Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most hallottam hogy nem elég...

Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?

Figyelt kérdés
Mi tegnap csináltattuk meg az apasági nyilatkozatot de senki nem szólt hogy ez nem elég..!
2010. jan. 28. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:

Várnék én is szívesen, csakhogy én március elején szülök... Engem már igencsak sürget az idő!

Majd hétfőn már remélem okosabb leszek, akkor megyek első körben ügyintézni...

2010. jan. 29. 11:24
 62/75 A kérdező kommentje:

Utolsónak.

Én március végén-április elején fogok szülni elvileg.

Remélem addigra lesz valami...!

Sikeres ügyintézést és ha lehetőséged van rá számolj be itt arról hogy ment a dolog..!

Köszi

Boldog babavárást!

2010. jan. 29. 11:27
 63/75 A kérdező kommentje:

Egyébként az hogy jelenleg hajadon vagyok hivatalosan az nem igazolja hogy nem voltam sem házas sem regisztrált élettársi kapcsolatban?!

Hisz akkor lennék elvált,özvegy...stb.

Érthetetlen...

2010. jan. 29. 11:45
 64/75 anonim ***** válasza:
hát basszus csajok,számomra nagyon kibogozhatatlan még mindíg bár már azért valamennyire kapisgálom.még jó h csak május közepén szülök,elvileg.
2010. jan. 29. 12:03
 65/75 anonim ***** válasza:
én szerencsére június közepén de akkor is félek ettől az egésztől.
2010. jan. 29. 12:12
 66/75 A kérdező kommentje:

Ahogy én értem:

Ez az azokra vonatkozik akik nem házasok és nem is élnek regisztráltan élettársi kapcsolatban.

Ahhoz hogy ebben az esetben a baba az apa nevére kerüljön kell egy apai elismerő nyilatkozat,amihez eddig elég volt csatolni egy hajadoni igazolást hogy nem férjezett az anya,most már azt is vitatják hogy a fogantatás idején mi volt az anya státusza!

2010. jan. 29. 12:16
 67/75 anonim ***** válasza:
Azért vitatják, mert a törvény egyértelműen leírja, hogy mikor kit kell a baba apjának tekinteni. Azt akivel az anya a FOGANTATÁS napján házasságban illetve élettársi kapcsolatban élt. Ez egy megdönthető vélelem, de első körben ez dominál, ezért kell visszamenőlegesen bizonyítani, hogy hajadon voltál a fogantatás idején. ( A törvény a fogantatás napjára is állít vélelmet, ami szintén megdönthető, hiszen nem lehet pontosan tudni az időpontot.) Nem emlékeztek Bochkor Gábor és Várkonyi Andrea történetére? Ott is a volt férj nevére került a gyerek, hiába nem tőle volt, hanem Bocsitól! Utólag kellett megdönteni a törvény által felállított vélelmet.
2010. jan. 29. 12:31
 68/75 A kérdező kommentje:

Utolsónak.

Akkor eddig miért volt elég az apasági nyilatkozathoz csatolt hajadoni igazolás?

2010. jan. 29. 12:42
 69/75 anonim ***** válasza:
Mert eddig a bejegyzett élettársi kapcsolatra nem vonatkozott az apasági vélelem, így nem is kellett igazolni hogy nincs élettársad. A hajadonsági meg csak annyit jelentett, hogy nem vagy házas, és ez elég volt. Azért ilyen bajolós, mert nincs előkészítve a változás, nincs számítógépen, hogy ki él élettársi kapcsolatban, ki nem, és mivel az anyakönyvvezetőnek KÖTELEZŐ annak a nevére anyakönyvezni akit az előbb írtam, (férj, vagy élettárs a fogantatás idején) így futniuk kell néhány kört. A magyar jogszabályalkotásra ez eddig is jellemző volt, változtatunk, és csak utána teremtünk hozzá feltételeket:(
2010. jan. 29. 12:57
 70/75 anonim ***** válasza:

11:24-es vagyok.

Mindenképp beszámolok majd, hogy mire jutottam! Legalább mi kismamik tartsunk össze! :-)

Neked is boldog utolsó heteket, és ne bosszankodj a bürokrácia útvesztőin. Azzal, hogy idegeskedünk, a probléma nem fog megoldódni, és ugyebár a babukáknak nem tesz jót, ha anyu idegeskedik.

2010. jan. 29. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!