16 éves lány vagyok és a barátommal elég gyakran pettingelünk. Két hete kissé belém hatolt, de még jóval elélvezés előtt.1-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de még nem jött. Lehet, hogy előváladéktól teherbe estem?
Az esélye megvan, kicsi, de azért nem lehet kizárni. Mivel a lehető legjobb időben történt a dolog (vagyis a te szempontodból a legrosszabb), és mivel az előváladék is tartalmazhat élő hímivarsejtet, így igen, sajnos lehetsz terhes. Viszont a leggyorsabb és legegyszerűbb mód ennek kiderítésére a teszt. Ha terhes vagy, már kimutatja.
És legközelebb ne majomkodjatok, ha bekerül a barátod, akkor tessék védekezni, az első pillanattól!
Én nagyon nem ajánlom a megszakításos védekezést, már léteznek nem hormonális fogamzásgátlók is,pl. hüvelykúp, melyet tíz percel aktus előtt felhelyezel, és védettséget biztosít.Nem drágább, mint az óvszer, viszont ilyen idősen igenis esélyes vagy, hogy az előfolyadéktól is teherbe ess.Ne ilyedj meg, inkább gyorsan csinálj egy tesztet, s megnyugszol.Legközelebb pedig okosan, s ha mégis "úgy" alakul, ott van az esemény utáni tabletta is, melyet csak orvos ír ki(akár háziorvos is),általában jófejek, és ha kiíratod, az nem ciki, hanem meggondoltság.
Amúgy az etika tanárom fogalmazta meg, hogy csak annak könnyű erkölcsösnek lenni, aki bányarém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!