Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 éves fiú és 16 éves lány....

19 éves fiú és 16 éves lány. Mindketten középiskolások, van vissza még 1,5 évük. Vállalják a gyereket?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó, egy ismerős.

Családi körülmények nem nagyon engednék, lakniuk még éppen lenne hol, de az anyagiak...

Én ellene vagyok az abortusznak, de szerintem nem kéne megtartani, persze gondolkodni is kéne mielőtt védekezés nélkül szexel az ember...

2009. jan. 7. 09:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Én sem vagyok az abortusz híve, de inkább ez legyen, minthogy aztán a megszületett gyereknek legyen rossz élete. Szerintem gyerekvállaláshoz rengeteg dolognak kell stimmelnie. És még ők is gyerekek, még rengeteg dolog áll előttük, és elveszne a szabadságuk is, és a vágyaik is.
2009. jan. 7. 10:22
 2/15 anonim ***** válasza:
26%
Felelotlenek, az egesz eletuket tonkreteszik, a semmibol nem lehet gyereket nevelni. Az anyagiak miatt mindennaposak lesznek a veszekedesek, es mindenki tonkremegy idegileg. Nyomorult kisbaba, en megse engednem szuletni, ha az allamnak lennek!
2009. jan. 7. 10:44
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

Az anyósom 17 évesen szülte a férjemet...most menjek és mondjam meg neki,hogy milyen felelőtlen bunkó volt,vagy köszönjem meg neki?

Az abortusz bűn,arról nem is beszélve lelkileg,testileg mit okozhat a lánynak.

A szüleik is felelőssek az unokáért,(pláne nem tanították meg védekezni),még az örökbeadás is jobb(bölcső alapítvány,ők segítenek akár a terhesség alatt is és utánna még lehet úgy dönteni,hogy megtartják a babát.)

Érettségizni,diplomázni lehet gyerek mellett is.

Nagyapám szerint akinek esze van megcsinálni,annak felnevelni is van...

2009. jan. 7. 11:08
 4/15 anonim ***** válasza:
76%

Egyetértek az utolsó hozzászólóval, én betiltanám az abortuszt, mert az is emberölés (max akkor engedném, ha a baba beteg vagy az anyukát veszélyezteti a terhesség).

Az meg külön szomorú, hogy kényelmes, modern világunkban előb jut mindenkinek eszébe az abortusz, mint az örökbeadás. Inkább egy életre tönkretesznek egy szervezetet az abortusszal, ahelyett, hogy olyannak adnák, akinek nem lehet gyermeke. Aztán amikor felnőne, akkor ő is csak szomorúan nézegetne, hogy senki nem adja örökbe a nem vállalható babát, inkább megölik.

Üljenek le a szülőkkel az ismerőseid, és ha úgy gondolják nem tudják vállalni, akkor adják örökbe. Lehet érvelni a lány szüleinél azzal, hogy ha majd 10 év múlva szeretnének egy egészséges unokát, akkor nem küldik a gyereküket abortuszra, akármit gondolnak a szomszédok, ismerősök, rokonok, stb...

2009. jan. 7. 11:41
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az örökbeadás sem egy tuti dolog, persze, valamilyen szempontból oké, de ha én lennék egy örökbeadott mondjuk, és mondjuk ezt megtudnám, biztos felkutatnám a világot az igazi szüleimért. Meg eleve nem jó, hogy ilyen nagy titok övezi a gyerekeet, ezt ő is érzékeli. Vagy akkor úgy kell nevelni, hogy az elejétől tudja, hogy neki nem ők az igazi apuja, anyuja, de ez is milyen dolog.

Szerintem az abortusz szar dolog, de legalább nem teszi tönkre konkrétan egy ember egész életét. De persze az is szar, hogyha úgy gondolkodik valaki, hogy á, minek védekezzünk, ha véletlenül becsusszan a baba, majd elvetetem..

2009. jan. 7. 13:43
 6/15 anonim ***** válasza:
62%

Azért ne tartsák meg, mert nincs anyagi fedezetük. Egy gyerek ugyanis sokba kerül, és nagyban hátráltatja őket a tanulásban, és a saját életükben. Radásul még fiatalok, ez a felelősség túl nagy lehet nekik, főleg ha arra nem vették a fáradságot, hogy védekezzenek, akkor egy gyerekre még biztosan nem elég érettek.

Az előző hozzászólásokhoz annyit fűznék hozzá, hogy aki volt már anya, az kb el tudja képzelni milyen nehéz odaadni a gyerekét valaki másnak. Ezt hívják anyai ösztönnek, szóval ennyit arról, hogy az örökbeadás lelkileg nem megterhelő...

2009. jan. 7. 14:02
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

Szia,

Nem irigylem őket.

Ha megtartják a picit, akkor igen nehéz lesz az életük, egy jobb babakocsi 35eFt, és sorolhatnám mi kell csak ahoz, hogy legyen hová születnie. Tudom mert babát várok kész a listám mire kell majd költeni... 16éves, nem tudom mit tennék, vagyis tudom, megszülném, és felnevelném.

Rohangál egy két olyan nő, akinek fiatalon kellett anyává válnia, és mégis vitte valamire. Csak kitartás kell hozzá.

Ha van a gyereknek családja, apa anya, és közösen kiveszik a részüket a gyerek életéből, egymásra figyelnek menni fog....

Ha nem tartják meg. A lány tönkre fog benne menni, mire eljut az asztalig addigra idegroncs lesz. És utána sem lesz jobb két véglet lesz ilyen fiatalon, vagy saját ágya lesz a kórházban, és átmegy kba, vagy a hangját sem fogjátok hallani kb az első babája születéséig. Ha lehet neki. HA!

Elég csúnya lelki és fizikai következményei lesznek.

Esetleg ha anyaotthonba menne? elég fiatal lehet bekerül valahová, és akkor lesz segítsége.

Mindenképpen gondolják át ők mit akarnak.

2009. jan. 7. 14:28
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

Én sem vagyok oda az abortuszért, szerintem nagyon fontos a védekezés.

Esetükben szerintem jobban jár mindenki, ha nem tartják meg a babát... :( gondoljunk csak bele, annyi felelősség nincs bennük, hogy védekezzenek, egy gyereket felnevelni hatalmas felelősség!!! Még ők maguk is gyerekek. A pasinak is figyelnie kellett volna a kislányra. A csaj se normális...

2009. jan. 8. 00:43
 9/15 anonim ***** válasza:
64%
Nem hiszem, hogy a csajt nagyon megviselné az abortusz az se érdekelhette túlzottan, hogy terhes lesz...
2009. jan. 8. 00:45
 10/15 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem meg az abortuszra sincs penzuk, dehogy viselne meg a kislanyt 16 evesen egy abortusz, ugyan mar! Majd a nyomorult kisgyereket viseli meg az elet, amibe muszaj lesz beleszuletnie. Mar most sajnalom, egy gyerekkel tobb el nyomorban.
2009. jan. 8. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!