Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?
Lehet hogy le fogtok hurrogni, de megnéztem a házon kívült de még mindig nem tiszta nekem ez az egész. Most akkor csak egy papírral többet kell kitölteni vagy...
Ezek után már tényleg papír államban élünk. Ha csak papíron létezik az a gyerek.
Ha van férjed,vagy reg.élettársi kapcs-ban élsz,akkor autómatikusan az ő nevére kerül a gyerek,ha ő az apa,ha nem.(Aztán ezt megváltoztathatod,jó körülményesen) Ha viszont semmi közöd hivatalosan a biológiai apához,akkor az apasági mellé kell csatolni egy közjegyző által kiállított papírt,miszerint a gyermek fogantatásakor nem voltál házas,ill. nem volt reg.élettársad.Ez jelenleg 2000 ft,mivel az ingyenességhez szükséges lenne,hogy a közjegyző le tudja kérdezni neten keresztül,de ehhez még nincsenek meg a szükséges fejlesztések.
Röviden: Mindenki mutogat mindenkire,hibás csak te lehetsz amiért nem vagy házas,ha meg ilyen "béna vagy",hát fizess,mert mi úgy akarjuk.... Áááááááá... Remélem hamar rájönnek ,hogy gáz ez az egész és törlik,vagy minimum megteremtik a gördülékenységhez szüks.feltételeket! Ha esetleg valamit rosszul értelmeztem,bocsi,és várom,hogy kijavítsatok!
Kicsit olyan ez lányok, mintha az apaságiságiban leírtakat és aláírtakat megkérdőjeleznék. Hogy nekem biztos a páromtól van-e a baba és hogy ő nem csak kamuból vállalta el, vette a nevére és hogy én nem csak egy béranya vagyok. És hogy nem vagyunk sem házasságszédelgők, vagy nem élünk bigámiában?
Talán aki kitalálta ez a törvénymódosítást, rájött, hogy nem az övé a gyereke? Legközelebb dns vizsgálat is kell, hogy ki a vérszerinti anya és apa?
Ne adj ötleteket! :D
Még a végén valami "kedves" bevezeti a javaslatod... Mint tudjuk,ez egy gyerek ellenes ország lett.... sajnos! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!