Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállaljak második gyereket?

Vállaljak második gyereket?

Figyelt kérdés
5 hetes terhes leszek. Van egy 19 hónapos, még mindig szopizó kisfiam. Éjszaka kb 6-szor fölkel szopizni. Nagyon anyás. Nem terveztük a második babát. Meginogtam, hogy mitévő legyek. Úgy érzem, hogy fizikailag nem fogom bírni sem a terhességet, sem a szülés utáni teendőket. Félek, hogy fájdalmat okozok az akkor 26 hónapos fiamnak, hogy nem lesz rá elég figyelmem. Soha nem hittem, hogy az abortusz egyáltalán megfogalmazódik bennem, de lehet, hogy a fiam érdekében ezt kell tennem. Volt valaki ilyen helyzetben? Kérlek, segítsetek. Köszönöm.
2012. jan. 4. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

Persze hogy vállaljál. A nagy fiad nem fog "így maradni", ebben a 9 hónapban rengeteget fog változni/fejlődni. A szopit lehet, hogy elhagyja magától hamarosan, mert a tej íze megváltozik terhesség alatt. (Nálunk így volt) Ha meg nem, később szoptathatsz tandemben is.

A két év korkülönbség ideális szerintem. Hamar összenőnek, játszótársak lesznek, viszont testvérkocsit nem kell már tolnod, esetleg egy fellépőt beszereztek majd... :o)

2012. jan. 4. 11:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen vállald be! Sokat fog még változni a fiad a 9 hónap alatt és egy gyermeknek mindig jó ha van testvére akire számíthat! Nekem is 2 év korkülönbség van a fiaim között, nem mondom az eleje nagyon nehéz, de később szuper kis csapatot fognak alkotni ők ketten! A figyelmet pedig meg lehet osztani sőt nálunk a nagyobbik fiam több figyelmet kap mint a kicsi és nagyon szereti az öccsét...
2012. jan. 4. 11:59
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Annál nagyobb örömöd lesz a kistesóban!!! Persze, hogy tartsátok meg, ha más kifogásod nincs, mint amiket leírtál. Ezek nem érvek az abortusz mellett, sőt szerintem nagy valószínűséggel bánni is fogod, ha máskor nem, mikor a a kisfiad eléri azt a kort, mikor a tesó megszületne. Ha jól számolom, akkor lesz 27 hónapos, vagyis már elmúlik két éves. Vele már sok dolgot meg lehet beszélni, és nem ő lesz az első és utolsó és egyetlen 27 hónapos, akinek kistestvére születik! Mindenki megoldja, minden pici elfogadja a tesót. Akkor az lesz a természetes, hogy már két gyereketek lesz!

Nálunk a tesó akkor jött volna először, mikor 20 hónap különbség lett volna köztük, sajnos meggondolta magát. Aztán a következő is, és most reméljük megmarad, így majdnem 3 év lesz köztük. Én a helyedben örülnék nagyon!!!

Sok boldogságot!

2012. jan. 4. 12:02
 4/14 anonim ***** válasza:
Én is félek ettől, megértelek. Nekem 16 hós a kisfiam, mindenképp szeretnénk testvért, anyagilag jöhetne is, sőt egyre inkább vágyok rá, hogy újra teherbe essek....és az utolsó pillanatban megrettenek a kezdeti nehézségek gondolatától. De ha véletlenül teherbe esnék most, mindenképpen megtartanám! Szerintem nálad is csak most, az elején vannak félelmek, és a szíved mélyén tudod, hogy nem akarod elvetetni, hiszen írtad is. Biztos nagyon nehéz az eleje, de mindenhol azt látom, mennyire örül egymásnak két testvér, főleg, ha kicsi a korkülönbség. Hmmmm, lassan nekem is bele kéne vágnom:)
2012. jan. 4. 12:05
 5/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: még annyit, hogy szerintem csak megijedtél, és azért foglalkoztat ilyen gondolat. De hidd el, ez idővel elmúlik, és utána már nevetni fogsz azon, hogy valaha is gondoltál az abortuszra.
2012. jan. 4. 12:07
 6/14 anonim ***** válasza:
Na, 5=3 Bocsi
2012. jan. 4. 12:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy vállalj! Inkább lassacskán le kéne szoktatni ezekről a kelésekről meg a sok szopiról mert azért Ő már nagyfiú ám! Nem vagyok hozzáértő de talán ez már nem is normális, hogy éjszaka 6x felkel egy másfél éves szopizni. Nem csoda ha ki vagy készülve!
2012. jan. 4. 12:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Vállald! Az én fiaim közt 22 hónap a korkülönbség és nem bánom most már. Eleinte én is paráztam,hisz egyik kicsi-másik pici. De sokkal gyorsabban belejöttem a kettő ellátásába,mint annak idején az egy ellátásába. És nem sínylette meg a nagyobb,hogy jött a kistesó. Úgyhogy hajrá,babázz újra!
2012. jan. 4. 12:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, tartsd meg!
2012. jan. 4. 12:46
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sem normális, hogy egy 19hónapos nagyfiú éjjel ennyiszer kel szopizni. már rég el kellet volna hagynotok az éjjeli etetést. de igazából ez szerintem nem is erről szol, csak a közelségedre vágyik. nekem is 19hnapos a nagyfiam, ő is kel éjjel félreértés ne essék. van h1x,de van h 3-4x is bemegyek hozzá, megsimogatom odabujok kicsit s már alszik is vissza. szerintem neked sem kéne már éjjel mellre tenni. az oké ha még szopizik, az jó, csak nem éjjel. inkább ha szomjas 1-2alkalommal kináld meg pár korty vizzel. meglátod, szépen elmarad a szopi igy. s lehet, hogy akkor kevesebbszer fog kelni is.

remélem ezt nem bántásnak veszed, nem annak szántam, de már tényleg nagyon nagyfiu ehhez.

szoval ha emiatt aggódsz a teso dolgon,akkor ezt lehet orvosolni. én is kismama vagyok ujra, 32hetes. nálunk 21hónap lesz a korkülönbség. mi terveztük a tesot. néha nekem is vannak félelmeim hogy a "nagy" hogyan fogadja majd, mennyire lesz féltékeny. de hidd el pár hónap az elején amig kialakul a napirend s amig a kicsik is összecsiszolódnak(ez alatt a nagy elfogadását értem) s már minden menni fog s természetes lesz.bennem is voltak félelmek h vajon lehet e még valakit ennyire szeretni,mint a kisfiam...de sokan nyugtattak h ez természetes "aggodalom" minden 2ik gyermekét váró anyánál,de amint meglátjuk a kicsit, ugyanaz a határtalan szeretet fog majd el, mint a nagy iránt. sőt,akár előbb is... pozitiv hozzáállás:) csak igy lehet..

ha amugy tervezretek volna tesót. és az anyagiak is rendben vannak még egy gyerkőc vállalásához, akkor szerintem vállaljátok. remélem sikerül jól dönteni! minden jót!

2012. jan. 4. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!