Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most hallottam hogy nem elég...

Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?

Figyelt kérdés
Mi tegnap csináltattuk meg az apasági nyilatkozatot de senki nem szólt hogy ez nem elég..!
2010. jan. 28. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 A kérdező kommentje:
Jól értettem hogy ez az új törvény csak a regisztrált élettársi kapcsolatban élőkre vonatkozik?!?
2010. jan. 28. 23:35
 42/75 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy le fogtok hurrogni, de megnéztem a házon kívült de még mindig nem tiszta nekem ez az egész. Most akkor csak egy papírral többet kell kitölteni vagy...

Ezek után már tényleg papír államban élünk. Ha csak papíron létezik az a gyerek.

2010. jan. 28. 23:56
 43/75 anonim ***** válasza:
100%

Ha van férjed,vagy reg.élettársi kapcs-ban élsz,akkor autómatikusan az ő nevére kerül a gyerek,ha ő az apa,ha nem.(Aztán ezt megváltoztathatod,jó körülményesen) Ha viszont semmi közöd hivatalosan a biológiai apához,akkor az apasági mellé kell csatolni egy közjegyző által kiállított papírt,miszerint a gyermek fogantatásakor nem voltál házas,ill. nem volt reg.élettársad.Ez jelenleg 2000 ft,mivel az ingyenességhez szükséges lenne,hogy a közjegyző le tudja kérdezni neten keresztül,de ehhez még nincsenek meg a szükséges fejlesztések.

Röviden: Mindenki mutogat mindenkire,hibás csak te lehetsz amiért nem vagy házas,ha meg ilyen "béna vagy",hát fizess,mert mi úgy akarjuk.... Áááááááá... Remélem hamar rájönnek ,hogy gáz ez az egész és törlik,vagy minimum megteremtik a gördülékenységhez szüks.feltételeket! Ha esetleg valamit rosszul értelmeztem,bocsi,és várom,hogy kijavítsatok!

2010. jan. 29. 00:11
 44/75 anonim ***** válasza:
100%
Jól értelmezted utolsó, én is ezt szajkózom már egy ideje, ez csak bürokrácia, ha valaki végiggondolja logikusan, akkor nyilvánvaló, hogy nem bonyolítani akarják, csak manapság mi megy egyszerűen? Ha már egyszerűsítenénk valamit, akkor miért ne kezdjük a végéről, jól belezavarva mindenkit, majd mondjuk azt a végén, hogy ja, csak ti értelmeztétek rosszul, hiszen ez annyira egyértelmű. Ennyi a mai helyzet itthon. Kész....
2010. jan. 29. 01:13
 45/75 anonim ***** válasza:
100%
Lányok ez az egész megint arról szól, hogy az állam legomboljon rólunk megint egy csomó pénzt, ami majd az államkasszába kerűl. :@ Hogy lehet egy ilyen dolgot megkövetelni, ha még papír sincsen erről a dologról, mert a nyomtatvány el sem készült!!! Akkor mi jogon? Felháborító ez az egész amit itt művelnek a politikusok, komolyan én már utálok Magyar lenni, szégyellem a hazámat! :S Több szár ezer családdal kib*sztak megint, de miért, miért mindig a családokkal csinálják ezt?
2010. jan. 29. 06:45
 46/75 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, bocsi a szóismétlésekért, de ideges vagyok....
2010. jan. 29. 06:50
 47/75 anonim ***** válasza:
100%
Szegeden eddig nem volt gond, kiadták az idén születetteknek az anyakönyvi kivonatot, elég volt az apasági hozzá, úgy mint ezelőtt is!
2010. jan. 29. 08:48
 48/75 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit olyan ez lányok, mintha az apaságiságiban leírtakat és aláírtakat megkérdőjeleznék. Hogy nekem biztos a páromtól van-e a baba és hogy ő nem csak kamuból vállalta el, vette a nevére és hogy én nem csak egy béranya vagyok. És hogy nem vagyunk sem házasságszédelgők, vagy nem élünk bigámiában?

Talán aki kitalálta ez a törvénymódosítást, rájött, hogy nem az övé a gyereke? Legközelebb dns vizsgálat is kell, hogy ki a vérszerinti anya és apa?

2010. jan. 29. 08:53
 49/75 anonim ***** válasza:
100%

Ne adj ötleteket! :D

Még a végén valami "kedves" bevezeti a javaslatod... Mint tudjuk,ez egy gyerek ellenes ország lett.... sajnos! :(

2010. jan. 29. 09:59
 50/75 anonim ***** válasza:
87%
Egyszerűbb már összeházasodni, az legalább ingyen van.
2010. jan. 29. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!