Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kb.3 hónapom van a szülésig,...

Kb.3 hónapom van a szülésig, ha most leteszem a cigit, akkor kitisztul még a szervezetem a baba születéséig?

Figyelt kérdés
2014. júl. 23. 19:49
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,én is úgy tudom,hogy a baba tüdejének ehhez semmi köze,a vérébe kerül a nikotin,bár kevés dohányzásnál elv.a méhlepény megszűri,de öregszik is emiatt..
2014. júl. 23. 20:09
 12/53 anonim ***** válasza:
Nem lehet látni pl. hogy hörgőtágulata vagy aszthmája lesz e a dohányzásod miatt.
2014. júl. 23. 20:09
 13/53 anonim ***** válasza:
Ugyan nem szívja a magzat a tüdejébe, de a méhlepény NEM tudja teljes egészében kiszűrni és a pici szerveihez is eljut a nikotin.
2014. júl. 23. 20:12
 14/53 A kérdező kommentje:
És ti hogyan bírkóztatok meg az elvonási tünetekkel?Mert nekem egyedül az jelent gondot,nagyon erősek az elvonási tüneteim.És ugye nem lehet semmivel se csillapítani?Mert nikotintapaszt nem lehet,azt tudom,mert az egész nap folyamatosan tolja a szervezetbe a nikotint...
2014. júl. 23. 20:16
 15/53 anonim ***** válasza:
Ez így igaz,a vérébe jut,ami eljutatja a szerveihez,és károsdhat a tüdeje.Én sosem dohányoztam így a leszokásban nem tudok segíteni,nekem más függőségem volt(energia ital napi 4 doboz átlagban),de amint jött a baba onnantól nem is kívántam,sőt megundorodtam tőle.
2014. júl. 23. 20:20
 16/53 anonim ***** válasza:

Én a terhesség előtt egy évvel tettem le a cigit 5 napig volt kellemetlen utána már csak néha jutott eszembe, de kb egy hónap után már egyáltalán nem. Túl kell rajta esni, foglald le magad.

A nikotintapasz úgy sem jó mert úgy újra és újra nikotinhoz juttatod a szervezetedet, tehát a nikotin egyszerűen nem tud kiürülni újra sóvárognál csak utána.

Ajánlom helyette, hogy olvasd el Allen Carr könyvét (Végre nem dohányzom!), mire a végére érsz a mindössze 108 oldalnak többet soha bem akarsz majd rágyújtani.

2014. júl. 23. 20:27
 17/53 A kérdező kommentje:

kedves utolsó,én is energiaital függő voltam mellette,én is napi 4-5 dobozzal ittam,imádtam.Mióta babát várok,azóta talán össz.1 dobozzal ittam meg fél év alatt.Én se kívántam úgy,de,ha valaki ivott mellettem,és megéreztem az illatát,nem bírtam megállni,belekortyoltam.:)

Munkahelyen minden szünetbe ittam egyet.:)De most semmi károsat nem kívánok,csak azt a fránya cigit. :(

2014. júl. 23. 20:29
 18/53 anonim ***** válasza:
100%

hát csak a nagyon nagy akaraterő segít.

én cigiztem terhesség előtt, amikor pozit teszteltem utána 5 napig csökkentettem az adagot, napi 8-9 szál helyett 3 szálat szívtam, utolsó nap 2-t. másnap már nem gyújtottam rá. és nem is akartam. ez alatt az 5 nap alatt is éreztem hogy nem jó, volt cigi ami úgy égett el a kezembe hogy 1x 2x szívtam bele picit. már nem volt ugyan az, a tudat hogy a baba is kap belőle....a párom továbbra is cigizett, én meg volt hogy kiültem/kiülök vele mert közben beszélgetünk a napi teendőkről, vagy ha munka után van akkor a melóról. de nem zavar, nem kívánom. a fiamat nem akarom mérgezni, majd ha már nem kellek neki, nem kap belőlem közvetlenül majd cigizek megint, de ezt az x hónapot ki lehet bírni.

az elején hogy lefoglaljam magam, mikor a párommal kimentünk cigizni, én vittem magammal teát, cigi nélkül a kávé sem esett jól, vagy gyümölcsöt, vagy kekszet...volt hogy egy kis tökmagot, és kész.

de tőled ez elég nagy felelőtlenség, ezek után miből merítesz erőt hogy lerakd ha a pici szívhangja, a növekvő pocak, a baba mocorgása nem érintett meg pedig ezek általában sors döntő dolgok...nem sok esélyt látok rá hogy teljesen letedd a cigit amíg megszülsz és amíg szoptatsz. bocsi.

2014. júl. 23. 20:33
 19/53 anonim ***** válasza:
91%
Anyám láncdohányos volt és máig is az, de egyikünknél sem cigizett soha. Nem bírom felfogni, hogy képes erre egy anya?
2014. júl. 23. 20:39
 20/53 anonim ***** válasza:

Cigiztem nagyon durván terhes lettem letettem rögtön.Míg szopott a gyerek nem gyujtottam rá.

Abbahagytam a szoptatást,visszaszoktam a cigire.Pozitív lett megint a teszt letettem.

Nem mondom hogy nem kivántam a cigit de akkor mindig a picimre gondoltam

2014. júl. 23. 20:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!