Tanácsolta valakinek a nőgyógyásza, hogy (mivel egész életében dohányos volt) ne tegye le a cigarettát, csak csökkentse az adagot a terhesség alatt?
Orvos ilyet nem mond! Én is dohányoztam, az orvosok (háziorvos, nőgyógyász) és a védőnő is mondták hogy tegyem le a cigit. De mire ők ezt mondták én már magamtól megtettem ezt a lépést. És napi 1-1.5doboz simán elment, mégis megbírtam állni...
Nemsokára 1 éve lesz, hogy abbahagytam. Hiányzott az elején, de én most is azt mondom megérte. Amit cigire szántam volna, abból mentünk kétszer 4D-re, különben még arra is nem futott volna.
A másik: Volt a kórházban egy anyuka, aki dohányzott és amikor szoptatni kellett volna, ő kinn volt az udvaron a férjével és szívták a cigit. Addig a gyerek benn ordított, mire beért nagy nehezen éhesen elaludt a baba. Aztán másnap meg már alig volt teje az anyukának, mert a fél napját az udvaron töltötte. Mikor besárgult a babája (mert nem szoptatta rendesen!), mindíg jöttek szólni neki, hogy menjen szoptatni. Mit gondoltok mi volt neki az első? "Kimegyek elszívok egy cigit, ha jönnek szólni, mondd azt, hogy mindjárt megyek, csak pisilni mentem..." Még akkor is a cigi volt a fontosabb neki és nem a besárgult babája.
Az orvos nem buzdítja, ez tuti!
Ezt csak a saját megnyugtatásukra mondják, akik cigiznek a várandósságuk alatt. Mert messziről jött ember azt mond, amit akar!
Szerintem az orvos tisztában van azzal miért mondja ezt.A cigizés függőség,és elvonási tünetei lehetnek nem is kicsi.
Lehetséges,hogy néhány szál kevésbé ártalmas,mint az azután való sóvárgás,feszültség. Nem hiszem hogy szándékosan ártani akar ezzel a kijelentésével az orvos,nyilván nem érdeke,és nagyon jól tudja hogy komoly baja nem lesz a babának.Mert ha lenne,nem mondaná. Gondolom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!