Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?
Az a baj, hogy csak addig használják az agyukat, amíg ehhez hasonló hülyeségeket találnak ki. Az már nem jut eszükbe az okosoknak, hogy hogy lehet kivietelezni a dolgokat. Lásd: ez a papír amit most be kéne szerezni az okosok szerint ingyenes. A közjegyző viszont - ugyan nem tudja, hogy pontosan mennyit kérhet, de az biztos, hogy - kérni akar érte pénzt.
Nem látom sok értelmét utolsó heteikben járó kismamákat bosszantani/idegesíteni a fölösleges papírmunka elintézhetetlenségével. Minta nem lenne elég bajunk a kedves törvényhozók nélkül...
Egyébként mi a jövőhétre terveztük az apasági intézését, úgyhogy kíváncsian várom hogy fog zajlani a dolog.
Úgytudom a házasság sincs ingyen.
Illeték köteles de lehet tévedek.
Tehát akkot tegnap én nem értettem jól.
Most akkor arról van szó,hogy az apasági nyilatkozat mellé- mivel a párommal mi nem vagyunk házasok sem élettársi kapcsolatunk nincsen-intéznünk kell egy olyan papírt hogy a fogantatás idején nem voltam sem házas,sem élettársi kapcsolatban.
Ehhez kell egy nyomtatvány és 2000ft.
De hol kell kérni ezt a nyomtatványt?
Áprilisban szülök,akkor inkább várjak hátha eltörlik vagy addigra kibogozódik?!
Pár napja a párom elismerte a babót magáénak!
Akkor minek megint egy papír hogy tényleg akarja,ez nem nyilvánvaló?!
Érdekesnek tartom hogy pár napja voltunk bennt az önkormányzatnál az apaságiért és SENKI nem szólt erről de még a védőnő sem...SENKI!
Kedves Kérdező!
Azt nem vitatja senki, hogy a Párod nem akarja övének elismerni a babát. Neked kell azt igazolnod, hogy a fogantatás pillanatában nem voltál sem házas, sem regisztrált élettárs...
Eddig ugyebár a házasságban fogant babákra volt igaz, hogy automatikusan a férjet "könyvelték el" apának. Idéntől a regisztrált élettársi kapcsolatra is igaz ez. Azaz, ha a fogantatás idején élettárs voltál, akkor automatice az akkori élettársad az apa.
Legalábbis én így értelmeztem. Lehet, hogy tévesen...
Szerintetek?
Ettől függetlenül nagy baromságnak tartom ezt az egészet.
Felhívtam a kerületi anyakönyvvezetőt.
Ő azt mondta hogy mostantól már nem elég hogy igazolom a hajadoni igazolással hogy nem vagyok sem házas sem élettársi kapcsolatban momentán,visszamenőleg ugyanezt igazolnom kell a fogantatás időpontjára is!!
Ő azt mondta aki teheti várjon mert most jelenleg csak a közjegyző adhat ilyen papírt de később ha beáll a rendszer akkor már ingyen kiadja az anyakönyvi hivetel is!
Szóval várok akkor...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!