19 éves fiú és 16 éves lány. Mindketten középiskolások, van vissza még 1,5 évük. Vállalják a gyereket?
Nem rólam van szó, egy ismerős.
Családi körülmények nem nagyon engednék, lakniuk még éppen lenne hol, de az anyagiak...
Én ellene vagyok az abortusznak, de szerintem nem kéne megtartani, persze gondolkodni is kéne mielőtt védekezés nélkül szexel az ember...
Szép dolog, hogy adják örökbe, meg, hogy így is sokmindenre vihetik. De könyörgöm, minden rosszindulat nélkül, egy kicsit gondolkodjatok már reálisabban:
Van egy mondás - "Az okos ember annyi gyereket csinál amennyit akar, az egyszerű ember pedig amennyit tud."
Nem akarok általánosítani, de az ilyen helyzetek kb 98%-ában a kibocsátó családok sem rendelkeznek megfelelően rendezett háttérrel, ezért egyrészt a gyerek megtartása esetén jó eséllyel elzüllenek ők is, mert képtelenek ilyen fiatalon és megfelelő anyagiak nélkül megélni.
A másik pedig az, hogy ez ilyen, sokszor nehéz helyzetben lévő párok általában abszoltute nem rendelkeznek információkkal az örökbefogadásról, és nem is érdekli őket, mint ahogy az abortusz sem, esetleg arra pénzük sincsen.
Most nem azt mondom, hogy a példaként leírt pár ilyen. De azt sem zárom ki, hogy nem ilyenek.
Ezek alapján kicsi az esélyük a boldog együttélésre sajnos.
Most fognak jönni azok a válaszok, hogy "nem igaz, mert én is ismerek ilyet" Nem azt mondtam, hogy nem létezik, de Mo-on. kb minden 1000-ik fiatalkori házasságra jut egy olyan, ami révbe is ér.
Az említett pár hátterének ismerete nélkül pedig nem lehet megállapítani, hogy rájuk mi várhat.
Ezért kb 1000 az 1-hez az esélyük. Szerintem.
Kedves Válaszolok, azt kérdezném, hogy azok akik ennyire abortuszt javasolnak, ők hányszor voltak, és hogy érezték magukat utána.
Ugyanis nem egy sétagalopp. Mert felelőtlen volt, és úgymaradt, még nem jelenti azt, hogy nem érez valamit is azért a piciért.... Persze utálhatja is.
Mert az a qva pénz, és majd úgyis lezüllenek, mert amúgy is felelőtlenek... Ez vár minden fiatalra, ha esetleg gyereke lenne, kezeket fel csendben azon válaszolók közül, akik relatíve fiatalon, nehezen indultak el családként... Őszintén, bánják? Akkor meg ők mi a francért szülők?
22éves kismama vagyok, a kispapa 21 és mindent megteszünk azért hogy a babánk megszülessen, főiskolára járunk, nappalira!!!!! Anyám nem segít, mert magamnak akartam a gyereket, oldjam meg alapon van, pedig tudna, a páromék sokan vannak tesók... Akkor most mi is el fogunk zülleni, meg felelőtlenek vagyunk....? Hamarosan beköltözünk a fészkünkbe... És leszünk, két év múlva meg én is visszaállhatok dolgozni, befejezhetem a fősulit..
A lányzó is le tud érettségizni, ha akar, és nagyon is el tud érni bármit is. egy 19éves fiú is el tud tartani egy családot, ha akar... És honnan a fenéből tudhatjuk, hogy ha tudja, apa lesz nem azon van, hogy családja legyen?....
Nagyon zavar, hogy minden válaszban ott van, mint egyetlen megoldás ölje meg a picit... Kiborít, és felháborít... Kérdés, vajon hányan élnénk ha anyáink, nagyanyáink így mászkálhattak volna abortuszra? MErt az a könnyebb út. Tényleg nem lesz a nő lekötve 2évre a gyereke mellé, nem változik meg a teste..... És sorolhatnám...
Egyik válaszoló írta, hogy 22 éves és most vár babát. Szerintem az ő helyzete más, mert ő szeretett volna babát megvan hozzá a kellő háttér (és itt főleg a szeretetre gondolok, hogy várják a picit) és tesz is érte. Ők már egy család.
De a "fiataloknál" csak becsúszott, és szerintem aki védekezni nem képes, felelőtlen annak gyerek se való. Nagyon ritka az, hogy a hír hallatán döntést hoz, hogy megváltozik és sikerül is. Ilyet filmekben látni.
Van egy barátnőm, már 2szer volt abortusza! Emlékszem amikor meghallottam, mindenki szidta a háta mögött. Gondoltam becsöngetek hozzá egy kis süteménnyel, és beszélgetek vele, megnézem hogy van... mert igaz, hogy leqrvázzák, adott is rá okot de attól még jófej és régen jó barátnők voltunk. Hát nagyon meglepődtem amikor konkrétan nem érdekelte az egész és nem is viselte meg. Sokáig azt gondoltam, hogy csak kifelé mutatja, hogy erős... de nem. Tényleg nem érdekelte.
Akkor is azt vallom, hogy akit nem érdekel a védekezés azt egy gyerek se. Fel se fogja... ha véletlenül becsúszik pl kiszakad a gumi az más. De a kérdésnél le van írva h védekezés nélkül voltak együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!