Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most hallottam hogy nem elég...

Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?

Figyelt kérdés
Mi tegnap csináltattuk meg az apasági nyilatkozatot de senki nem szólt hogy ez nem elég..!
2010. jan. 28. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy csak addig használják az agyukat, amíg ehhez hasonló hülyeségeket találnak ki. Az már nem jut eszükbe az okosoknak, hogy hogy lehet kivietelezni a dolgokat. Lásd: ez a papír amit most be kéne szerezni az okosok szerint ingyenes. A közjegyző viszont - ugyan nem tudja, hogy pontosan mennyit kérhet, de az biztos, hogy - kérni akar érte pénzt.

Nem látom sok értelmét utolsó heteikben járó kismamákat bosszantani/idegesíteni a fölösleges papírmunka elintézhetetlenségével. Minta nem lenne elég bajunk a kedves törvényhozók nélkül...

Egyébként mi a jövőhétre terveztük az apasági intézését, úgyhogy kíváncsian várom hogy fog zajlani a dolog.

2010. jan. 29. 10:26
 52/75 A kérdező kommentje:

Úgytudom a házasság sincs ingyen.

Illeték köteles de lehet tévedek.

Tehát akkot tegnap én nem értettem jól.

Most akkor arról van szó,hogy az apasági nyilatkozat mellé- mivel a párommal mi nem vagyunk házasok sem élettársi kapcsolatunk nincsen-intéznünk kell egy olyan papírt hogy a fogantatás idején nem voltam sem házas,sem élettársi kapcsolatban.

Ehhez kell egy nyomtatvány és 2000ft.

De hol kell kérni ezt a nyomtatványt?

Áprilisban szülök,akkor inkább várjak hátha eltörlik vagy addigra kibogozódik?!

2010. jan. 29. 10:29
 53/75 A kérdező kommentje:

Pár napja a párom elismerte a babót magáénak!

Akkor minek megint egy papír hogy tényleg akarja,ez nem nyilvánvaló?!

Érdekesnek tartom hogy pár napja voltunk bennt az önkormányzatnál az apaságiért és SENKI nem szólt erről de még a védőnő sem...SENKI!

2010. jan. 29. 10:32
 54/75 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Azt nem vitatja senki, hogy a Párod nem akarja övének elismerni a babát. Neked kell azt igazolnod, hogy a fogantatás pillanatában nem voltál sem házas, sem regisztrált élettárs...

Eddig ugyebár a házasságban fogant babákra volt igaz, hogy automatikusan a férjet "könyvelték el" apának. Idéntől a regisztrált élettársi kapcsolatra is igaz ez. Azaz, ha a fogantatás idején élettárs voltál, akkor automatice az akkori élettársad az apa.

Legalábbis én így értelmeztem. Lehet, hogy tévesen...

Szerintetek?

Ettől függetlenül nagy baromságnak tartom ezt az egészet.

2010. jan. 29. 10:36
 55/75 anonim ***** válasza:
100%
Én is április vége felé szülök.És várok..Valami megoldás csak lesz.Végülis a mostani jogszabály szerint a baba születésétől 60 napod van,hogy elintézz mindent ahhoz,hogy támogatásokat kapj. Namármost a január 1-jén született babáknál is ugyenez vonatkozik,tehát kb. 1 hónap van még,ezalatt szerintem kitalálnak valamit. De egyébként,úgy van ahogy írtad. És a közjegyző kellene,hogy adja azt a bizonyos papírt.
2010. jan. 29. 10:36
 56/75 anonim ***** válasza:
81%
A házasságkötés alkotmányos jogod és ingyen van. Azért szoktak pénzt kérni, de ezt is csak pár helyen, ha munkaidőn kívül, ha külön teremben szeretnél házasságot kötni, vagy ha külső helyszínen.
2010. jan. 29. 10:37
 57/75 anonim ***** válasza:
100%
Arról van szó, hogy ha élettársi kapcsolatban élsz, vagy házas vagy, akkor a szíved alatt hordott gyermek édesapja anyakönyvileg az élettárs, vagy a férj lesz, függetlenül attól, hogy a gyerek tőle van-e. Ezért kell nyilatkozat arról, hogy nem vagy se házas, se élettárs, mert ha igen, akkor az apasági nyilatkozatot nem fogadják el. Ez ugyanolyan mint a hajadonsági nyilatkozat. A gondot az okozza, hogy hamarabb szabályoztak, mint ahogy megteremtették a feltételeit, így megint nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal. Rendeződni fog a helyzet, csak türelem.
2010. jan. 29. 10:51
 58/75 anonim ***** válasza:
Mi is albérletbe vagyunk a rokonaimnál és nem vagyunk ide bejelentve.Tényleg egyszerűbb ha összeházasodunk akkor legalább megnyugszok hogy nem lehet ilyen baj hogy hogy a kormány kétségbe vonja az apasági nyilatkozatot és közli hogy van gyerekem de jogilag még sincs.Ez undorító.Mire volt ez jó?Ha már legalább kitalálták ezt a baromságot akkor csinálták volna meg hozzá a hátteret.Bezzeg ha valamelyik hírességnek vagy kormányembernek születne babája akkor biztos mindent ellehetne intézni pár nap alatt nem kellenének hozzá hetek vagy akár hónapok.
2010. jan. 29. 11:04
 59/75 A kérdező kommentje:

Felhívtam a kerületi anyakönyvvezetőt.

Ő azt mondta hogy mostantól már nem elég hogy igazolom a hajadoni igazolással hogy nem vagyok sem házas sem élettársi kapcsolatban momentán,visszamenőleg ugyanezt igazolnom kell a fogantatás időpontjára is!!

Ő azt mondta aki teheti várjon mert most jelenleg csak a közjegyző adhat ilyen papírt de később ha beáll a rendszer akkor már ingyen kiadja az anyakönyvi hivetel is!

Szóval várok akkor...!

2010. jan. 29. 11:19
 60/75 anonim ***** válasza:
2010. jan. 29. 11:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!