Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?
anyakönyvi kivonatot nem a kórház adja ki?!
akkor nem értem hogy mi változott de már nagyon kíváncsi vagyok.
Az apai elismerő nyilatkozat felvételéhez szükséges dokumentumok:
Még meg nem született gyermekre vonatkozóan:
- az anya és az apa érvényes személyi igazolványa (v. más, személyazonosságot igazoló okirata)
- a gyermek születésének várható idejét tartalmazó orvosi igazolás (sok helyen a terhes kiskönyv is!)
- az anya családi állapotát igazoló dokumentumok
- HA hajadon: családiállapot-igazolás (pl. a népesség-nyilvántartótól)
Szerintem erről a családiállapot-igazolásról szól itt a fáma.
De azért nagy szemétség, dögöljön meg, aki kitalálta! Rohangáljon ő 9 hónapos terhesen hülye igazolásokért.
Én ezt találtam a neten:
Különös problémákat okozott az anyakönyvezés új rendszere, melyet január elsejétől vezettek be. Ezentúl ugyanis csak akkor lehet figyelembe venni az apasági nyilatkozatot, ha a szülők hivatalosan is bebizonyítják, hogy nem házasok és nem élnek hivatalos élettársi kapcsolatban sem.
Undorító, nem tudom mire jó ez. És mért most derül ez ki? Mért nem lehetett már figyelmeztetni előre a szülőket, hogy ne legyen ez a káosz?
Utolsónak.
Pont azt írja az előtted szóló ha jól értem hogy csak akkor érvényes az apasági nyilatkozat ha van hajadoni igazolásod.
Dehát ez az igazolás eleve kell az apasági nyilatkozathoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!