Most hallottam hogy nem elég az apasági nyilatkozat a baba születése után. Akkor most hogy is van ez január 1. -től?
Én Budapesten a XV.kerületben intéztem.
Hajadoni igazolás nélkül nem is adták volna ki az apaságit.
A napokban intéztem.30 hetes terhes vagyok.
Már nagyon kíváncsi vagyok mert csak akkor lehet az apja a babámnak a párom ha nem élünk együtt????
Ez teljesen logikátlan!
Nem értem hogy az önkormányzatnál nem tudnak erről semmit hogy nem szóltak????
Hát már tényleg nevetséges ami ebben az országban zajlik. Mi pont ma akartuk elintézni az apasági nyilatkozatot, de úgy tűnik hogy jobban tettük hogy hétfőre halasztottuk.
Meg szeretném kérdezni hogy mi az a hajadoni nyilatkozat, mivel én még soha nem hallottam ilyenről. És egyáltalán miért van rá szükség.
Kérdező!
Nem csak akkor lehet az apja, akkor is lehet apja, ha együtt éltek, vagy ha házasok vagytok, csak abban az esetben nem kell apasági nyilatkozat, mert van házassági/élettársi kivonatotok.
Hajadoni igazolást a lakóhely szerinti önkormányzati hivatalban adják ki.
Nekem kb. 10 perc alatt kiadták.
Ez a papír igazolja hogy nem vagyok sem házas sem regisztrált élettársi kapcsolatban nem élek.
Személyi igazolvány és lakcíym kártya kell hozzá.
A hajadonlap tulajdonképpen egy igazolás a családi állapotról, az igazoláson egy számmal jelzik, talán a hajdon számjele az 1-es(?!) Az anya lakóhelye szerinti Okmányirodában adják ki. ( a családi állapot lehet még: elvált, özvegy, házas...stb.)
Az apai elismerő nyilatkozathoz feltétlen csatolni kell a szülőknek. Egyébként érdekes, hogy ha az állítólagos új jogszabály jan.1. napján lépett hatályba, tehát lassan egy hónapja alkalmazni kell, akkor hogy létezik, hogy ez a "probléma" csak most 28 nap eltetével derült ki?!
Ha valaki nem látta volna...
És csatlakozom azokhoz akiket ez erősen felháborít..
Több okból is vicc az egész.Egyrészt,rohangálhatunk plussz jópár kört.Másrészt,ha az APA nyilatkozik arról,hogy ő a baba apja,akkor hogy jön ahhoz bárki,hogy ezt megkérdőjelezze?!?!?!?!?! Hányinger ez az egész!!! Már nagyon várom,hogy kezdődjön a házon kívül és tisztuljon a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!