Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most hallottam hogy nem elég...

Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?

Figyelt kérdés
Mi tegnap csináltattuk meg az apasági nyilatkozatot de senki nem szólt hogy ez nem elég..!
2010. jan. 28. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 A kérdező kommentje:
Én este nézem a "házon kívül"-t majd megírom mit mondtak de addig is ha valaki rájön akkor írjon légyszi!
2010. jan. 28. 19:22
 12/75 anonim ***** válasza:
100%
én is marhára felhúztam magam pláne azon h ez január 1-től van most pedig 28 eddig mi a f..szt csináltak könyörgöm.miert kell utolag h kiderüljön miert nem lehetet ezt november decemberben közé tenni.szegény család ott a pici babával semmi tamogatás és ki tudja mikor kapjak majd meg.sőtt mondtak is h nem lehet elintézni mert annyira friss a diolog h nincs ra nyomtatvány.vicc ami ebben a ... orszagban művelnek az emberekkel.ááá fel tudnék robbani.....
2010. jan. 28. 19:22
 13/75 A kérdező kommentje:

anyakönyvi kivonatot nem a kórház adja ki?!

akkor nem értem hogy mi változott de már nagyon kíváncsi vagyok.

2010. jan. 28. 19:24
 14/75 anonim ***** válasza:
100%
itt most nem a nevével van a cirkusz hanem azzal h addig nem kajuk meg a születési anyakönyvi kivonatot mig nem lesz meg az élettársi papir igy nem kapunk támogatást ez mellé még kell az apasági..
 15/75 anonim ***** válasza:
első vagyok.ha jól értelmeztem a híradóban akkor valami olyasmiről van szó,hogy most ez annyiban változott,hogy már nem elég a sima apasági,hanem valamilyen másik nyomtatvánnyal kell bizonyítani,hogy tényleg nem vagytok házasok,meg regsiztrált élettársak.és h ez a nyomtatvány most hiánycikk.és e nélkül nem adnak anyakönyvi kivonatot a babának,aminek az a következménye h nem tudod intézni a családit,meg az egyszeri anyaságit.asszem valami ilyesmi a lényege,de nem egészen értem.este én is megnézem a házon kívült.
 16/75 anonim ***** válasza:

Az apai elismerő nyilatkozat felvételéhez szükséges dokumentumok:

Még meg nem született gyermekre vonatkozóan:

- az anya és az apa érvényes személyi igazolványa (v. más, személyazonosságot igazoló okirata)

- a gyermek születésének várható idejét tartalmazó orvosi igazolás (sok helyen a terhes kiskönyv is!)

- az anya családi állapotát igazoló dokumentumok

- HA hajadon: családiállapot-igazolás (pl. a népesség-nyilvántartótól)

Szerintem erről a családiállapot-igazolásról szól itt a fáma.

De azért nagy szemétség, dögöljön meg, aki kitalálta! Rohangáljon ő 9 hónapos terhesen hülye igazolásokért.

17/75 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt találtam a neten:

Különös problémákat okozott az anyakönyvezés új rendszere, melyet január elsejétől vezettek be. Ezentúl ugyanis csak akkor lehet figyelembe venni az apasági nyilatkozatot, ha a szülők hivatalosan is bebizonyítják, hogy nem házasok és nem élnek hivatalos élettársi kapcsolatban sem.

Undorító, nem tudom mire jó ez. És mért most derül ez ki? Mért nem lehetett már figyelmeztetni előre a szülőket, hogy ne legyen ez a káosz?

2010. jan. 28. 19:28
 18/75 anonim ***** válasza:
hát az marha f@sza lesz ha az apaságihoz kelleni fog az h regisztrált élletársi kapcsolatban legyünk.ugyanis albérletben élünk ahova nem vagyunk bejelentve,így más a lakcímünk a párommal,így meg ugyebár nem lehet élettársi kapcsolatot regisztráltatni.
2010. jan. 28. 19:28
 19/75 anonim ***** válasza:
100%
ezt a családi állapot igazolást a helyi önkormányzat nem tudja elintézni?
2010. jan. 28. 19:35
 20/75 A kérdező kommentje:

Utolsónak.

Pont azt írja az előtted szóló ha jól értem hogy csak akkor érvényes az apasági nyilatkozat ha van hajadoni igazolásod.

Dehát ez az igazolás eleve kell az apasági nyilatkozathoz!

2010. jan. 28. 19:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!