol (mint ahogy a nő is a váratlan terhességnél), de aztán összekapja magát. Amelyik akar, az nem szarik be ennyire. Mi 10 évvel fiatalabbak vagyunk nálatok (férj 25, én 26), igaz, tervezetten, de az első gyereket várjuk, a férjem csak egy dologtól fél, mégpedig attól, hogy nehogy megint baj legyen, mert már volt egy missed abom.
A megnyilvánulásai alapján a te férjed sosem akart gyereket, de akkor meg védekezni kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!