Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan vállaljak munkát...

Hogyan vállaljak munkát terhesen? Csak érettségim van.

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, 7 hetes terhes, nem járok egyetemre, csak érettségivel meg nem tudom, hol tudnék pénzt keresni. Az apuka (az exem) külföldön van, kb. fél év múlva fog tudni rendszeresen utalni valamennyi pénzt nekünk, de az nem lesz elég. Milyen munkát tudnék így vállalni, amivel legalább valamennyit kereshetnék, hogy eltartsam a babát? A szüleim támogatnak, de nagy családban élek, és nemigen keresnek ők sem jól.

2014. szept. 12. 12:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%
Nézz körül a környezetedben, ahol élsz,milyen munkák vannak. Ennyi idős terhesen még elvileg sokféle munkát vállalhatsz (hacsak nincs valami baj és bírod is). Viszont, ha semmilyen végzettséged nincs, akkor nem lesz egyszerű. Kérdezd körbe a butikokat, keresnek-e eladót. (bár sokszor ezt is végzettséghez kötik).
2014. szept. 12. 12:29
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Terhesen nem valószínű, hogy alkalmaznak bárhol is sajnos.
2014. szept. 12. 12:30
 3/12 anonim ***** válasza:
16%
Nincs olyan ismerősöd, akinek cége van? Ha bejelentene minimálbérre 6 hónapra, akkor kaphatnál gyedet másfél évig. (Ha a családod tud támogatni, a járulékokat kifizetnék utánad az ismerősödnek, ez havi 50ezer kb.)
2014. szept. 12. 12:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó kérdező így max egy évig járna minimálbérből gyed ami szinte alig több mint a gyes, ami majd jár neki.Rohadtul nem érné meg.
2014. szept. 12. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Legfeljebb időszakos diákmunkára mehetsz, mint árufeltöltés, esetleg multiba pénztárosnak. Csak kérdés, meddig bírnád.

Nem terhesen is nehéz a munkakeresés, hát még pocakosan. Senki sem fog felvenni, mert tudják, hogy záros határidőn belül elmész, hipp-hopp mehetsz táppénzre...

A céges kijátszást nem javaslom, a NAV ugrik az ilyenekre, jó alaposan megbüntetik nem csak a céget, hanem veled is visszafizettetik a pénzt, ha nem voltál jogosult gyed-re.

Menj be a NAV-hoz, mert ha nem vagy már diák, de munkád sincs, akkor a TB-t sem fizeti utánad senki és az orvosodnál jelezni fog a rendszer, hogy nem vagy biztosított. Ettől még ellátnak majd, de a tb-t is kifizettetik veled.

Bocs, hogy megkérdezem, de tényleg ilyen körülmények közé akarsz szülni? Neked se munkád, se végzettséged, a párod nem tud benneteket eltartani, a szüleid sem tudnak igazán segíteni... a babának pedig nem mondhatod, hogy nem veszek tápszert vagy pelenkát, mert apa nem tud utalni.

2014. szept. 12. 13:38
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Én is pont így vagyok. Szerintem jelentkezz a környékeden munkára, én is ezt teszem. Annyi, hogy én lassan 9 hetes leszek és nem vagyok vékony testalkatú, tehát betudható annak, hogy 'na,ez megint hízott' :D . Szeintem az állásinterjún ne mondd, hogy terhes vagy... Aztán a próbaidô letelte után, ha rendesen alkalmaznak, elmondhatod. Hacsak nem lesz nagyon szembetũnô a pocakod és tudni fogják elôbb.
2014. szept. 12. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:
77%
Én ebben a helyzeben mondanám azt, hogy nem szabad megszülnöd a gyereket. Vagy szüldd meg, de gondolkodj azon, hogy örökbe adod, ugyanis ilyen körülmények között nem fogod tudni eltartani. Jesszus, ez brutál felelőtlenség!
2014. szept. 12. 16:40
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
most ezen aggódsz és mi lesz ha megszülted? hova fogsz kelleni dolgozni? sehova, az meg hogy a pasi majd utal...hááááát
2014. szept. 12. 17:10
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
Abortusz!
2014. szept. 12. 20:18
 10/12 anonim ***** válasza:
27%
Remélem az ilyenek elveszítik a gyereküket valamilyen úton-módon. ...
2014. szept. 12. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!